Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

9 numaralı otobüsle cennet'te...

9 numaralı otobüsle cennet'te...
 

9 NUMARALI OTOBÜSLE CENNET’E

Birçok şeyi hevesle sevenler için, cennet hayatın kendisidir.

Leo Buscaglia…

Evet sizi 9 numaralı otobüsle cennete götüreceğim… Siz istediğinizde hemen otobüse binip istediğiniz yerde oturabilirsiniz. Bu otobüse ancak herkesi almıyoruz, çünkü içinde sevgi olmayan,saygıyı,  dostluğu barındırmayanlar bu otobüse isteselerde binemezler. Yalanda olsa varmış gibi gösterenleri de ilk durakta indiriyoruz…

Yolculuğa var mısınız?....

Evet önce bu yolculukta varmısınız. Kendinize sormanız gereken tek soru bu? Ve cevabı sizde saklı…

Geçiyor zaman adeta dalından düşen yapraklar gibi bazen bir rüzgar çıkıyor yapraklar birer ikişer düşüyor bazende dal kıpırdamıyor ölece kalıyor ama şu bi gerçek ki yavaşta olsa hızlıda olsa her yaprak düştüğünde ömürden bir bölüm daha gidiyor.

Bugünü saymadan yarını bittirmiş oluyoruz. Yeni gelen  bir yıla merhaba demeden eskitiyor bir yenisine merhaba diyoruz. Sanki  sek sek  gibi atlıyoruz, geçen yılların üstünden..Umutlarımız, beklentilerimiz hepsini  ya yaşıyor yada bir sonraki yıllın beklentisi içerisine bırakıyoruz. Bir şey var ki bir yıl dediğimiz geriye baktığında ne kadar kısa gelsede o bir yl içerisinde neler oluyor. Koskoca bir tarih değişiyor. Öyle bir tarihe şahitlik ediyoruz ki torunlarımıza okutulacak bir tarihin bire bir canlı tanıklarıyız adeta..(Ki geçmiş tarih bize ne kadar doğru okutulduysa ???)

Bakalım şöyle 2011 de Dünyada neler oldu?

Tunus devrimi başarıyla sonuçlandı.

Hüsnü Mübarek Mısır ‘daki ayaklanma sonuçu istifa etti.

Kaddafi  Libya’daki ayaklanmaları bastırmak için yüzlerce kişiyi öldürdü. Libyadaki siyasal durum kötüleşti ve sivil savaşa dönüştü.

Kaddafinin acı sonu öldürüldü.

Japonya daki 9:0 deprem tsunamiye neden oldu. 18binde fazla insan yaşamını yitirdi.

Japonya Fukuşima Nükleer Güç alanında patlamalar meydana geldi. Bu tarihte ikinci Nükleer felaket olarak kayıtlara geçti.

Yemende ayaklanmalar meydana geldi. Cumhurbaşkanı istifa etmedi.

Suriye de ayaklanmalar başladı. Bu ayaklanmalarla Arap baharı başladı denildi…Bunun adı bahar oldu artık ilkbahar yada sonbahar dı…

UsameBin Ladin Amerika özel kuvvetleri tarafından Pakistanda öldürüldü.

Van depremi ile yüzlerce insanımızı kaybettik.

Ergenekon  dalgası devam edildi  ve  birçok aydın yazarlarımız ve komutanlarımız çeşitli nedenlerle içeriye atıldı.(Bu da AKP baharıdı)..

Aslında birebir Ortadoğu projesi içerisinde tık tık işleyen saat gibi projelerini sürdürmeye devam ediliyordu.  2011 yıllında öyle şey yaşandı ki daha çok susan tepkisiz bir halk ve istediklerini yaptırımlarla elde eden ve her yeni  güne gündemi değiştiren bir hükümet vardı.

Ermeni soykırım tekrar tekrar gündeme alınarak Türkiye üzerindeki kara bulutlar dolaşmaya devam ediliyor… Tabii ki Ermeni soykırım yalan.. PKK ise bu projenin içerinde bulunan bir örgüt.. Asıl amaç ise belli PKK kürtlerin hakkını koruyarak, Ermeniler ise soykırım idealarıyla Türkiyede toprak talep ediyorlar.  Ve bu da ABD ve İsrail projeleri arasında olan yabancı ülke himayesi altında bir devlet… Bu devlet ise KÜRDİSTAN…Bu  hükümette bu projenin maşası olarak Anayasayı değiştiriyor ,bu projeye tehlike uyandıracak herkesi birbir susturuyor, bir takım yalan gerekçelerle içeriye attıyor..Ve gitgide tepkisiz, susan bir toplum haline getiriliyor.… Artık padişahım çok yaşa diyen bir toplum olduk%50 ile…

Aslında bakarsanız hep sevginin saygının bittiği süreçti bütün bu olanlar. Sevginin saygının yerine menfaatler ve tamamen duygusal (para ve siyasi hedefler)denilen şeyler almıştı…

İşte böyle bir dünyada yaşıyoruz. Ve bu dünyada birkaç ideoloji düşünkünleri yüzünden bizlerde yok oluyoruz. Kendi benliğimizden uzaklaşıyor insan olmakta çıkıyoruz. Ve ister istemez bu menfaat düşkünlerin oyunlarına geliyor bu oyunda sahne alıyoruz.

Böyle bir dünyada ne yapmak istersiniz. Uzaklaşmak, susmak, kendini dinlemek istersiniz.

Ama bir şey var; sizin bir banka hesabınız var 86.400 milyar hergün adınıza yatıyor. Ancak para ertesi güne  devretmiyor, harcamadığınız sıfırlanıyor. Ertesi sabah 86.400 milyarla başlıyorsunuz.

Ne yapardınız ? Kuruşuna kadar harcamak için ne gerekiyorsa  değil mi?

Hepimizin böyle bir bankası var . Adına ZAMAN diyoruz. Her sabah için 86.400 saniye veriyor. Bunu en iyi şekilde harcamak ise bizlerin elinde..

Menfaatçi bir dünyada bizlerin böyle bir şansı var, umudumuz var.. Bütün bunları kendi adımıza çevirip mutlu huzurlu bir hayat yaşamak için bu zamanı kullanabiliriz.

Ve bende sizi bu umudunuzla, sevginizle, menfatsiz duygularınızla “9 Numaralı Otobüsle Cennet’te” davet ediyorum.

Gönlünüzün, yüreğinizin sevgiyle dolu olacağı saygının bitmediği bir dünyada yaşamanız dileğiyle…

MUTLU YILLAR…

 
Toplam blog
: 48
: 2363
Kayıt tarihi
: 30.07.07
 
 

1982 Ankara doğumluyum.  Hayatta farklı pencereden bakan ve hayattı seven biriyim. Yalanda dola..