Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '08

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

9. Uluslararası Antalya Piyano Festivali bir sürprizle başlıyor

9. Uluslararası Antalya Piyano Festivali bir sürprizle başlıyor
 

Festival zengini Antalya’da, ülkemizin en önemli festivallerden birisi; Uluslararası Piyano Festivali güzel bir sürprizle başlıyor. Ülkemizde yine bir ilk gerçekleşecek ve bir siyasetçi solist olarak sahneye çıkacak. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, J.S. Bach’ın BWV 1056 Fa minör piyano konçertosunu seslendirecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle gerçekleştirilen 9. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 7-23 Kasım tarihleri arasında dünyaca ünlü piyanistleri sanatseverlerle buluşturacak.

Sanat yönetmenliğini dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say’ın yaptığı ve bu yıl 9. Gerçekleşecek olan ülkemizin en önemli piyano festivali; Uluslararası Piyano Festivali, ünlü konukları ağırlayacak.

Festivalin Sanat Yönetmeni Fazıl Say, yaptığı açıklamada; <ı>“Piyano Festivali’nde her yıl çıtayı biraz daha yükseltiyoruz. Dünyanın en iyi piyanistlerini sanatseverler ile buluşturuyoruz. Üstelik bu isimler sadece konser vermiyor aynı zamanda ülkemizdeki genç yetenekleri dinleyip değerlendirebilecekleri workshoplar düzenliyor. Bu workshoplara Türkiye’nin dört bir yanından yetenekli gençlerimiz katılıyor. Bu festival sayesinde yakından takip etme imkanı buluyorum, ülkemiz çok iyi piyanistler yetiştiriyor.” dedi.

Piyano Festivali’nin Antalya’nın kültürel kimliğinde önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Say, sanatın hayatımızdaki yerine dikkat çekmek için Festival’de bir ilke imza attıklarını belirtti. Fazıl Say; <ı>“Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’den festivalin açılışında konuşma yapması yerine bizimle bir şeyler çalmasını istedim. Tabii piyano eğitimi aldığı için ona böyle bir öneride bulunabildim. Önce biraz şaşırıp çekinse de önerimi kabul etti ve 6 ay bu performans için çalıştı. Müziğin hepimizin hayatında daha fazla yeri olması gerektiğine inanıyorum. Dileğim; Başkan’ın diğer siyasetçilere de örnek olması.” dedi.


FESTİVAL PROGRAMI :

Fazıl Say - Menderes Türel - Şef Gürer Aykal yönetimindeki ANTDOB Orkestrası ve Korosu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gürer Aykal yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi orkestrası eşliğinde J.S. Bach’ın BWV 1056 Fa minör piyano konçertosunu seslendirecek. Menderes Türel’in ardından Fazıl Say sahne alacak. Say, konserde “Anadolu’nun Sessizliği” adlı kendine ait 3 nolu Piyano Konçertosu’nu ve Beethoven’ın “Korolu Fantezi”sini sunacak.

Tarih : 7-8 Kasım 2008

Yer : Antalya Kültür Merkezi

Saat : 20.30

...

Genç Yetenekler Konseri

(Kseniya Rodionova- Mertol Demirelli- Özgün Gülhan- Can Aladağlı)

Tarih : 9 Kasım 2008

Yer : Antalya Kültür Merkezi

Saat : 14.30

Lise de la Salle

Tarih: 11 Kasım 2008

Yer : Antalya Kültür Merkezi

Saat : 20.30

Hüseyin Sermet

Fransa’da yaşayan ve ülkemizin yetiştirdiği en nitelikli piyanistlerimizden birisi. Yurtdışında, ülkesinden çok daha fazla tanınan Sermet, 1991 yılında ‘Devlet Sanatçısı’ ünvanına lâyık görüldü.

Tarih : 13 Kasım 2008

Yer : Antalya Kültür Merkezi

Saat : 20.30

Gonzalo Rubalcaba

Kübalı caz piyanisti. Cazseverleri de unutmayan festival, bu ünlü caz piyanistine de evsahipliği yapacak.

Tarih : 15 Kasım 2008

Yer : Antalya Kültür Merkezi

Saat : 20.30

Vladimir Spivakov-Alexander Ghindin-Moskova Virtüözleri

Geçen yıl açılış konserinde Fazıl Say ile birlikte sahneye çıkan ve dünyanın en önemli oda müziği topluluklarından biri olan Vladimir Spivakov yönetimindeki Moskova Virtüözleri, bundan sonra her yıl “Festival Orkestrası” olarak festivalde özel bir konser ile yer alacak.

Tarih : 17 Kasım 2008

Yer : Antalya Kültür Merkezi

Saat : 20.30

Sa Chen

Tarih : 19 Kasım 2008

Yer : Antalya Kültür Merkezi

Saat : 20.30

Ivo Pogorelich

Çalkantılı bir yaşam ve üst üste gelen acılar… Bu çılgın piyanist, en önemli piyanistler arasında sayılırken, sanatı ve özel yaşamıyla da ilgi çekmekte. Fazıl Say’ın “İdolüm” diye tanımladığı İvo Pogorelich umuyorum ki, sanatseverlerin gönlünü fethedecek.

Dahası için… aslında ilginç bir dramı merak edenlere desem daha doğru;

http://www.muziksoylesileri.net/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=56&Itemid=44

Tarih : 21 Kasım 2008

Yer : Antalya Kültür Merkezi

Saat : 20.30

Chano Dominguez Piano Flamenco

İspanya’nın en çok aranan müzisyenlerinden olan Dominguez, modern flamenkonun temsilcisi olarak tanınmakta. Perküsyon ve danslarla zenginlik katacak programına ve festivale.

Tarih : 23 Kasım 2008

Yer : Antalya Kültür Merkezi

Saat : 20.30

Festivalin tüm konserleri Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek ve konser biletleri Biletix’den temin edilebilecek.

Festival programı ve bilgi için:

http://www.antalyapiyanofestivali.com/ ya da 0 242 238 54 44

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..