Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '20

 
Kategori
Astroloji
 

8 Nisan 2020 Terazi Dolunayı!

8 Nisan 2020 Terazi Dolunayı ve Burcunuz: İletişim ve Gerçekçilik Zamanı
 
8 Nisan 2020 Saat sabah 5:34’te Terazi burcunun 18. derecesinde bir Dolunay gerçekleşecek (Güneş Koç - Ay Terazi karşıt açısı). Dolunay haritasında Balık burcunun 20. derecesi yükselmekte ve 19. derecedeki Neptün Balık konumu ile 25 derecedeki Merkür Balık konumu buraya eşlik etmekte.
 
Balık konumu ülke haritamızın 9. Evindedir ve burası yurt dışı, sınırlar, din, inanç kurumları, toplulukları ile ilgilidir. Ülke haritasında Güney Düğüm, Jüpiter ve Transit Neptün Balık burcunda bu noktada. Balık burcunun, Neptün’ün ya da Balık burcunun evi 12. evin genel konuları içinde ise sağlık, gizli tehlikeler, görünmez hastalıklar yani virüsler, kayıplar, kendini izole etme, hastaneler, hapishaneler, bilinmez yerler söz konusudur. Rüyalar, görüler, sezgiler, hayal etme, kafada canlandırma imajine etme gücü, anten gibi sezgisel olarak hissedilebilen kolektif bilinç ya da kişinin kolektife uzanan kendi bilinçaltı buradadır. Burada tabi ülkemizi etkisi altına alan anlamıyla corona virüs konusu önceliklidir. Bu içinde bulunduğumuz süreçte tüm dünya olarak bu Balık, Neptün ve 12. Ev durumunu yaşıyoruz. İçe dönüş, sakinlik, meditasyon, tefekkür, dinginlik gerekiyor. Bu zaman dilimi manevi sorgulamaların da olabileceği bir dönemdir. Balık kolektif olanla biz kavramıyla en ilgili olan burçtur.  
 
Balık olumsuz anlamda dalgınlık, yorgunluk, boş vermişlik ile de ilgilidir. O yüzden boş vermişlikten bırakmışlıktan kaynaklanan her türlü kayıp ve virüs konusunu öncelersek sağlık kaybı ile de ilgilidir. Koç etkili bir zaman diliminde aslında koç yöneticisi Mars’ın Oğlak’taki konumu gibi disiplinli, ağırbaşlı, sorumluluklu ve ciddi olursak bu zayiattan daha az etkileneceğimiz aşikardır. Yoksa Koç zaman diliminin olumsuz etkileri kendini gösterecektir. Her şey yolundaymış gibi yapılacak her türlü hareketlilik bu virüs yayılımını daha fazla etkileyecektir.
 
Sınırlarımız ve yabancıların girişi çıkışı konusu ve bir takım durumu ciddiye almayan vatandaşlarımızın durumu burada dikkat edilmesi gereken hususlardandır. Bu Neptün etkisi boş bırakmışlık, vurdumduymazlık ve sorumsuzluklar ile de ilgilidir. Hani bir söz vardır eşeği önce sağlam kazığa bağla sonra Allah’a emanet et diye. İşte burada hiçbir şey yapılmadan Allah’a emanet etme varsa sıkıntı kaçınılmazdır. Kontrol ve dikkat konusuna özelikle önem verilmesi gerekiyor. Zira Türkiye Astroloji haritasında durumu dengeleyecek Kuzey Düğüm tarafı da Başak burcundadır. İyi hesap etme, ölçme, mikro olana dikkat etme ve somut gerçeklerle hareket edip işi şansa bırakmama gerekmektedir. Zaman rahatlık ve boş vermişlik zamanı değildir.
 
Dolunaylar Güneş ve Ay konumunun zıt olduğu zamanlardır. Burada yeniaydan bu yana gelişen konuların daha objektif bir durumunu anlamak söz konusudur. Çekişme vardır iki burç arasında. Bu bir denge ve uzlaşı noktasını da işaret eder. Kaoslar yeni bir düzen oluşturmak içindir.
 
