Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '17

 
Kategori
Astroloji
 

9 Temmuz Pazar, Oğlak Burcunda Dolunay (07:06)

9 Temmuz Pazar, Oğlak Burcunda Dolunay (07:06)
 

9 Temmuz Pazar, Oğlak Burcunda Dolunay (07:06)
 
24 Haziran Cumartesi günü Yengeç burcunun 2. derecesinde bir Yeniay gerçekleşmişti. Yengeç burcunda oluşan Yeniay'dan bu yana işaret ettiği konulara ait durumlar ve gelişmelere açık olduk. 24 Haziran Yeniayı  gezegenlerin Yengeç burcunda vurgu kazanmış olan yerleşimleri ile gireceğimiz döngünün duygusal ağırlıkta temalar ile şekilenecek olduğunu göstermekteydi. Ev, yuva, aile, çocuklar ve milli değerlerin, manevi duyguların öne çıktığı bir Yeniay sürecinde iken, bu duyguların yaratıcılığında olan güdüler ile davranmaya ve duygularımızın yönlendiriciliği altında yeni girişimler içinde olmaya yöneldik. Şimdi 9 Temmuz günü gerçekleşecek olan Dolunay bu güdülerimizin getirisi olan eylemlerimizin çok daha ortaya çıkmış olan neticeleri ile karşılaşacak olduğumuz bir süreci anlatmakta.  
Dolunay zamanları kutupsallık ilkesi taşırlar. Güdüsellik taşıyan Yeniay zamanlarına göre çok daha fazla farkındalık içinde olmaya yönlendiren türde enerjilere açık olan gelişmelere işaret ederler. Karşıtlık ilkesi ilişkiler üzerinde bir ayna görevi görürcesine çalışarak tamamlanma sağlama akışı yaratırlar.
24 Haziran günü Yeniay ile başlayan ay döngüsü süresince gökyüzünde oldukça kuvvetli enerjiler oluşturan gezegen dizilimleri yaşadık. Dolunay esnasında da kuvvetli etkileşim içinde olan gezegenlerin yine sert dizilimleri mevcut. Güneş, Mars ile kavuşuma gitmekte iken, Ay, Pluto ile kavuşum içerisinde ve oluşmuş olan bu karşıtlık enerjisi Jüpiter ile bir t-kare görünümü sergilemekte. Terazi burcunda ilerleyen Jüpiter, eşitlikler, denge ve adalet üzerine kurulmuş olan prensipler oluşturma peşinde ve oluşmuş olan açı görünümü bize karşıtlık ilkesinin en fazla bu konular üzerinde hissediyor olunacağını göstermekte. 
Ay'ın Pluto ile Oğlak burcunda kavuşuma gidiyor oluşu, içinde bulunacağımız sürecin duygusal yoğunluk taşıyacak olduğuna dikkat çekmekte. Artan duygusal yoğunluk 10 Temmuz günü kesinleşecek olan Güneş, Pluto karşıtlığı ile birlikte zorlu enerjilere açıklık sergilemekte. Kararlı, istekleri elde etmeye yönelik hırslı ve azimli olmak bu karşıtlığın pozitifsel yaratımı olsa da diğer yandan güç çekişmelerine sahne olan, baskıcı, ısrarcı, şiddete yönelik yıkıcı davranışlar ve tutumlarında sahnede olma olasılığı oldukça yüksek görülmekte.
Ay, Rukbat sabit yıldızı ile kavuşum yapmakta, Rukbat sabit yıldızı güç, sağlamlık ve istikrar ile ilişkilendirilmiştir. İnatçılığa ve ısrarcılığa dönüşebilen kararlılık etkisi getiren Rukbat sabit yıldızı, duygusal anlamda güçlü olmak ile yine duygusal anlamda arzu ve isteklerin yerine getirilmesi anlamında ısrarcı, katı, hedefe odaklanmış ve öfkeye meyilli etkiler ortaya çıkarmaya yönelik çalışabilir.
Ülkemiz açısından baktığımızda Dolunay natal haritanın 1-7 aksı üzerine düşmekte. Milli temaların öne çıktığı ve milli değerler adına girişilen bir mücadele anlayışının etkin olduğu bir döngü içinde olduğumuzu anlatan Dolunay süresince, halkın üzerinde güçlü ve kararlı enerjilerin hakim olacağı, toplumsal boyutta strese açık, gergin ve psikolojik baskı yaratabilecek olayların gelişebileceği söylenebilir. Diğer ülkeler ile olan ilişkiler üzerinde yaşanabilecek gerginlikler ve kadın figürleri öne çıkaran gelişmeler yine Dolunay esnasında ortaya çıkabilecek durumlar halini alabilirler. Güneş'in Pluto ile olan karşıtlığı ülke liderleri açısından zorlu zamanları ifade edebilmekte. Ay,  Pluto ile kavuşumda iken Güneş'in Pluto'ya  karşıtlığı halk ile  lider ve yönetici konumunda bulunan kişiler ve kurumlar arasında oluşabilecek kutuplaşma enerjisini açığa çıkarabilir. Sonrasında Güneş ve Mars'ın Uranüs ile kare açıya doğru ilerleyişleri mücadele, savunma ve bağımsızlık arama güdüleri ile oluşan devam edecek bir süreci göstermekte.
 
Dilâra B.Efeoğlu
 
 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..