Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '15

 
Kategori
Güncel
 

81 ilin 81'ine de sünni vali tayin edildiği doğruysa Aleviler kuşatma altında

81 ilin 81'ine de sünni vali tayin edildiği doğruysa Aleviler kuşatma altında
 

Türkiye'de Alevilere ayrımcılık yapıldığı malum da bu ayrımcılıktan da öte bir şey. Kerim Korkut bölücü yazı yazıyor diyorlar; gel de sen yazma. Bunun bir izahı yok ki. İçişleri bakanı çıkacak önce iddiayı açıklayacak. Sonra bu rezilliği temizleyecek. 25 milyon (hadi 10 milyon olsun)Alevinin yaşadığı ülkede ülkenin tamamı yani 81 vilayetin 81'inin de valisi sünni. Gerekçesi ne olursa olsun bu görevlendirme insanın aklına şüphe sokuyor.
 
Allah göstermesin ileride Alevİ-Sünni çatışması çıksa bu valiler Alevileri korumaz. Dillendirmekte zorlanıyoruz ama Aleviler sessizce kuşatma altına mı alınıyor. Başlıyacağım sizin Alevinize de Sünninize de, Ortadoğuyu mezheplerin ne hale getirdiğini görmüyor musunuz?
 
İçinizde belki Sünni İslam ateşiyle biz çoğunluğuz, Alevileri yutarız diyenleriniz vardır, hatta bir fırsat çıksa da yutsak diyenleriniz. Dikkat edin bu iş sayı işi değil. Ortadoğudaki mezhep ateşi Türkiye'ye sıçrarsa sonunu düşünemiyorum. Ama 81 ilin 81'ine de Sünni vali tayin edenlerin amacı bu mu yoksa.
 
Aleviler bu kadar saf olamaz ya, dünyadan haberleri yok! Nasıl bunu gündeme getirmezsiniz, böyle  şey olur mu? Ya da Türkiye de vali bile olacak kapasitede Alevi yok. Bu daha kötü, utanılacak bir şey. Koca Alevi toplumu bir vali bile çıkaramıyor. Ya vekil sizi aldatmasın halk seçiyor onları. Bir güvenlik sorunu çıktığında vali hatta zabıta çavuşu bile vekilden daha önemlidir. Siz bizi salak mı sandınız. Aleviler uyuyor olabilir ama Kerim Korkut gibi gözleri var!
 
Kerim Korkut bu ülkede hocanın da dedenin de güvencesidir biline. ülkede bir şeyler dönüyor, 81 ile sünni vali atıyorlar. MİT bakıyorum bu konuda hiç istihbarat vermiyor. Asayiş berkemal mı Sayın Hakan Fidan? 81 ilin 81'ine de sünni vali tayin edilmesi ne sizin, ne cumhuriyet savcılarının, danıştayın, AYM'nin alanına girmiyor herhalde. İkinci Madımak hazırlığı mı,  Yavuz dönemi geri mi geliyor yoksa! Saf ve bilinçsiz Alevileri hikayeden çalıştaylarla kandırabilirsin. Onlar iyi niyetli, Muaviye'nin toplantılarına bile gittiler. Ancak bu ülkede bir Kerim Korkut yaşadığını unutma derim!
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..