Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '10

 
Kategori
Futbol
 

91. dakika: takım olmak

91. dakika: takım olmak
 

Bir tarafta mağlup olmamak için tüm hatları ile kapanan ve taktiksel disipline bağlı kalan Diyarbakırspor, bir tarafta bu kildi açmak için yüklenen, müdafada açık arayan istekli bir Fenerbahçe, ve diğer tarafta, 60' lı yıllardan kalma, patates tarlasına benzeyen bir futbol sahası. Durum bu olunca, sahada iyi futbol seyretmek mümkün olmadı ilk 45 dakikada.

İlk 45 dakikada akılda kalan pozisyonlar, Semih' in kaçırdığı iki müsait pozisyon, Bebbe' nin direkten dönen topu ve Bilica' nın Bebbe' yi gole giderken düşürdüğü pozisyondu. Hakemin Bilica' ya gösterdiği sarı kart doğru idi. Kırmızı kart hatalı ve ağır bir karar olacaktı. Son dakikalarda Semih' in düştüğü pozisyon ise penaltı değildi.

Daum' u ilk yarı boyunca kanatlardaki Özer- Mehmet Topuz ikilisinin yer değiştirmesini istemesi pek etkin bir taktik değildi ve sonuç üretmedi. İlk yarıda en temel problem Fenerbahçe' nin kalabalık Diyarbakırspor müdafa alanı içinde boş alan bulamaması idi. Alex yine son derece hareketsiz ve savruk olunca, Semih' de dar alanda sıkışıp kaldı. Peşinde her top alışında 2 Diyarbakırspor' lu vardı. Diyarbakırspor' un ön liberoları Ayman ve Barış' ın adeta stoper gibi tandeme yakın oynaması göbekten akın geliştirmeyi önledi. Ziya Hocanın kanatları da ikişer kişi ile kapatması oyunu adeta kilitledi. Ziya Hocanın bu taktiği ilk yarıda başarılı oldu diyebiliriz.

İkinci yarıda nefes aldırmayan, rakibi adeta hırsı ile sahada ezen bir Fenerbahçe vardı. Buna karşın Diyarbakırspor' da takım olarak savunmada hatasız oynadı. Son dakikaya kadar taktiksel disipline bağlı olarak oynadılar. Fenerbahçe' ye fazla pozisyon vermediler. Esasen, 2 puan kaybeden Fenerbahçe değil, 1 puan kazanan Diyarbakırspor oldu. Ancak Fenerbahçe iki puan kaybetse de çok önemli bir şey kazandı. Takım olmak, son dakikaya kadar hırsla mücadele vermek ve sahadan puan kaybına rağmen başı dik ayrılabilmek... Fenerbahçe Başkan Yıldırım' ın değimi ile "rakibi öpen" bir takım gibi oynadı bugün.

Hata yok muydu? Elbette vardı. Daum' un son üç haftadır formsuz Alex' de israr etmesi Fenerbahçe' nin her maç 10 kişi oynamasına neden oluyor. Alex bugün de hiçbir topu olumlu kullanamadı. Duran topları dahi etkin kullanmakta acizdi. Daum ikinci yarıya onun yerine Guiza veya Gökhan Ünal ile başlayabilirdi. Ayrıca Fenerbahçe bugün kanatları hiç etkin kullanamadı. Tabi bunda, özellikle ikinci yarıda Özer' in sakatlanmasının da etkisi vardı. Önce Uğur, sonra Özer FB adına büyük kayıp. Umarız Özer' in ciddi bir sakatlığı yoktur.

90. dakikadan sonra uzatmalarda Mehmet Topuz ve Guiza yaptıkları hareketler ile FB' nin dakikalarını yediler. Profesyonelliklerine hiç yakışmadı. Mehmet' in gördüğü kırmızı kart doğruydu. Hakemin en büyük hatası Guiza' nın ceza alanı içinde çekilmesine penaltı vermemesi oldu. Rakibin Guiza' yı formasından çektiği net bir şekilde görüldü.

Ayman' ın golü ve futbolu son derece güzeldi. Barış ve Erdinç müthiş bir mücadele örneği verdiler. Maçın en iyi adamı şüphesiz sahanın her yerine basan Barış ve defansta belki de kariyerinin en iyi maçını çıkartan Erdinç oldu. Diyarbakırspor' u bu denli iyi motive eden Ziya Hoca' yı da kutamak gerekiyor.

Fenerbahçe bugün mükemmel bir rakiple oynadı. Sahaya futbol oynatmama ve gol yememe misyonu ile çıkmış, son derece disiplinli bir rakibe karşı oynadılar. iyi de oynadılar. Bugün trübünlerdeki hiç bir Fenerbahçe' li takımının 2 puan kaybetmesine takılmamıştır. Fenerbahçe bu disiplin ve mücadeleyi sezon sonuna kdar götürürse, şampiyon olacaktır. Bu maç bize bu yönde sinyaller vermiştir.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..