Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

9 Ağustos Perşembe

9 Ağustos Perşembe
 

22 Temmuz’da yenilenen meclisin yeni başkanı bugün belirlenecek. Tunceli bağımsız milletvekili Kamer Genç’in ardından, Ak Parti Meclis Başkanlığı için Köksal Toptan’ı aday gösterdi.

MHP ise Tunca Toskay’la kendi adayını çıkardı. CHP Köksal Toptan hakkında olumlu kanaat belirtirken, kendisi bir aday da belirlemedi.

Köksal Toptan’ın adaylığı genel olarak uzlaşmanın ilk adımı olarak olumlu karşılandı. Özellikle 3 önemli mevkide üç türbanlı eşe sahip politikacıların bulunmasını bir türlü kabullenemeyenler, en azından Meclis Başkanı’nın eşi türbansız olacağı için sevindiler.

Bugün yapılacak turlarda başkanın mutlaka seçileceğine, hatta ilk turda yeterli oyu alarak (en az 367) Toptan’ın seçimi kazanacağına kesin gözle bakılıyor.

TOPTAN TAMAM, SIRA GÜL’DE (Akşam). AKP, TBMM Başkanlığı için Köksal Toptan isminde karar kıldı. Gül kendi iradesiyle çekilmezse Köşk yolu açık. Toptanı’ın eşinin başı açık olduğu için devlet zirvesinde 3’te 3 türban olmayacak.

TOPTAN UZLAŞMA (Bugün). Dedikodu ekip kriz biçmeye kalkanların hevesi kursağında kaldı. Ak Parti Meclis Başkanı adayını demokratik uzlaşma örneğiyle belirledi: Köksal Toptan.

AKP’NİN ADAYI TOPTAN (Cumhuriyet). TBMM Başkanı bugün belirleniyor. İktidar partisinin amacı ilk turda seçtirmek.

TÜRBANDA İLK UZLAŞMA (Güneş). AKP Meclis Başkanlığı için Milli Görüş geleneğinden gelmeyen eşi türbansız Köksal Toptan’ı aday gösterdi.

MECLİS TAMAM SIRA KÖŞKTE (Hürriyet). AKP’nin meclis başkanı adayı Köksal toptan. Böylece Meclis için uzlaşma arayacağını söyleyen Başbakan Erdoğan bu yönde ilk adımı attı. Şimdi sıra cumhurbaşkanlığı için uzlaşmada…

SIRA KÖŞKTE (Posta). AKP Meclis Başkanlığı’na Milli Görüş kökenli olmayan ve eşi türban takmayan Köksal Toptan’ı aday göstererek uzlaşma yolunda ilk adımı attı. CHP Toptan’ın adaylığını olumlu buldu. AKP aynı uzlaşmacı tavrı cumhurbaşkanı adayını belirlerken de göstermeye uğraşıyor.

AKP’NİN ACELESİ VAR (Radikal). Yeni hükümeti yeni Cumhurbaşkanı'na onaylatmak isteyen AKP dün Meclis Başkan adayını belirleyip Başkanlık Divanı’nın oluşturulma sürecine hız verdi.

İKİ NUMARA İÇİN TOPTAN UZLAŞMA (Star). Ak Parti’nin partiler turunun ardından, siyasetin tecrübeli ismi Köksal Toptan’ı Meclis Başkan adayı göstermesi siyasette sıcak rüzgarlar estirdi.

KÖKSAL TOPTAN ADI SEÇİMLE ÇIKTI (Yeni Şafak). Ak Parti TBMM Başkanı adayını, MKYK’daki mini seçimle belirledi. Milletvekilleri Köksal Toptan dedi. MHP Toskay’ı aday gösterdi.

İKİ NUMARALI KOLTUĞA TOPTAN (Zaman). Ak Parti devletin iki numaralı koltuğuna Köksal Toptan’ı aday gösterdi. Toptan, TBMM Başkanlığı bir siyasetçi için gelinebilecek en yüksek mevkilerdendir, dedi.

*****

Başbakan Erdoğan’ın tekrar yeni hükümeti kurmakla görevlendirilmesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Köksal Toptan’ın aday gösterilmesinden sonra sıra 1 numaranın seçimine geldi.

Abdullah Gül’ün çekilmesi üzerine senaryolar ve baskılar sürerken, başbakanın ne düşündüğünü hala tam olarak bilen yok. Bu da çeşitli fikirler üretilmesine ve olmadık yorumlar yapılmasına sebep oluyor.

Meclis başkanının seçiminin ardında en kısa zamanda bu konu da açıklığa kavuşacak. Çünkü Sayın Erdoğan, yeni hükümetin Bakanlar Kurulu listesini, yeni Cumhurbaşkanı'na vermeye kararlı.

ERDOĞAN SESSİZ, GÜL KARARLI (Milliyet). Başbakanın cumhurbaşkanlığı adayı konusundaki net tavrını gelecek haftaya kadar açıklaması bekleniyor. Gül cephesinde ise adaylıktan geri adım atma eğilimi yok.

