Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '13

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

9.Ulusal Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi_2013

9.Ulusal Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi_2013
 

9.Bilmök 2103


Bu etkinliğin içeriğinden bahsedebilmem için ilk önce bilmeyenler için kısa bir “BİLMÖK”ten bahsedeyim…  Ülkemizde her yıl üniversitelerinin ilgili kulüplerince düzenlemekte olan Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi bilgisayar mühendisleri öğrencilerinin birbirleri olan iletişimini arttırmayı ve yapılan panel, konuşmacılarla mesleğin sektörel durumunun konuşulduğu bir kongredir. 

Bu yıl 9.’su düzenlenen etkinliğin bu yıl ki kongresi Kocaeli Üniversitesi, Umuttepe Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Bu yıl 83 resmi katılımcı ile dikkat çeken bir düzenlemeyi gerçekleştiren Kocaeli Üniversitesi’nde emek harcayanlara en azından teşekkür etmeyi  bir borç bilirim tüm meslektaşlarım adına. Yazımın ilerleyen bölümlerinde merak edenler için aldığım notları da eklemeyi bir sorumluluk edindim… :).

83 resmi katılımcı üniversite arasında yerini alan Karabük Üniversitesi’mizden yaklaşık 60 kişilik bir ekiple bu etkinliğin 17 Mart gününde koltuklarda yerimizi aldık.

Etkinlik programı her ne kadar sabah 9’dan akşam 6’ya kadar aralıklı bir şekilde süre gelse de gerçekten her anlamda unutamayacağım bir etkinliğe katıldığım için mutluyum-eminim diğer arkadaşlarda böyle düşünüyordur.

Obss sponsorluk tanıtımının yarısında katılmış bulunduğumuz kongrede herkese yardımcı olunmaya çalışılması beni bir katılımcı olarak ayrıyeten memnun etti .Biz katılımcılarla kongre sorumlularını söyle anlatabilirim;

(html)

(head)

(title) Bilmök Etkinliği-Görevli Kardeşlerimiz (/title)

(/head)

(body)

 (p)”Biz Katılımcılar :)”(/p)

(/body)

(/html>)

#Basit bir html örneğine göz atmış herkes bilir :)

#"<>"tagleri verimli bir şekilde kullanmak nasip olmadı ne yazık ki-kod yazmaya elverişli bir blog platformu olmadığı için bu şekilde yayınlamak zorunda kaldım- :) 

Yukarıdaki şablon gibi biz katılımcılar her ne kadar sayfanın ana içeriğini oluştursak da,görevli kardeşlerimizin bu emeği olmadan da buraya güzel şeyler yazmam mümkün olmazdı her halükarda :).

Etkinliğimizin içeriğine geri döndüğümüzde Sayın Eren Göktürk Bey’in katılımıyla gerçekleştirilen “Gönüllülük, Özgür Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği” programının başlamasıyla ilk kez şahsım adına teşebbüste bulunduğum etkinlik nihayet başlamıştı.-meraklı gözlerle :)-.

“Mühendis nedir?????? Kısaca geometri bilen kişi… Bilgisayar Mühendisleri ne iş yapar? Yaptığımız yazılımlarla dünyayı modelleriz” etkinlik böyle başladı inanın saat 5 nasıl oldu ben bile bilmiyorum :).

Toparladığımızda Bilgisayar Mühendisi;

“Neyi?” bilmediğini anlayabilen,

Bilmediğini “Nasıl?” soru kalıbına apsorbe eden;uygulayabilen bir mesleğe mensup kişidir.

Deneyim Nasıl İspatlanır?

Günlük (blog)

Belge yazmak(How-to cover)

Seminer vermek ve semirlere katılmak (Üniversite seminerleri,kulüp etkinlikleri…)

Kod yazmak (ilgili kodlarla ÖAKK projeleme)

Katkıda bulunmaya çalışmak;

- Hata çözmek

- Yeni özellik eklemek(Bu işle uğraşırken birçok insanla yakınlaşmanız mümkün…)

- E-posta listeleme ve forumları takip etme

2. bölümde ise Şirketler Gözüyle Bilgisayar Mühendisliği Eğitimi programı kapsamında Sayın Hüseyin Ada-Koç Sistem, Barış Yüceses-SofTech, Sezer Yeşiltaş-Turkcell, Mustafa Kıraç-Turkcell, Ünal Sezer-IBTech’ in katılımlarına şahitlik etmiş olduk… Her bölümün ayrı ayrı dikkat çektiği bu kongrede önemli oturumlardan biri de buydu. Burada Bilgisayar Mühendislerine biraz daha sektörün önemli kişilerin bilgisayar mühendislerine bakış açısına değinildi.