Dolunay haritasında Koç burcundaki Güneş ile Terazi burcundaki Ay’ı ortalayan Jüpiter ve Plüton’un Oğlak burcundaki kavuşum konumu var. Bu biraz uzak toleranslı bir T-Kare açı kalıbıdır. Buradaki Jüpiter ve Plüton birleşimi büyük güç manasındadır. Burada Oğlak ile çalışma, disiplin, ağırbaşlılık, kurallar, uzmanlık ve otorite vurgusu var. Burada orta nokta olarak görülen Oğlak konumu ilişkiler açısından bir güç birliği ve uzlaşı durumunu ifade etmekte. İlişkiler bu bakımdan test altında. Olgunluk ve gerçekçilik önem kazanıyor. Otorite, sistemlilik, kurumsallık, disiplin üst değer olarak görünüyor ilişkilerde. Bir birleşim noktası olarak da, çekişme noktasının patlak vereceği bir nokta olarak da düşünülebilir. Özellikle iş hayatı ve uzmanlık gerektiren konular öne çıkacaktır. Ortaklıklarla ilgili sözleşmeler açısından önemli bir dönem olacaktır.
 
İlişkiler ve Kısmetler

Venüs 3 Nisan’da İkizler burcuna geçiyor.  
 
 Venüs İkizler burcundayken sosyal anlamda hareket getirir. İletişim, bilgi alışverişi, türlü türlü konulardan konuşmak, hareketlilik, geziler ile ilgilidir. Venüs sosyallik, paylaşım, kendine bakım, çekicilik, sahip olunan değer ve beceriler ile ilgilidir. İkizler burcundayken çift kısmetlilik, ilişkilerde ikili durumlar, dedikodular ve bölünmeler gibi şeyler de getirebilir.
 
İkizlerde ilerleyen Venüs Kova burcundaki Mars ve Satürn ile üçgen uyumlu açı konumunda. Bu ilişkilerden yana sosyalleşmeyi, iletişim anlamında daha fazla akışı ve açıklığı getiriyor fakat tabi Satürn Kova konumundan dolayı kısıtlanmalar da söz konusu olacaktır. İçinden geçtiğimiz virüs karantinasından dolayı bu daha çok sosyal medyada oluşabilecek bir şey. Kısıtlanmaları zaten Satürn Kova konumu çok iyi anlatmakta. Burada özgürlükler sınırlanmış durumda oluyor. Bu bir eş zamanlılık yine. Dolayısıyla sanal ortamlar ve sosyal platformlarla alakalı iletişim akışının daha fazla olması söz konusu.  
 
Venüs’ün Mars ile uyumlu açısı özellikle zihinsel anlamda ve beraber yapılan eylemler anlamında oldukça etkili görünüyor. İkizler eğitim ve iletişim sektörü ile ilgilidir. Bu dönem bu alanlardan daha çok fayda beklenebilir. Kova da aynı şekildedir tabi ki. Grup çalışmalarını ifade eder. İnternet , uzaktan iletişim hep Kova ile ilgilidir. Satürn Kova ile birlikte bu konulardaki yeni düzenlemelerle uzaktan internet üzerinden yapılacak, sanal sosyal platformun kullanıldığı işleri ön plana çıkaracaktır.
 
Venüs ün Satürn ile uyumlu açısı ilişkilerden yana ciddiyeti, düzeni, düzenlemeyi gösteriyor. Mars ile kavuşan Satürn ise dürtüsel ve hareket anlamında bir takım sınırlanmaları ya da aynı şekilde düzenlemeleri ve disiplini ifade etmekte.
 
Bu dönemki ilişkilerde iletişim, zihinsellik, bilgi, çevre, akışkanlık önemli durumda. Bu yöne doğru bir yönelim olacak.

İkizler burcundaki Venüs’ün 13 Mayıs’ta yapacağı geri hareket ile ilişkiler ve özellikle  ilişkilerdeki söz iletimleri ile ilgili geriye dönük çözümlemeler olacaktır. İlişkilerdeki değer duygusu konuları tekrar sorgulanabilir.      
 
