Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '08

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

8 mart

8 mart
 

çalışanlara karanfil


Büro Memur- Sen’den Çalışan Kadınlara Karanfil

28 Nisan

Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Büro Memur Sen Samsun Şube Başkanı Fevzi Gül, Büro Memur- Sen Mali sekreter Adnan Aygül ile birlikte 8 Mart dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Valilik Binası’nda bulunan Dernekler Masası, Gelirler İdaresi, Sekreterlikler ile Defterdarlık, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, SSK İl Müdürlüğü’nde kadın çalışnalara karanfil dağıttı.

Bütün dünya kadınları için büyük önem taşıyan “Kadın Hakları” Kadın ve erkek arasındaki eşitsizliği ve ayrımcılığı gidererek, dünya barışının korunmasına hizmet etmeyi amaçlayan “Dünya Kadınlar Günü”nün kadınların problemlerini anlayabilmemizi sağlamak için önemli bir gün olduğunu söyleyen Büro Memur Sen Samsun Şube Başkanı Fevzi Gül, “Kadın Hakları mücadelesi, insanlığın başlangıcından bu yana süregelen kadınlar aleyhindeki eşitsizliğin ortadan kaldırılmasına yönelik girişimleri ifade etmektedir. İşte bu noktada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, haklarını arama ve sahip çıkma konularında tüm dünya kadınlarına yol göstererek, son derece önemli bir işlevi yerine getirmektedir.” diye konuştu.

Kadın Haklarının gelişiminden, tüm dünya kadınlarının aynı oranda yararlanabildiğini söylemenin mümkün olmadığını da söyleyen Fevzi Gül, Uzun yıllardır sürdürülen çabalara rağmen, dünya genelinde, eğitimsiz ve fakir insanların çoğunluğunu, ne yazık ki hala kadınlar oluşturuyor. Devlet ve iş hayatında, yönetim kadrolarının çoğunluğunu erkeklerin oluşturması, “Kadın Hakları” konusunda yapılan girişimlerin yetersiz kalmasına ve yapılan iyileştirmelerin, dünya geneline yayılamamasına neden oluyor. Kadının fiziksel zayıflığı nedeniyle yaşadığı zorlukları ise, tüm dünya kadınları yaşamakta ve erkeğin kadına uyguladığı şiddet, önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır.” dedi.

1934 yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk sayesinde, seçme ve seçilme haklarına kavuşan Türk kadınının, Parlamentoda yeterince temsil edilmemesi ve ülke yönetiminde yeterince yer almaması, ülkemizdeki “Kadın Hakları” gelişimini yavaşlattığını da sözlerine ekleyen Büro Memur- Sen Samsun Şube Başkanı Fevzi Gül, “Kadınlarımızın, öncelikle ülke yönetimi olmak üzere, eğitim, hukuk, sağlık, kısaca her alanda temsil edilmesi ve karar alma mekanizmasına dahil edilmesi gerekmektedir. Böylelikle, yukarıda bahsettiğim töre cinayeti ve benzeri konularda, kadınlar lehine yapılacak her türlü düzenleme, zamanında ve olması gerektiği şekilde yapılabilecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kadınların ülke yönetiminde aktif biçimde rol alabilmelerine olanak sağlayan yasal düzenlemelere sahiptir. Dolayısıyla, Kadın Başbakan ve Kadın Anayasa Mahkemesi Başkanı gibi örneklerin çoğalması, pekala mümkündür.” diyerek sözlerini bitirdi.

 
Toplam blog
: 52
: 610
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

Fevzi GÜL Kimdir? 1973 Samsun- Bafra doğumlu olup, ilk ve lise öğrenimini Samsun'da tamamladı ve  A..