Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '18

 
Kategori
Dünya
 

8 Aralık Cumartesi İkinci "Fransız İhtilali" mi Bekleniyor!

8 Aralık Cumartesi İkinci "Fransız İhtilali" mi Bekleniyor!
 

Avrupa'nın en ileri demokrasilerinden biri sayılan Fransa, 8 Aralık Cumartesi Günü, Kıyamet'e hazırlanıyor...Sarı Yelekliler diye adlandırılan "anarşist" grubun Cumartesi günü yapacağı büyük gösteri, büyük kaygı uyandırıyor.

Sonucu, İkinci bir "Fransız İhtilali" olabilecek bir kalkışma olabilir bu!

Daha önce yazdığım gibi, meselenin benzin zammı, ekonomik göstergeler falan olmadığı tamamen ortaya çıktı... Çünkü, Fransa Hükumeti söz konusu zamları ve düzenlemeleri geri çekti.

Buna rağmen, Cumartesi kalkışmasından vaz geçilmiyor... Milliyet com.tr'nin haberine göre, Cumartesi günü gösterileri bir Hükumet darbesine bile dönüşebilir.

Göstericilerin, Fransa Parlementosunun bulunduğu Elysee Sarayını basması ve hatta parlementerleri katletmesi bile ihtimal dahilinde gözüküyor.

Birinci İhtilal'in Bastille Baskınını hatırlatan bir kaygı dillendiriliyor.

Durum bu kadar vahim yani... 65 Bin Polisin görev yapacağı söylenen Cumartesi gösterisinin nelere mal olacağını kimse kestiremiyor.

Ünlü Şanzelize'deki dükkanlara cafelere tedbirli olmaları için devlet uyarısı gitmiş bile... Bunların çoğunun Cumartesi açılmayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Dünyaca ünlü Louvre Müzesi'nin bile basılıp yağmalanması riski var, düşünün artık!

Eğer, bu haberlerde Fransa adı geçmese, kesin Irak, Suriye gibi demokrasisi gelişmemiş bir ülkeden bahsediliyor zannederiz... Ama öyle değil, anlı şanlı Fransa, binmiş bir alamete gidiyor kıyamete...

Sadece Fransızlar değil, öyle sanıyorum ki, böyle manzaraları İslam ülkelerinde görmeye alışmış tüm Avrupalılar yaşadıklarına inanamıyordur...

8 Aralık Cumartesi Fransa için tarihi bir gün olmaya gebe... Günün Fransa ve tüm Avrupa demokrasileri için ne doğuracağını kimse kestiremiyor.

Belki de, İkinci Dünya Savaşından sonra kurulan "Adaletsiz Dünya Düzeni" nin sonunun başlangıcı olacak bir Cumartesi göreceğiz.

Sarı Yelekli diye adlandırılan ve uluslararası kaos baronlarının beslediği grupların Fransa'yı devirmesi aslında başka ülkeler için de tetikleyici olacak... Tıpkı 1789 Fransız İhtilali gibi...

Bastille hapisanesinin baskınıyla başlayan ve tüm Avrupa'da imparatorlukları yıkan Fransız İhtilali, ulus devletlerin yolunu açmıştı.

Bu ihtilal, milliyetçilik, ırkçılık gibi ideolojileri ortaya çıkaran ve bedeli milyonlarca insanın ölümü olan savaşları başlatan hareket olmuştu.

Belki de bu yeni "Fransız İhtilali" çağdaş imparatorlukların sonunu getirecek... İnşallah, sonuçları öncekininki gibi yıkıcı ve ölümcül olmaz.

Bu şerder bir hayır çıkar ve dünya yeniden "adil bir düzene" kavuşur.

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..