Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

ABD Yanlısı ve ABD Karşıtı Ülkeler Arasında Karar Veremiyorum, Hangisi Doğru?

ABD Yanlısı ve ABD Karşıtı Ülkeler Arasında Karar Veremiyorum, Hangisi Doğru?
 

Suudi Arabistan ve Mısır’ın Kudüs konusunda açıklamaları ne olursa olsun alttan alta Trump’un kararını desteklediklerini düşünüyorum. Taş atan Filistinli çocuğun penceresinden bakarsanız bu hainlik. Ama adamlar dünya gerçeklerini görüyorlar ve devlet gibi davranmaya çalışıyorlar. Amerikan emperyalizmi ve ne yaptığını bilmeyen Trump değiştiremeyeceğiniz bir dünya gerçeği. Terörist olup karşısına mı çıkacaksınız, yoksa devlet olup güçlenerek onu geçmeye mi çalışacaksınız?

Ortadoğu ne ki ya, ne geçmişi vardı ne de geleceği olacak;  çoğu devlet bile olamamış terör örgütü tarzı yapılanmalar. Bunlara yaklaşmanın yakın olmanın geleceği var mı? Suudi Arabistan Mısır görmüşler bunu. Devlet olmaya ve dünya cemiyetine girmeye çalışıyorlar? Suudi kralı da Filistinli çocukla birlikte İsrail askerine taş mı atsın!

Aslında Türkiye’dekiler de biliyor da taş atan çocuğun oy olarak siyasette karşılığı var, yoksa kimin umurunda Filistin.

Filistin halkının durumuna kim üzülmez ki; ama dünyada aklı başında hiçbir devlet siyasetini bunun üzerine kurmaz. BAE, Katar Amerikan yanlısıymış. Napsınlar,  bıkmışlar Orta Doğu'daki bu bitmez tükenmez karmaşadan. Üzülmekle yetiniyorlar, yahut belki maddi destek falan verecekler. Ülke politikalarını İsrail-Filistin kavgası üzerine kurmak istemiyorlar. Ve bence kendileri adına haklılar.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..