Türkiye Astroloji Haritası
 
Terazi Dolunayı Türkiye Astroloji haritasında Terazi 4. Ev ve Koç 10. Ev olarak karşıt konuma gelmekte. Burada Koç tarafı ile dünyanın gözü önündeki durumumuz, itibarımız söz konusudur. Nasıl tanınıyoruz ile ilgili alandır burası. Koç hareketlilik getiren de bir alan. Ülkemizdeki yöneticilerin, liderlerin tavırları, yönetimi önem kazanacaktır. Bu zaman diliminde br takım çekişmeler liderler arasında yine olabilir. Ön plana çıkmak demektir Koç. Siyaset alanında hareketlenme söz konusu olabilir. Terazi tarafı 4. Eve gelmekte ve politika ve iç dengeler açısından önem arz etmekte. Zorlu bir zamandayız zira Jüpiter Plüton kavuşumu 7. Evimizde oluyor ve bu dolunay zıt açısını da T-kare açısının apexi yani enerjinin çıkış noktası olarak belirliyor. Bu duruma göre ortaklar ve müttefikler ile ilgili durumumuz, sözleşmelerimiz, ortak yapılacak hareketler çok daha önem arz etmekte.
 
Neptün ‘ün Balıktaki konumunu hep söylüyorum söyledim. Bu yurtdışı sınırlar ve bu corona virüs ile ilgili dikkat etmemiz gerektiği. Önceki yazılarımda konumun 9. Ev ve Balık olarak dini kurumlar, inançlar ile de sembolik olarak bağlantılı olduğunu söylemiştim. Bu umreye gidenler ile ilgi olarak virüste bir yayılma durumu daha fazla oldu diye haberleri duyduk hepimiz. Tabi bu da astrolojik konumlara göre bir denk gelimdir. Her ülke bir şekilde vurulmuştur. Bizim dikkat etmemiz gereken konu yine sınır giriş çıkışları ve mantıklı ve rasyonel akıl ile hareket etmek olacaktır. Toplum olarak birbirimiz için daha sağ duyulu ve duyarlı hareket etmemiz gerekiyor. Burada nasıl ki bir söz vardır aklını işletmeyenin üstüne pislik yağar işte aynı o şekilde çok dikkatli ve sorumlulukla hareket etmemiz gereken bir dönemin içindeyiz.
 
 
Gezegen Hareketleri
 
 
Plüton
 
Oğlak burcunda ilerleyen Plüton 25 Nisan 2020’de geri harekete başlayacak. Tutkular, derin benlik, odaklanma, konsantre olunan konular, dönüşüm ve değişimler ile ilgili geçmişe dönük bakış açısı ve düzenlemeler önem kazanacak.  
 
Neptün
 
Balık burcunda ilerleyen Neptün 23 Haziran 2020’de geri harekete başlayacak. İlham, sezgisel konular, yaratıcılık, fedakarlıklar, sevgi ve paylaşım konuları, hassasiyetler, vizyonlar açısından geçmişe dönük bakış açısı oluşacak ve düzenlemeler olacak.   
 
Uranüs
 
Boğa burcundaki Uranüs, 12 Ağustos 2019 ile 11 ocak 2020 arasında 2 derece Boğa’ya kadar geri hareketteydi. 11 Ocak’ta ileri harekete geçti ve bu tarihle birlikte geleceğe dönük yeni safha başladı. Yer değiştirmeler ve bağımsızlık teması özellikle sabit burçlar olan Boğa, Aslan, Akrep ve Kova için daha çok söz konusu. Özellikle haritasında sabit burçları baskın olanların hayatlarında değişiklikler olacak.
 
Uranüs 15 Ağustos’ta Boğa burcunda tekrar geri hareket edecek.
 
 
Satürn
 
Satürn 22 Mart itibarı ile Kova burcuna geçecek ve 11 Mayıs’a kadar ilerledikten sonra geri harekete geçecek. 
 
Bütün burçları etkilemekle birlikte özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep, Kova bakımından önemli etkiler getirecek. Bir takım konuların düzenlenmesi durumu ortaya çıktığı gibi zamanın idaresine ve o noktaya gelişine göre ilgili alanlarında zorlanmalar ve sınırlar da kendini gösterecek.  
 
Jüpiter
 
Jüpiter 2 Aralık 2019 itibarı ile Oğlak burcuna geçti. Toprak grupları için önemli bir döngü içine girilmiş oldu. Oğlak burçları için 12 yıllık döngü zamanı geldi ve açılım yapabilecekleri bir zamanın içindeler.
 
