Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

8 temmuz pazar

8 temmuz pazar
 

Gazetelerin manşetleri uzun süredir “Pazar keyfi” yaşatacak haberlerle süslenemiyor. Bugün de yüreğimizi ağzımıza getiren haberler var.

Türkiye’nin “tatil” denince ilk akla kelen sayfiye beldesi Bodrum, tehlikeli bir orman yangınıyla karşı karşıya kaldı.

Her zamanki gibi yangın iki ihtimalli… Ya sabotaj, ya izmarit… Her yıl, binbir emekle uzun süre çaba harcayarak oluşturmaya çalıştığımız orman alanlarının bir kısmı, çıkan yangınlarda kül olup gidiyor.

Tahminimiz hep aynı. Sabotaj veya izmarit… Şimdiye kadar sabotajdan yargılanıp tutuklanan kimseye de rastlamadım. İzmaritin tedbirini de alamıyoruz herhaldeki, aynı acıyı her yıl yaşıyoruz.

CENNET’İ ALEVLER KUŞATTI (Milliyet). Bodrum’da çıkan yangın, 9 helikopter, 6 söndürme uçağı, 50 arazöz, 15 dozer ve 600 orman işçisiyle söndürülmeye çalışıldı.

BODRUM’DA YANGIN KÂBUSU (Hürriyet). Torba yakınında dün sabah başlayan orman yangını rüzgarın etkisiyle Bodrum ilçe merkezine doğru ilerledi.

ELLERİNİZ KIRILSIN (Posta). Bodrum’da dün saat 11 sıralarında Torba kavşağında başlayan yangında 1666 futbol sahası büyüklüğünde ormanlık alan yandı. Yangın Bodrum’un merkezine kadar yaklaştı. Sabotaj ihtimali de var.

KILLARI BİLE KIPIRDAMADI (Sabah). Bodrum’da orman yanarken belediye yardım çağrısı yaptı. Türkbükü beachlerinde yananlar umursamadı.

SABOTAJ (Takvim). Bodrum ormanları aynı anda 2 yerden kundaklandı. Bir hektar alan kül oldu. Turizm merkezi ilçe boşaltıldı.

SABOTAJ MI İZMARİT Mİ (Vatan). Yangının yol kenarından başlaması iki ihtimali güçlendiriyor. Sabotaj, ya da sönmeden atılmış bir sigara izmariti…

*****

Bir kötü haber de dış dünyadan. Amerikanın demokrasi getirme bahanesiyle cehenneme çevirdiği Irak’ta dün 110 kişinin hayatına mal olan olaylar yaşandı.

Canlı bombaların hemen her gün sürekli ölümlere yol açan olaylarına artık alıştık ve kanıksadık bile. Ama bu sefer olayın boyutu gerçekten dehşet verici nitelikteydi.

VAHŞET 110 ÖLÜ (Yeni Şafak). Irak’ta işgalden sonra ortaya çıkan vahşi terör Türkmenler’in yaşadığı Emerli köyünü vurdu. Bomba yüklü kamyon, yüzlerce kişinin alışveriş yaptığı Pazar yerine sürülerek patlatıldı.

*****

Dün malum Temmuzun yedisiydi. Yani yedinci ayın yedisi. Yıl da kısaca 07. Böylece ortaya çıkan 07.07.07 rakamları dünyada ve ülkemizde bir çılgınlığın yaşanmasına yol açtı.

Yedi rakamının uğurlu olması ve dünyada özellikle de kutsal olaylarda “7” rakamının çok tekrarlanmasına takılanlar, evlilik, doğum gibi özel günlerine bugüne rastlatmaya özen gösterdiler.

Hadi evlilk tarihini bugüne denk getirmek mümkün de doğum nasıl denk gelecek diye düşünüyorsanız, kolayı var. Doğru hastaneye gidip sezaryen yaptırıyorsunuz.

Bu danışıklı döğüş de 7’nin uğurundan ve kutsallığından nasibini alır mı, artık onu bilemiyorum.

07 ÇILGINLIĞI (Türkiye). Hastane ve nikah salonları 07.07.07 tarihini seçenlerle doldu.

*****

07’den Tayip Erdoğan’ın mitinginde halk da etkilendi. Afyon’da düzenlediği mitingde, galeyana gelen bir vatandaş 400 milletvekilinin yedisi bizden diye bağırınca Afyonlular’ın aklına 07.07 rastlantısı geldi.

Onlar da bugünün şerefine 22 Temmuz’da Akparti’ye yedi milletvekili kazandırmaya söz verdiler. Bakalım sonuç onların dediği gibi olacak mı?

07.07.07’DE 7-0 SÖZÜ (Star). Başbakan Erdoğan dün Afyon ve Eskişehir’deydi. Afyonlular 400’ün 7’si bizden diye bağırdı. Ardından, bugün 07.07.07. 22 Temmuz’da 7-0 yapacağız sözü verdiler.

*****

Aslında bu haberin 07 ile bağlantısı yok galiba ama, çağrışım yaptığı için onu da buraya alalım.

Biliyorsunuz bir süredir ligde oynayan takımların yabancı oyuncu kontenjanlarında artış bekleniyordu.