Şirketler Bilgisayar Mühendislerinden Ne İster?

(+) faaliyetler dikkat çekicidir (bilmök…),yabancı dil(her zamanki gibi),Sertifikasyon…

(!)Ekstra not olarak diyebiliriz ki IT sektöründe yer almak isteyen meslektaşlarımız IT çalışanlarının önemli olduğu yerde çalışmalı ki orda değerinde bir hizmet standardı yakalayabilsin.(!)

Fikrimi sorarsanız, her meslekte olduğu gibi insanın işinde ilerleyebilmesi için “Öz Saygı” kavramını kendine benimsemiş olması lazımdır. Tıpkı yönetici mi olmak isterseniz Lider mi? tartışma boyutunda olduğu gibi.(İlerleyen yazımda buna ayrıyeten değineceğim). Öz Saygı kavramına geri döndüğümüzde;

“Öz Saygı:Neyi bilip bilmediğini ayırt edebildiğimiz ve o alanda kendimizi geliştirebildiğimiz bir platformdur.”

Bilgisayar Mühendisi adaylar “Kamu Sektörü’nde mi “Özel Sektörde” mi çalışmalı?Önemli olan kişinin 5 yıl eğitim sürecinde ve sonrasında kendini geliştirebilmesidir!

Burada inandığım bir şeyle diyebilirim ki özetle işini sevmiyorsanız o iş ne olursa olsun insana zarar verir. Oysa sevdiğin işi yapıp mutlu olmak varken? O yüzden benden önceki kardeşlerime diyebilirim ki sevdiğiniz mesleği seçin inanın mutluluk bir şekilde kovalıyor meslek aşkı insanda…

:) Kendimi tutamadığım bu bölümü fazla uzatmadan kongrenin 3.bölümüne geldiğimizde Sayın Tansu Kendirli-Salih Seçkin Sevinç ve Sayın Ayda Tangüner’in katılımıyla “Sektör dinamikleri, Türkiye’de oyun geliştiren firmalar, Gelişmeler, Nasıl oyun geliştirici oluruz?” paneli gerçekleştirildi.

Ardından 1 saatlik yemek arası (Kendime geldiğim nokta aç karna olmuyor kardeşim :) )...

Güzel bir yemek arasının ardından Sobee Genel Müdürü Sayın Mevlüt Dinç Bey’in katılımına tanıklık etmiş oldum. Benim de orada öğrendiğim, kendisi hepimizin yakından tanıdığı “Supercan, İstanbul Kıyamet Vakti, I can football...” gibi oyunların çıkış kaynağı değerli insanımız :). “Dijital Oyunlar ve Türkiye İçin Önemi” adlı unutamayacağım bir kongre bölümü gerçekleşti.

Dikkatimi çeken son bölüm ise “Öğrenciyken Girişimci Olmak” konulu paneliydi. Merakla beklediğimi söyleyebilirim bu bölümü. Bilgisayar Mühendisleri için eminim kongrenin dikkat çeken diğer bir bölümüydü. Meslektaşlarımız Sayın Cem Duran-PhotoShoter Ceo, Mustafa Acet-indirdik.com, Efe Kethüda-KTH Event Agency’e katıldıklarından dolayı memnuniyetimi dile getirmek isterim ve diğer değerli katılımcılara da.

Evet üniversitemize doğru yolumuza tutma zamanı gelmişti :). Genel itibariyle unutulmayacak bir etkinlik için düzenleyenlere ve olan ilgiye teşekkür etmeliyim :).

YER: KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ

Tarih:  17 Mart 2013-04-16

 

Ferdi Gül

http://tr.linkedin.com/in/gulferdi9-BILMOK 

https://www.facebook.com/ferdi.gul.004

 

 

 
Toplam blog
: 2
: 246
Kayıt tarihi
: 16.04.13
 
 

Üniversite: University of Karabuk Eğitim: Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) Etiketler: ..