Sorumluluk, düzen, iş, profesyonellik ile ilgili temalar daha çok ön plana çıkarken, önceki süreçlerde yapılan bir takım çalışmaların sonuçları da kendini göstermeye başlayacaktır.
 
 
 
Mars
 
30 Mart’ta Kova burcuna geçen Mars sürprizleri, yer değiştirmeleri, hareketi, keşifleri, grup çalışmalarını, sosyal faaliyetleri, yeni bağlantılar kurmayı, teknolojiyi, keşifleri, devrimi, isyanı, farklı olmayı, bireysel ifadeyi, majinalliği, yüksek elektriği, zihinsel faaliyeti ifade ediyor.   
 

Venüs
 
Venüs 3 Nisan’da İkizler burcuna geçiyor.  
 
 Venüs İkizler burcundayken sosyal anlamda hareket getirir. İletişim, bilgi alışverişi, türlü türlü konulardan konuşmak, hareketlilik, geziler ile ilgilidir. Venüs sosyallik, paylaşım, kendine bakım, çekicilik, sahip olunan değer ve beceriler ile ilgilidir. İkizler burcundayken çift kısmetlilik, ilişkilerde ikili durumlar, dedikodular ve bölünmeler gibi şeyler de getirebilir.
 
İkizler burcundaki Venüs’ün 13 Mayıs’ta yapacağı geri hareket ile ilişkiler ve özellikle  ilişkilerdeki söz iletimleri ile ilgili geriye dönük çözümlemeler olacaktır. İlişkilerdeki değer duygusu konuları tekrar sorgulanabilir.      
 
Merkür
 
Retro süreci Kova burcunda sonlanan Merkür, 16 Mart’tan  bu yana Balık burcunda hareket ediyor ve 11 Nisan’da Koç burcuna geçene kadar burada kalacak. 
 
 Merkür tekrar Balık burcundan geçerken iletişimlerde duygusal konular tekrar gündeme gelebilir. Balık’taki geri hareket sırasında çözümlenmemiş ve karışıklık olmuş konuların üzerinden bir defa daha geçilecek. Balık zamanı durumların, duyguların karışık, muğlak, belirsiz olabildiği bir zamanı ifade ediyor bir taraftan. Maneviyat, duygular, sezgiler, merhamet, fedakarlık, duygular ve hassasiyetler iletişimde ön plana çıkabilir. Net olmayan belirsiz konuları netleştirmek için çaba sarf etmek gerekebilir.    
 
Danışmanlık, eğitim ve iletişim için astrologburakustun@gmail.com ‘a mail atabilir, 05357748816 no’lu telefondan arayabilir ve www.astrologburakustun.com adresinden de detaylı bilgilere erişebilirsiniz.
 
Video anlatımlarımı izlemek için Youtube kanalıma abone olabilirsiniz: https://www.youtube.com/channel/UCClGETMIseo-aESpoWWDPcg
 
ISAR CAP Danışman Astrolog
 
Burak Üstün
 
 
Terazi burcundaki Dolunay burcunuzu hangi alanlarda etkileyecek? (Esasen yükselen burcunuza göre okumalısınız fakat Güneş burcunuz (Öz burcunuz) da haritanızda baskın ve önemli bir konumdur ve açılanma olarak benzer etkileri ortaya çıkartabileceği için ona göre de inceleyip okuyabilirsiniz): (Dolunay Ay Terazi ve Güneş Koç konumları arasında olacak. Ay hassasiyetleri, güvenlik ve ihtiyaç tarafını ifade ederken, Güneş bilinç ve özgüven geliştirmeyi, konuların görünür olmasını ifade eder)
 
 
Koç: Ay konumu: Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar, aynalayan kişiler.
Ay’ın karşıtındaki Güneş konumu: kendi eli ile girişilen, başlatılan işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.
 
Boğa: Ay konumu: Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.
 
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.
 
İkizler: Ay konumu: Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa.
 
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontan, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.
 
Yengeç: Ay konumu: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.
 
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular.
 
Aslan: Ay konumu: İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.
 
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Yurt dışı ya da uzun yolculuk, eğitim konuları, inançlar, düşünceler, doktrinler, hukuk alanı, akademik konular, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzakta olanlarla ilişkiler.
 
Başak: Ay konumu: Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb. , keyfiyet.
 
