Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '18

 
Kategori
Astroloji
 

8 Ocak – 14 Ocak Haftası Gökyüzü

8 Ocak – 14 Ocak Haftası Gökyüzü
 

Gökyüzünde Toprak elementinin hakimiyeti artmakta.

Tüm hafta boyunca gerçekçi, ciddi, geleceğe yönelmiş amaç ve hedeflerimizi belirlemek ve gerçekleştirmek yönünde hız kazanan istekler içinde olacağız.

8 Ocak haftasında Oğlak burcunda yoğunluk kazanan gezegenlerin oluşturacakları etkiler ile başlıyoruz. Bir sonraki haftaya da uzayacak olan Oğlak burcu gezegen toplaşması, gelecek hafta gerçekleşecek olan Yeniay haritasında toprak elementinin etki mekanizmasının ağırlığını taşıyor olacak. Venüs, Güneş, Satürn ve Pluto’nun Oğlak burcunda hareket ediyor oluşuna 11 Ocak günü burç değiştirip Oğlak burcuna geçen Merkür de katılıyor. Ciddi kararlar almaya kendimizi hazır hissedecek olacağımız 8 Ocak haftasında tüm hafta boyunca gerçekçi, ciddi, geleceğe yönelmiş amaç ve hedeflerimizi belirlemek ve gerçekleştirmek yönünde hız kazanan istekler içinde olacağız. Bununla birlikte, özellikle haftanın ikinci yarısına doğru gerek kişisel isteklerimiz gerek ilişkilerimiz üzerinde oluşacak gerilimli enerjilere karşı dikkatli ve kontrollü olmak faydalı olacaktır.

8 Ocak – 14 Ocak Haftası Gökyüzü

Venüs, Güneş kavuşum
9 Ocak Salı günü Oğlak burcunda birleşen Venüs ve Güneş ile birlikte, amaç, hedef ve isteklerimizi gerçekleştirme arzumuzun yükselmiş olduğunu fark edebiliriz. İlişkilerimize dair bakış açımız çok daha fazla sevgi alışverişinde bulunmak, birliktelikler, bağlar oluşturmak şekilde gelişiyor olmakla birlikte, ciddi, gerçekçi ve daha seçici davranacak olacağımızda muhakkak. Bu durumu eğer varsa iş hayatımız ve iş hayatımızda varolabilen ortaklarımız, işbirliği içinde olduğumuz kimseler ile pozitif bağlar kurmak yönünde oluşan gelişmelere yansımış olarakta bulabiliriz.

Venüs, Pluto kavuşum
Hafta boyunca Oğlak burcunda oluşan gezegen yoğunluğu içinde Venüs’ün Pluto ile yapmakta olduğu kavuşum aynı zamanda Güneş ile de kavuşumunun oluşturduğu etkilerini derinleştirip, yoğunlaştırmakta olacak. İlişkiler, karşılıklı kurulan bağlar, evlilik, birliktelikler, sevgi alışverişi gibi konular üzerine odaklanma getirecek olan görünüm, haftanın ilk gününden, hafta sonuna değin etkisini gösteriyor olacak. İlişkileri, anlaşmaları ciddi platformlara taşıyabilecek olan gökyüzüsel yerleşim, ilişkilerin yeniden şekillenmesi adına bazı gelişmeler yaratacak olabilir. Hedef duygusunun yükselmesi, güç, kariyer, başarı ve statü amaçlı istekler ve o yönde değişimler bu içinde bulunacağımız haftaya damgasını vuruyor olacak.

Güneş, Pluto kavuşum
9 Ocak Salı günü yine Oğlak burcunda oluşan bir başka görümün ise, Güneş ve Pluto arasında oluşan kavuşum olacak. Kavuşum, güç, güven, başarı ve yüksek hedef duygusunun güçlenen etkilerini hissettiriyor olacak. Olayların içinde oluşan yüksek egosal davranışlar, ben merkezci tavırlar ve istekler ön plana çıkacak olabilir.