Futbol Federasyonu nihayet bu konudaki görüşünü açıkladı. Bundan böyle takım kadrolarında 7 yabancı futbolcu olabilecek. Ancak bunlardan altısı aynı anda takımda oynayabilecek.

7 YABANCIYA İZİN (Hürriyet). Futbol Federasyonu yabancı kontenjanı konusunda 6 artı 1 sistemini kabul etti.


*****

Bence günün insanları gülümsetecek tek haberi bu… Türk usulü bir satış… Kurnazlıkta (üçkağıt demeye dilim varmıyor) üstümüze yok.

Üçkağıt deyince bir anım aklıma geldi. Eskiden Beyazıt’ta ucuz kazaklar ve benzeri giysiler satan işportacılar vardı. Etrafında üç beş kişi alıyor, bakıyor, inceliyor, satın alıyor filan, ucuz mal, kapış kapış gidiyor sanki.. (Tabii o üç beş kişi tezgahın adamı)

Siz de bunu görünce herkes alıyor zannaeder, güvenip alırsınız. Sonra görürsünüz ki, bir mal ancak bu kadar âdi olur.

İşte bir alışveriş merkezinde pek de iş yapmayan dükkanları satmak için bir tezgah kurulmuş. Tam 200 kişi bu iş için kiralanmış. Dükkanlara üçer beşer yerleştirilmiş. Durmadan dolaşıyorlar, bir o dükkana bir bu dükkana girip çıkıyorlar.

Bu kadar kalabalık bir müşterinin çarşıda dolaştığını gören yabancılar da tam 55 milyon dolara dükkanı almışlar. Yuh diyesi geliyor insanın içinden ama, bunlar bizim insanımız işte…

İRLANDALILAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN (Star). Bahçeşehir’de iş yapmayan alışveriş merkezi Türk usulü taktikle satıldı. Kiralık 200 kişi mağazaları doldurdu. Memnun olan İrlandalılar da 55 milyon doları verdi.

*****

Günün diğer gazete manşetleri de şöyle :

SAKAL-I ŞERİFİ OY İÇİN YAKACAKLARDI (Bugün). İttihadcılar seçim propagandasında sakal-ı şeifi bile kullandı. Rakipleri bu peygamberimize ait değil diyerek ateşe atılıp test edilmesini istedi.

İSKENDERUN İNADI (Cumhuriyet). ABD Ortadoğu operasyonlarında yararlandığı limanı bir kez daha kullanmak istiyor.

İHALE İPTAL EDİLSİN (Cumhuriyet). Petkim’i alan ortaklıkta bir Rum şirketinin de bulunmasının sakıncalı olduğuna dikkat çeken CHP’li Öymen ihale baştan sona yanlış dedi.

AKP OKU YEDİ (Güneş). CHP eleştiri oklarının en ölümcülünü AKP Erzurum’u Ermenistan’a verecek afişi ile bu kentte fırlattı.

TÜRK’ÜN KAFASI KIZARSA (Güneş). Lüks otomobil fuarlarında ünlülere yapılan torpile kızdı Ferrari’ye rakip araba üretti.

GENELKURMAY SİTESİNDE HAFTASONU MESAİSİ (Hürriyet). Sitede önceki gün eski Genelkurmay başkanı Hilmi Özkök’ün özgeçmişindeki “Başbakana karşı sorumludur” ifadesi kaldırıldı.

MARCO SAKIN BURAYA GELME (Hürriyet). 15 yaşındaki kız arkadaşıyla cinsel ilişkiye girdiği için 5 yıla mahkûm olan Alman gencin annesi oğluna, sakın burada yargılanmayı isteme daha ağır ceza yersin mesajı gönderdi.

KARİKATÜR SAVAŞLARI (Milliyet). Sık sık dava konusu ettiği karikatür başbakan Erdoğan’ın en önemli seçim kozu oldu. CHP de aynı yöntemle karşılık verince seçim rekabeti karikatürler savaşına dönüştü.

MAKSAT SEÇMEN ÇEVRECİ ZANNETSİN (Radikal). İyi haber, küresel ısınma tehlikesinin partilerin seçim bildirgesine girmesi. Kötü haberse çevreci örgütlerin ve partilerin vaatlerini inandırıcı ve tutarlı bulmaması.

SEZER’E LAF ETTİRMEDİ (Sabah). Erdoğan Afyon’da Sezer istifa sloganına karşı çıktı.

DANIŞTAY TETİKÇİSİ TEKİN’İN AVUKATI (Star). Danıştay saldırganı Alparslan Aslan’ın Muzaffer Tekin’in ağabeyi Rıza Tekin’in şirketinin avukatı olduğu ortaya çıktı.

TATİLE SEÇİM MOLASI (Vatan). Seçim haftası rezervasyonlarda büyük oranda düşüş var. Ağustosta ise yüzde 20’lik bir artış görünüyor.

MAHKEME BİR SORUYU İPTAL ETTİ OKS PUANLARI YENİDEN HESAPLANACAK (Zaman). Hatalı olduğu gerekçesiyle tartışılan fen bilgisi testinin 13. sorusu iptal edildi. Böylece 825 bin öğrencinin puanları ve girecekleri okullar değişti.

Yarın yeniden beraber olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..