Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '10

 
Kategori
Dünya
 

87 yıl sonra öldüler!...

87 yıl sonra öldüler!...
 

www.milliyetinternet.com


Dünyanın gözü açık hava hapishanesine dönen Gazze'de.. İşte o sefaletin yaşandığı yere Milliyet muhabiri Murat Sabuncu gitti ve çarpıcı izlenimler aktardı. Maceralı bir yolculuktan sonra girdiği Gazze'de gördükleri inanılmaz..

Solan umutlar son olaylarla birlikte yeniden yeşermiş.. Orada yaşanan sıkıntıları çok güzel bir dille orataya koyan Murat SABUNCU yazının sonunda

“Gazze filosuna kanlı bir baskın düzenleyen İsrail’e verdiği sert tepkiyle Filistinlilerin sevgisini kazanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adı, Gazze Şeridi’nde yeni doğan bir bebeğe verildi. Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’ta önceki gün dünyaya gelen bir bebeğe ailesi tarafından Recep Erdoğan adı verildi. Aile, bebeği Türk bayrağına sardı.” Diyor.

Yine milliyet internette yayınlanan İngiliz The Independent gazetesinin dünyaca ünlü deneyimli Ortadoğu muhabiri ve yazarı Robert Fisk şu soruları soruyordu.

Dün Arapların ölümlerine aldırmayan Avrupaya;

“Peki ya bugün?

Gazze’ye gitmeye karar verenler sıradan insanlardı, Avrupalılar, Amerikalılar, Holokost mağdurları, - evet, Tanrı aşkına, Nazilerden kurtulanlar -. Çünkü politikacıları ve devlet adamları onları hayal kırıklığına uğratmıştı. dedikten sonra “Politikacılarımız dün neredeydi? Evet, gülünç Ban Ki-mun’umuz, Beyaz Saray’ın zavallı açıklaması, ve sevgili Bay Blair’in “bu trajik hayat kayıpları karşısında duyduğu derin üzüntü ve şok” vardı. Sayın Cameron neredeydi? Sayın Clegg neredeydi?” diye soruyor.

Robert Fisk “Şurası bir gerçek, eğer Avrupalılar (evet, Türkler de Avrupalı, değil mi?) başka bir Ortadoğu ordusu tarafından (İsrail ordusu da bir Ortadoğu ordusu, değil mi?) vurulmuş olsaydı öfke dalgaları oluşurdu.” Diye devam eden yazısının son bölümünde “Şimdi de Türkleri öldürüyorlar” dedikten sonra “Dünya artık bıktı…” diyerek İsrailli canilerin geldiği son durumu belirtiyordu.

Bir Avrupa ülkesini 87 yıl sonra Türkiye Cumhuriyet tarihinde insanı ilk kez öldürülüyor. Kore savaşı dışında böyle bir durum yok.

Nerde öldürüldüler?

Açık uluslar arası sularda sivil vatandaşlarımızı öldürüyor.

Bu vahim durumda Türkiye’nin haklı mı haksız mı demek vicdanları sızlatır.

Dışişleri bakanımız İsrail uluslar arası araştırma komisyonunu kabul etmese yapılacakları sıraladı. Yüreğime su serpti.

Şunu dedi “500 sene geriye gidip o zamanki deniz kanunlarını uygulayacaksak bilelim” dedi.

Bana öyle geliyor ve öyle umuyorum ki İsrail 87 yıl sonra öldürdüğü milletimin ağırlığı altına hayatında yemediği dayağı ensesinde duyacaktır.

Türk Milletinin Ortadoğu mahallesine Yahudi halkı ile sorunu yok. Ama İsrailli piçlere yeni yetmelere de tahammülü yok. 87 yıl sonra şehit edilen insanın İnsanlık için ölüme gittiğini dünyanın anlamamasına tahammülü yok.

Hem İsrail hükümetinde görev yapan alçaklar, o vur emrini veren alçaklar hem de gazzede yapılan zülmü görmeyen dünya Türk milletinin gazabını göreceklerdir.

O ilahi gücün dünyadaki temsilcisinin gücüdür.

Sevgi ve saygılarımla….

 
Toplam blog
: 449
: 609
Kayıt tarihi
: 24.06.08
 
 

Rizede yayınlanan ilk renkli gazete ViraHaberin kurucusuyum 5 sene baş yazarlığını yaptım. İLESAM..