Merkür, Oğlak burcunda
11 Ocak Perşembe günü Merkür burç değiştiriyor ve Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Bu burçta Merkür, ciddi, disiplinli, gerçekçi ve mantıklı işleyen zihinsel, akılsal ifadeleri temsil eder. Olaylara yaklaşım, karar verme mekanizması ve diğer kişiler ile olan iletişim olarak tarif ettiğimiz her türlü yazılı, sözlü kurulabilecek bağlantılar kontrollü, gerçeklik süzgecinden geçirilmek istenilen türde şekil almaya başlar. Merkür’ün Oğlak burcuna geçişi işe birlikte bu burçta hareket eden gezegen sayısının artan yoğunluğu, önemli kararların verilebileceği, gelecek üzerine dikkatli plan ve projelerin ortaya koyulacağı, ciddi, gerçekçi ve somut veriler, kazançlar, sonuçlar peşinde olunacak bir haftanın bizi beklediğini göstermekte.

Merkür, Satürn kavuşum
13 Ocak Cumartesi günü iki gezegen arasında gerçekleşen kavuşumun etkisi özellikle Perşembe gününden bu yana aktif durumda olacak. Gerçekçi, sabırlı, kontrollü ve düşüncesel olarak odaklanma, derin düşünme etkisi taşıyan görünüm, olayları ciddiye alacağımız, ciddi kararlar verebileceğimiz etkiler altında olduğumuzu göstermekte. Aynı gün gökyüzünde aynı burçta Venüs ile Uranüs’ün oluşan kare açısı ise verebilecek olduğumuz yeni kararlarda ilişkilerimizi etkileyen önemli faktörlerin olacağını göstermekte.

Venüs, Uranüs kare
Venüs, Uranüs karesinin ilişkiler üzerine getirebilecek olduğu gerilimli, çatışmacı enerjilere karşı dikkatli olmak gereken 13 Ocak Cumartesi günü ve hafta ortasından beri başlayan etkisi ile birlikte, bağlanmakta zorluklar, işbirliği oluşturmakta ortaya çıkabilecek sorunlar, tek başına hareket etme arzusu ile şekillenen zorlayıcı durumlar ile karşılaşabiliyor olmak mümkün. Hızlı kararlar getirebilecek olan açı, özellikle ilişkiler, evlilikler gibi birliktelikler, ortaklıklar üzerinde kopuş, ayrılık yaratacak gerilimlere sebep olabilir. Venüs’ün aynı anda Kiron ile olan 60 derecelik açısı ise sorunları çözmek adına verilecek çabanın fırsatlar yaratacak yönünü ortaya koymakta.

Güneş, Uranüs kare
14 Ocak Pazar günü Oğlak burcunda Güneş ile Koç burcunda retro hareketini sonlandırmış, ileri hareketine başlamış olan Uranüs arasında oluşan 90 derecelik açı, stres, gerilim ve aksiyona davetiye çıkarmakta. Güçlü istekler ve güçlü amaç duygusu ile birlikte gelişen şekilde kendi isteklerinde ısrar etmek, vurgulayıcı, inatçı ve gerekirse yıkıcı olabilecek tarzda hayatın kontrolünü kendi eline almak istemek ile bağlantılı şekilde gelişecek durumlara işaret eden açı, hafta ortasından bu yana aktif konumda olacak ve etkisini diğer haftaya da taşımakta. İstekleri ortaya koyarken kararlı olmanın gücünü kullanabiliriz fakat oluşturmak istediğimiz yeni düzeni yıkıcı, her şeyi yok edici şekilde ortaya koyar olmamaya karşı dikkatli olmak fayda getirici olacaktır.

Diğer haftayı (15 Ocak haftası) Oğlak burcunda oluşan Yeniay şekillendiriyor olacak. Hafta sonu, Yeniay öncesi kapanma fazına giren Ay’ın içsel hesaplaşma getiren etkisini pozitifsel olarak değerlendirmek, olaylara sakinlik ve bilgelik ile yaklaşımlarda bulunmak doğru hedefler içine girmeye olanak sağlayıcı olacaktır.

Sevgiyle kalın…

Dilâra B. Efeoğlu

https://www.instagram.com/dilarabasarefeoglu/?hl=tr

 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..