Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '18

 
Kategori
TV Programları
 

8.Gün Reytingleriyle ATV'yi Pişman Ettirdi!

8.Gün Reytingleriyle ATV'yi Pişman Ettirdi!
 

Mart ayının sonlarına geldiğimiz şu günlerde televizyon dünyasında da hareketli günler yaşanıyor. Yakın zamanda fazla sayıda dizinin reyting sıkıntısından dolayı final yapması ve final yapanların yerlerine gelecek olanların yarattığı merak ile geçen günler söz konusu. Yani yeniden deneme-yanılma şekline dönen bir sektör performansı izliyoruz.

Hop döndük yine başa.

Bildiğiniz gibi geçen hafta pazartesi günü 2 dizi birden final yaptı. FOX'ta Kalbimdeki Deniz, ATV'de ise Kırgın Çiçekler final bölümleri ile ekrana veda ettiler. Bu vedaların üzerinden daha 1 hafta geçmeden hemen yerlerine yeni diziler konuldu ve bu diziler dün gece ilk bölümleriyle ekrana geldi. ATV'de Kırgın Çiçekler'in yerine haftalardır reklamı dönen 8.Gün isimli dizi geldi. FOX'ta ise Kalbimdeki Deniz'in yerine Yasak Elma isimli dizi başladı.

Bu yazıda bu iki diziden ATV'de yayınlanan 8.Gün isimli dizinin reyting sıkıntısına dikkat çekmek istiyorum. Yeni başlayan iki dizinin reklamlarını karşılaştırdığınızda, Yasak Elma'nın gayet normal bir strateji ile reklamlarının verildiğini ve meyvelerinin toplandığını görüyoruz.

Ama 8.Gün'ün reklamları öyle miydi?

Ne zaman ATV'yi açsak ''Baba oluyorsun!'' diye bir cümle duyuyorduk ve irkiliyorduk. ATV her reklam kuşağının başında, arasında ve sonunda bu reklamı verdiği için otomatik olarak reklamı bekliyorduk. Günlerce süren bu eziyet dün gece itibariyle yerini ''eyvah!'' nidalarına bıraktı. Çünkü bu kadar fazla reklamı dönen ve üzerinde ciddi bir baskı oluşan 8.Gün ilk bölümü itibariyle 3 reyting grubunda da ilk 10'un dışında kaldı.

8.Gün'ün dün gece yayınlanan ilk bölümü TOTAL grubunda 2.92 reyting ile 16., AB grubunda 2.77 reyting ile 14., ABC grubunda 3.11 reyting ile 14.olabildi.

Oyuncu kadrosunda Burcu Biricik, Buğra Gülsoy, Ceyda Düvenci, Cem Davran, Yiğit Kirazcı ve Musa Uzunlar'ın yer aldığı 8.Gün'ün daha ilk bölümden bu kadar gerilerde kalması eminim ATV'yi pişman etmiştir. Kırgın Çiçekler'in apar topar bitmesine neden oldukları için bu pişmanlık daha da artmış olabilir.

Bu sonuçların ardından ''İlk bölümün günahı olmaz'' klişesini bahane olarak kullanmak mümkün. Belki 2.bölümden düzelir diye düşünmek de olabilir. Ama pazartesi gününün klişeleşmiş ve kopmuş gitmiş iki yapımı olan Çukur ve Söz'ü geçmeyi beklemek büyük bir hayal olarak kalacak gibi duruyor. Kaldı ki, Kanal D'de yayınlanan Siyah Beyaz Aşk'ı bile geçememiş 8.Gün. Hatta aynı gün yayına giren ve ilk bölümüyle 7 ile 8.sıra arasında yer alan Yasak Elma bile diziyi zamanla sollayabilir.

Yemekteyiz'e, Ahmet Hakan'la Kanal D Haber'e hatta Survivor'un özetine bile geçilen 8.Gün'ün daha 2.bölümü itibariyle zor günler yaşayacağını görmemek yanlış olur. 

ATV nasıl bir tasarruf izler bilinmez ama, 8.Gün'ün ilk gününün büyük hayal kırıklığı yarattığı kesin.

Tuhaf.

 

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 

NOT : Bu yazının Milliyet Blog sayfası dışında başka bir sayfada farklı ya da aynı isimle kullanılması, yayınlanması yasaktır. Lütfen bu yazıyı haberim olmadan başka bir sitede yayınlamayınız! Aksi takdirde yasal yollara başvuracağımı bilmenizi isterim. İyi okumalar!

 

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..