Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

9 Yıllık Hasret Biter mi?

9 Yıllık Hasret Biter mi?
 

Fenerbahçe - Galatasaray


Evet beklenen gun geldi çattı. Derbilerin derbisi olarakadlandırılan tüm dünyada en önemli derbiler arasında gösterilen Fenerbahçe–Galatasaray derbisinde ıkı ezelı rakıp bu seneki ilk mücadellerinde Şükrü Saraçoğlu stadında karşı karşıyagelecekler . Hafta içi Avrupa kupalarında iyi mücadele eden iki takım ligdeki kötü gidişatlarına sonvermek istiyorlar.Aynı şekilde iki takımın Teknik Direktorleri de uzun zamandıreleştiri oklarına maruz kalarak sikintili bir dönem geçiriyorlar.

Galatasarayın sahaya Benfica karşısındaki kadroyu bozmadan çıkması bekleniyor -en dogrusuda bu olacaktır-Kewell ve sakatlıktan yeni çıkan M.Topal gibi yetenekli oyuncularini maçesnasında oyuna dahil ederek maçın kaderini her zaman degistirebilecek gucesahip Galatasaray takimi yedek kulubesi ile Fenerbahceye karsi daha avantajli. Aynışeyi Fenerbahçe için söylemek pek mümkün değil çünkü Fenerbahçe yedek klübesimalesef bu sene pek yeterli görünmüyor. Galatasaraylı oyuncular son maçlarındasahada hem daha istekli görünüyor hem de oyuncular oynadıkları oyundan zevkaldiklarini acikca belli ediyorlar. Öte yandan Fenerbahçeli oyuncular bu maçtagalibiyet almalari gerektiğinin farkındalar ve oyuna bu doğrultuda konsantreolmuş durumdalar.

Son Benfica maçında izlediğimiz Galatasaray orta sahasıFenerbahçenin baskı sevmeyen ortasaha ve savunma oyuncularını çok rahatsızedebilir. Fakat Fenerbahçede araya attığıtoplarla Galatasaray defansını çokça hataya zorlayabilir. Özellikle Servet veEmre araya atılan toplarda Guiza ve Semih’I tutmakta sıkıntı çekecektir.Geçensene oynanan maçta M.Topal Alex’I çok iyi kapatarak Fenerbahçe’nin oyununukitlemişti. Aragones İspanya milli takımındayken büyük maçlarda ilk 15 dakikabaskı yaparak gol bulmaya çalışan bir teknik anlayışına sahipti. Ayni şeyi bu maçta denediği takdirdeerken bir kontra atak golü yiyerek panik olabilir ve bir anda maçtaki kontrolükaybedebilir. Fenerbahçe bireysel oynamaya başladığı takdirde Galatasaray’ın kontrollü futbolu karşısında özellikle ikinciyarıda fiziksel anlamda bir düşüş yaşayabilir ve bu da Galatasaray’ın oyunuFenerbahçe yarı sahasına yıkmasıni saglayacaktir.

Son olarak Hakem Hüseyin Göcek’den bahsetmek gerekirse: İlkkez derbiye çıkacak olan Göcek oyunda sertliğe prim vermemesiyle tanınıyor. Derbilerdehavada uçuşan kartların bu maçta da bir hayli fazla olacağını tahmin etmekcokta zor degil.

Her ne kadar Kadiköy'de Fenerbahçe favori olsada.Galatasaray daha ağır basıyor maç sonu için.Galatasaray Kadıköyde ki 9 senelik galibiyet hasretine hiç bu kadar yaklaşmadı.

Umarız Ligimize yakışan dostluk içinde geçen güzel bir maçolur bol gollu ve pozisyonlu: herkeseiyi seyirler…

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 42
: 2128
Kayıt tarihi
: 21.05.08
 
 

1982 Ankara doğumluyum. Üniversite eğitimimi yurtdışında tamamladıktan sonra bir süre yurtdışında..