Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '17

 
Kategori
TV Programları
 

8.Gün Dizisi Karanlığı Aydınlatmak İçin Geliyor!

8.Gün Dizisi Karanlığı Aydınlatmak İçin Geliyor!
 

Şeref Meselesi dizisi ile ünlenen Burcu Biricik, Çağatay Ulusoy’un Netflix için çekeceği dizide oynayacak diye beklerken, dizinin çekim ve hazırlık süresinin uzamasından dolayı Ay Yapım ile anlaşmaya gitmişti.

Ay Yapım imzalı dizinin tanıtımı ile ilgili bir yazı hazırlamıştım ve sizlere sunmuştum (1) okumak isteyenler için şuraya bırakıyorum.

Ay Yapım dizisi olarak yayına girecek 8.Gün dizisinin şimdilik 2 oyuncusu hakkında bilgi verebiliyorum Musa Uzunlar ve Burcu Biricik. Baba-kızın hikayesi olarak tanıtıma çıkan dizi aslında oldukça derin işleri anlatacak bize. Diğer kast için hala çalışılıyor haberleri sizlerle paylaşacağım.

 Senaryosunu Toprak Karaoğlu ile Volkan Sümbül’ün kaleme aldığı dizinin yönetmen koltuğunda tasarım yönetmeni olarak Hilal Saral oturacak. İki senarist İçerde dizisinin de senaryosunu yazmıştı. Masa başı çalışmaları tamamlanan projenin ekran macerasına Ocak’ta başlaması bekleniyor.

Atv ekranlarında yer alacak dizinin aslında basit bir baba-kız öyküsünün dışına çıkacağını öncelikle söylemek lazım!

Bildiğiniz gibi Aselsan’da çalışan mühendislerin peş peşe ölmesi veya öldürülmesi, yeni icatlar yaptıkları iddia edilen bilim insanlarının aynı uçak kazasında hayatını kaybetmesi, yıllardır tartışılır. Çünkü kamuoyu, bugüne kadar yapılan resmi açıklamalardan tatmin olmadı, gerçeklerin ortaya çıktığına inanmadı. Kamuoyunun aslını astarını merak ettiği bu konular, Ay Yapım’ın ATV için çekeceği dizide masaya yatırılacak. Derin bir hikaye anlatacak derken gerçekten derin bir hikaye olduğunu belki şimdi daha iyi anlatabilmişimdir.

Devletin şüpheli ölüm olarak gördüğü bu ölümler dizide önümüze derin devlet mi yoksa dış güçler olarak mı gelecek şuan için bir bilgiye sahip değiliz. Büyük bir hız ile 2018 Ocak ayına hazırlanan dizi İstanbul’da çekilecek. Şimdilik İstanbul için hazırlanan set daha sonra nereye, hangi şehre taşınır bilgi edindikçe sizlerle paylaşacağım.

Oldukça ilgi çekici gerçek öykülerin senaristlerin kaleminden ekrana nasıl damlayacak doğrusu çok merak ediyorum. Biliyorsunuz ki ben böyle dizileri çok seviyorum. Beni mutlu edecek ve meraklandıracak bir proje olduğunu sizler biliyorsunuz, umarım sizlerinde bu dizi ilgisini çeker.

Hayatta ilginizi çeken konuların karşınıza çıkması dileği ile…

Burcu Biricik

4 Mayıs 1989 yılında Antalya'da dünyaya gelen Burcu Biricik Ege Üniversitesi Arkeoloji bölümünü tamamlamıştır. Molped, Biskrem, n11.com gibi reklam filmlerinde rol almıştır. Ayrıca güzel oyuncu Bana Masal Anlatma, Beni Böyle Sev, Ulan İstanbul, Şeref Meselesi ve Hayat Şarkısı gibi dizilerde kendini göstermiştir.

Musa Uzunlar

21 Nisan 1959 Tarihinde Antalya'da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden 1985 yılında mezun oldu ve Devlet Tiyatroları'nda göreve başladı. Bursa, Ankara ve İstanbul Devlet Tiyatroları'nda oyuncu ve yönetmen olarak görev aldı.

Devlet Tiyatroları'ndaki yönetim görevlerinin yanı sıra Devlet Tiyatroları Spor Kulübü'nde ve Devlet Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı TOBAV'da da yöneticilik yaptı. Devlet Tiyatroları'nda Bursa, Adana, Diyarbakır, Trabzon, Ankara ve İstanbul'da oyunlar yönetti. Ayrıca İzmit Şehir Tiyatrosu, Bakırköy Belediye Tiyatroları, Eskişehir Tiyatro Anadolu, Yeditepe Oyuncuları, Abdullah Şahin/Nokta Tiyatrosu, Tiyatro Ti, Ankara Maliye Tiyatrosu, Tiyatro Adam gibi topluluklarda ve Makedonya Üsküp Halklar Tiyatrosu ile Bulgaristan Rusçuk Devlet Tiyatrosu'nda yönetmenlik yaptı.

Özel ve ödenekli tiyatrolarda birçok oyunda oyuncu olarak da görev aldı. Hüzün Mahallesi Otobüsü ve Kaplumbağanın Ninnisi isimli iki oyun yazdı. Bunlardan ilki yayımlandı ve Devlet Tiyatroları'nda sahnelendi. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü, Mimar Sinan Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Ana Sanat Dalı ve Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nde eğitmenlik yaptı.

Halen Haliç Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi'nde eğitmen olarak çalışmaktadır. Ayrıca sinema, televizyon ve dublaj çalışmaları da yapmaktadır. TOBAV İstanbul Şube Başkanı'dır.

Oynadığı Diziler 

Poyraz Karayel- 2015-2017

Kurtlar Vadisi Pusu - 2008 - İskender Büyük 
Yağmur Zamanı - 2004 - Levent 
Merdoğlu - 2000 
Hayal Kurma Oyunları - 1999 - Annenin Sevgilisi 
Nilgün - 1999 - Sinan 
Ateş Dansı - 1998 - Sinan 
Süper Baba - 1993 - Sinan 
Bütün Kapılar Kapalıydı - 1990 
Geçmiş Bahar Mimozaları – 1989

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

https://www.facebook.com/dizisin

https://www.facebook.com/EceERFanClub

(1)    http://blog.milliyet.com.tr/atv-ekranlarinda-ay-yapim-imzasi-ile-8gun-dizisinde-burcu-biricik-transferi/Blog/?BlogNo=575766

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..