BAHÇELİ DE KRİZ DEDİ (Sabah). MHP lideri Devlet Bahçeli, Çankaya için AKP’ye inatlaşma, uzlaş, yeni kriz çıkar, çağrısı yaptı.

İKİ KADER ARKADAŞININ SATRANCI (Vatan). Türkiye Erdoğan ve Gül’ün Çankaya hamlelerine kilitlendi. Gece yarısı sızan haberlere göre Erdoğan istikrar ve uzlaşma için Gül çekilmeli ısrarını koruyor.

*****

Günün en çok paylaşılan haberlerinden biri de sporla ilgili. Beşiktaş 2. ön eleme maçının rövanşında rakibini kendi sahasında 3-0 gibi farklı yenerek turu geçmeyi başardı.

İstanbul’daki karşılaşmayı 1-0 önde bitiren siyah beyazlılar, hafta içinde Süper Kupa maçında Fenerbahçe’ye yenilmelerinin acısını bir yerde rakiplerinden çıkardılar.

Beşiktaş’ın ve Ertuğrul Sağlam’ın kazandığı bu başarı hepimize gurur verdi.

KARAKARTAL TURA UÇTU (Akşam). Avrupa Şampiyonlar ligi 2. ön eleme ilk maçında Moldova temsilcisi Sheriff’i tek golle geçen siyah beyazlılar, tur için gittikleri deplasmandan 3-0’lık galibiyetle döndüler.

SHERİFF’E 3 KURŞUN (Bugün). Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Moldova temsilcisi Sheriff’i Bobo (2) ve Koray’ın golleriyle 3-0 yenip turu geçti.


AVRUPA’NIN ŞERİFİ BOBO (Star). Beşiktaş devler ligi ikinci ön eleme turunda evinde 1-0 yendiği Sheriff’e Moldova’da acımadı. Rakibini 3 golle geçerek tur biletini aldı.

KARTAL SHRİFF’İ VURDU, SIRADA ZÜRİH VAR (Zaman). Ertuğrul Sağlam’ın öğrencileri İstanbul’da 1-0 kazandıkları maçın rövanşında rakiplerini dış sahada 3-0 yenerek Devler Ligi’ne bir adım daha yaklaştılar.

*****

Sporla alakalı bir haber daha var manşetlerde. Bu kez dışarıdan bir haber. Ünlü İngiliz kulübü Chelsia’nin Rus patronu dolar milyarderi Abramoviç, Antalya sahillerinde ikinci otelini de satın almış.

Aslında bu haber spordan çok başka şeyle bağlantılı. Turizm bağlantılı mı desek, magazin bağlantılı mı desek, ne desek…

GÜNEYLİ ABRAVOMİÇ (Star). 13 milyar dolarlık servetiyle dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan Chelsia’nin patronu Marmaris’teki Keyland otelini 17 milyon dolara satın aldı..

ABRAVOMİÇ YİNE OTEL ARIYOR (Yeni Şafak). İngiliz Chelsia Kulübü’nü satın alarak tanınan Rus dolar milyarderi Ege’de ikinci otelini almaya hazırlanıyor.

*****

Magazin dedik de, ünlü manken Tuğba Özay da bugün gazete manşetlerinde boy gösteriyor. Bunun çok doğal olduğunu düşüneceksiniz belki ama, bu sefer gazetelerde yer almasının sebebi başka.

Bildiğiniz gibi Yaşar Öz’le bağlantılı olarak ifade vermek üzere karakola çağırılmıştı kendisi. Elleri cebinde umursamaz bir tavırla karakola gelen ünlü manken, çıkarken hiç de keyifli görünmüyordu. Çünkü elleri kelepçeliydi.

MANKENE MAFYA KELEPÇESİ (Güneş). Yer altı dünyası ile içli dışlı olan manken Tuğba Özay, elleri cebinde geldiği karakoldan kelepçeyle çıktı.

VE BEŞİNCİ OLAYDA KELEPÇE (Sabah). Manken Tuğba Özay birkaç yıla 2 gözaltı, bir tehdit, bir dava sığdırdı. Sonunda kelepçelendi.

BAZILARI MAFYA SEVER (Star). Kürşat Yılmaz’a yardımdan 6, 5 yıl hapsi istenen Tuğba Özay, bu kez Yaşar Öz çetesi nedeniyle göz altına alındı.

KELEPÇELİ BARONES (Yeni Şafak). Manken Tğba Özay ayrılmak istediği sevgilisini korkutmaları için adam tuttuğu iddiasıyla göz altına alındı.

*****

Ankara’daki su sıkıntısı ciddiyetini koruyor. Kuraklık sebebiyle rezervlerin azalması yüzünden su kesintisi yapmaya başlayan belediyeye karşı halkta bir tavır oluşurken, dün bir borunun patlayıp suların boşa akması bu arada ev ve işyerlerini de su basması, canları daha da sıktı.