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Kişisel ya da Ortak gelir-borç, başkalarından gelen faydalar, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi, araştırma, detektiflik, gizemli konular, muhasebe ve bankacılık gibi başkalarının paraları ile ilgili işler.
 
Terazi: Ay konumu: Kendi eli ile girişilen, başlatılan işler, fiziksel faaliyetler, genel sağlık ile ilgili konular, motivasyon, dürtüsellik, atraksiyon gerektiren durumlar, baş bölgesi, gözler ve dikkat ile ilgili konular.
 
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Ortaklaşa işler, anlaşmalar/ anlaşmazlıklar, sözleşmeler, mahkemeler, evlilik, ilişki, yakın partnerler/ arkadaşlar, dengelemeniz gereken durumlar, aynalayan kişiler.
 
Akrep: Ay konumu: Hizmet ve fedakarlık gerektiren işler, Dinlenme, çekilme, meditasyon faaliyetleri, rüya, vizyon, yaratıcılık, tasarım faaliyetleri, psikolojik sağlık, kayıp, çalıntı, hırsızlık, gizli düşmanlar, kontrolsüz davranışlar, gizli konular, skandallar. Ayaklar, metafizik, ruhsal konular, dilekler, dualar.
 
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Çalışma ortamı, çalışma arkadaşları, evcil hayvanlar, yanınızda çalışanlar, temizlik, hijyen, sindirim sistemi, arınma, somut eylem, çalışma ve hizmet ile ilgili konular, teknik işler.
 
 
Yay: Ay konumu: Organizasyon, dernekler, cemiyet, arkadaş grubu, dost çevresi, sosyal ortamlar, kolektif yaratıcılık ile ilgili işler, grup faaliyetleri, kolektif toplumsal konular, bağımsızlık, bireysellik, özgürlük, hümanizm ile ilgili konular, sahne ile ilgili işler, sürpriz, spontan, yaratıcılık gerektiren işler, bilim ve teknoloji ve elektrik ile ilgili konular, yer değiştirmeler, mucitlik, ilgili konular.
 
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Aşk hayatı, kendini gösterim, riziko edilen işler, spor faaliyetleri, sahne işleri, artistik işler, reklam ve vitrin faaliyetleri, çocuklar, oyun, sinema/tiyatro, eğlence/oyun dünyası, hobiler, şans oyunları, borsa.
 
 
Oğlak: Ay konumu: Kariyer hayatı, siyasi ve politik duruş, toplum önündeki görünüm, tanınırlık ile ilgili konular, mesleki kimlik, toplum önündeki itibar, ebeveynler ile ilgili konular, işyeri/çalışılan firma ile ilgili konular.
 
Ay karşısındaki Güneş konumu: Ev, yuva, gayrimenkul ile ilgili faaliyetler, aile, ebeveynler, özel hayat ile ilgili konular. Kökler ve geçmiş ile ilgili konular, içsel, düşünsel, duygularla, yakın bağlarla ilgili konular.
 
Kova: Ay konumu: Yurt dışı ya da uzun yolculuk, eğitim alanı, inançlar, düşünceler, yaşam felsefeniz, basın-yayın-medya, uluslararası / yabancılarla, uzaklarla ilişkiler.
 
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: İletişim, çevre ilişkileri, yakın bağlantılar, yolculuklar, komşular, kardeşler, alış-veriş/ticaret, yazılı-sözlü ifadeler, eğitim ile ilgili işler, basın-yayın, sosyal medya, internet.
 
Balık: Ay konumu: Kişisel ya da Ortak gelir-borç, başkalarından gelen faydalar, ortak değerler, maddi paylaşımlar, cinsellik, miras, vergi, kredi, araştırma, detektiflik, gizemli konular, muhasebe ve bankacılık gibi başkalarının paraları ile ilgili işler.
 
Ay’ın karşısındaki Güneş konumu: Maddi konular, alacaklar ve borçlar, harcamalar ve gelirler, üretim ve tüketim, yetenekler, beceriler, kısmetler, sahip olunan her türlü meta; para, eşya vb. , keyfiyet.
 
Toplam blog
: 130
: 1239
Kayıt tarihi
: 03.09.17
 
 

Astroloji alanında danışman, eğitimci ve araştırmacıdır. Aynı zamanda felsefe öğretmenidir. Klasi..