Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Nurcan Erarslan Aydınoğlu

http://blog.milliyet.com.tr/nisa

08 Mart '07

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

8 Mart'ta bir cadılık var :)

8 Mart'ta bir cadılık var :)
 

8 Mart 1938 - Hampton (New Hampshire) kent meclisi, 17. yüzyıldaki Salem mahkemelerinde cadılıkla suçlanan ebe Eunice Cole'un itibarını geri verme kararı aldı. Üç yüz yıl önce cadılıkla suçlanmış olan ebe Eunice Cole hakkında alınan karar: "Biz Hampton'lu yurttaşlar, Eunice (Goody) Cole'un 17. yüzyılda şeytanla işbirliği ve cadılıkla suçlanmasının tümüyle haksız olduğuna ve dolayısıyla sözü geçen Eunice (Goody) Cole'un Hampton'un onurlu bir yurttaşı olarak hakkı olan yeri geri almasına karar verdiğimizi ilan ederiz." Karar oybirliğiyle kabul edildi ve Goody Cole'un kemikleri bronz bir testi içinde kent meclisi salonunda yerini aldı. (Alıntı: Fatmagül Berktay, Tarihin Cinsiyeti)

Sevgili Hanımlar,

Sanıyorum bu olay da günün anlam ve önemiyle çok ilişkisiz sayılmaz. 300 yıllık gecikmiş bir adalet var. Söz konusu hatun kişi belki sadece masum bir "ebe" ve mucizevi şekilde yeni hayatların doğmasına yardım ediyor diye "cadı" damgası yemiş. Emeğe haksızlık yapmışlar.

Laf aramızda; serde cadılık var biraz. Zavallı Goody emeğini savunup "ben cadı değilim" diyor, biz bu devirde emeğimizin karşılığını cadılaşmak suretiyle belki koparabiliyoruz...

Komiğiz ya... Hepimizin Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun!

Unutmayın sevgili küçük cadılarım: "Şeytan Okuyabildiğinizden Daha Hızlı Yazıyor" - Engizisyon

 
Toplam blog
: 9
: 781
Kayıt tarihi
: 05.03.07
 
 

1983 yılının sohbaharının ilk günü Berlin - Federal Almanya'da doğdum. Üç yıl sonra Türkiye'ye te..