Şu ana kadar bu işin nasıl çözümleneceği konusunda Melih Gökçek’in veya hükümet yetkililerinin bir açıklaması bulunmuyor. Vatandaşlar tedirgin şekilde bekliyorlar.

HASTANELERE SU DARBESİ (Milliyet). Günlerdir susuz olan Ankara’da tehlike çanları çalıyor. Hacettepe acil vaka dışında bütün hasta kabullerini ve ameliyatları durdurdu.

HASTANELER SUSUZ (Cumhuriyet). Ankara’da kesintiler sağlığı da vurdu. Hasta kabulleri durduruldu. Saygın tehlikesi kapıda.

KESİNTİSİZ BETON BORU (Takvim). Beton su boruları tazyik nedeniyle patlayan Ankara’da belediye kesinti yapamayacak.

*****

Enflasyonun son yıllarda düşmeye başlaması, enflasyonlu hayata alışmış vatandaşlarımızda tedirginlik yarattı biliyorsunuz.

Özellikle bu yüzden sürekli maaşlarda ayarlama yapılmasına alışmış vatandaşlar, düşük enflasyon karşısında maaşların az artmasına ayak uyduramadılar.

Her gün etiket değiştirip fiyatları yukarı çeken esnafın bir kısmı da bu yeni düzene alışamadı. Ancak bu konuda en çok ayak direyenler ve şimdilik istediklerini de yaptıranlar, ev ve dükkan sahipleri.

Kira artışlarının tespitinde enflasyon baz alınması gerekirken onlar hâlâ eski alışkanlıkla yüksek zam yapmaya devam ediyorlar.

Kiracıların direnme gücü olmaması, ev sahiplerini şimdilik güçlü gösteriyor ama, kısa zamanda onlar da bunu anlayacaklar ve anlamak zorundalar.

EV SAHİBİ KİMSEYİ DİNLEMİYOR (Bugün). Hükümet enflasyonu yüzde 4’e çekmeye çalışıyor. Merkez Bankası uyarılar yapıyor ama, ev sahipleri aldırmıyor. Temmuz’da kiralar hedefi delip geçti.

KİRADA ENFLASYON % 20 (Güneş). Kiralardaki 1 yılda görülen artış ne Merkez Bankası hedeflerine, ne de açıklanan enflasyon rakamlarına uyuyor.

*****

Özelleştirme kapsamında satılan bazı şirketleri alan firmaların sahipleriyle ilgili spekülasyonlar, Alternatifbank’ın satışını engelledi.

Bu tür hassasiyetlerin gösterilmesi elbette olumlu bir durum.

ALPHA BANK’A AJAN VETOSU (Sabah). Abank’ın Yunan Alpha Bank’a satışına bir yöneticinin emekli gizli servis ajanı olması nedeniyle izin verilmedi.

YUNAN BANKASINA GÜVENLİKVETOSU (Star). BDDK Alternatifbank’ın Alpha Grubu’na satışını güvenlik raporu nedeniyle onay vermedi. Yunan istihbaratının eski başkanı Apostolides’in grubun yöneticisi olduğu belirtiliyor.

*****


Diğer manşetler de şöyle :


KISKANÇLIK DEHŞETİ (Posta). Çılgın koca İzmir’deki bir alışveriş merkezindeki görevliye soru soran eşini nedeniyle cilveli konuştun dedikten sonra çocuklarının ve müşterilerin önünde 12 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

MANAVGAT ÇAĞLAMIYOR (Posta). Kuraklık Antalya’daki dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi’ni de vurdu. Manavgat Irmağı üzerindeki iki barajda su seviyesi son 10 yılın en düşük düzeyine ulaşınca baraj kapakları kapatıldı.

FACİA DA DERS OLMADI (Radikal). Fındık işçilerinin tehlikeli yolculuğu sürüyor. Dün de bir kişi can verdi.

HUDSON KAPKAÇI (Star). Hudson senaryosundaki suikast hedefi eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Tuğcu’nun cüzdanı korumalarının gözü önünde çalındı.

MİLLİ AYIP (Takvim). Antrenman sırasında düşerek felç olan genç jimnastikçinin 164 bin YTL’lik tazmintı milli olmadığı için iptal edildi.

OKS SON DEFA (Türkiye). Binlerce gencin ter döktüğü OKS tarih oluyor. Bu yıl 6. ve 7. sınıflar Seviye Belirleme Sınavı’na girecek.

MHP ERDOĞAN’DAN ÖZÜR BEKLİYOR (Vatan). Bunların eli bile sıkılmaz diyen Erdoğan’a kırılan MHP’liler dün de Meclis Başkanlığı için uzlaşma arayan AKP’lilerle görüşmediler.

KEDİ CİNAYETİ (Yeni Şafak). Konya’da 270 promil alkollü genç kadın kedisini dışarı atan sevgilisini bıçaklayarak öldürdü.

Yarın yeniden birlikte olabilmek umuduyla…

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..