Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '17

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

AB Ülkelerine Vize

AB Ülkelerine Vize
 

Avrupa Ülkelerine Vize


Avrupa’nın kültür ve sanat ile özdeşleşmiş şehirlerini ziyaret etmek elbette herkesin hayalini kuracağı bir güzelliktir. Viyana, Prag, Roma, Münih, Berlin, Barselona, Zürih, Londra ve Paris gibi şehirlerin her biri kendine has özelikleri vardır. Mimari açıdan göz alıcı ve fotoğraf çekmeyi teşvik edici oldukları gibi, sanatsal açıdan da çok zengindirler.

Örneğin Paris’in Louvre Müzesi’ni hakkıyla gezmek günler alabilir. Aynı şekilde Londra’nın British Museum, Floransa’nın Uffizi, Marrid’in Prado müzeleri şahanedir. İnsanın içinde kaybolacağı kadar zengin sanat koleksiyonlarına sahiptirler.

Ancak iş Avrupa seyahati için Schengen Vizesi alma konusuna gelince, herkes şöyle bir durup düşünür. Çünkü konsoloslukların istediği evrakların listesi çarşaf gibi uzundur. O kadar dosya ve evrakın bir araya getirilmesi zor olduğu gibi, bir de üzerine ödenmesi gereken ciddi bir vize bedeli vardır. Bu kadar zahmete girmişken, vizenin çıkıp çıkmayacağı da garanti olmadığı için, bir heyecan ve tereddüt hissi kaplar insanın içini… Ödenen harcın yanma ihtimali de vardır, tatil planlarının zehir olma ihtimali de…

Ancak size şunu söyleyebilirim ki, düzenli olarak çalıştığınız bir işiniz ve belgelenebilir bir maaşınız varsa, bu sorunları yaşamayacaksınız. Siz siz olun, vize alma kaygısı yüzünden seyahatinizi ertelemeyin. Vize almak için çok net bir engeliniz yoksa ve işsiz değilseniz, red alma ihtimali pek söz konusu değildir.

Schengen Vizesi

Schengen vizesinin en büyük dezavantajı, konsolosluklar tarafından çok kısa süreli verilmesidir. Maalesef çoğu Avrupa ülkesinin konsolosluğu, Schengen vizesini sadece seyahat günlerini kapsayacak şekilde vermektedirler. Bu da 7, 10 veya 15 günlük vize almanız anlamına gelebilir. Her Avrupa seyahatinizde yeniden konsolosluk kapısını aşındırmak ve yeniden aynı zahmetli süreçten geçmek zorunda olmanız maalesef kaçınılmaz bir gerçek.

Bu işi aslında en temiz şekilde çözen konsolosluk, aslında Amerikan Konsolosluğu… Çünkü bir kez vize veriyor ve 10 yıl boyunca kullanıyorsunuz. Yani tabiri caizse Amerika Vizesi, insanı Schengen vizesi gibi süründürmüyor. Konsolosluk tarafından bir kez vize almaya uygun görülürseniz, on yıllık çok giriş çıkışlı vize verip işi bitiriyorlar ve hiçbir şekilde bir daha uğraşmıyorsunuz. Kısacası gelecekteki ABD seyahatlerinizi planlamak açısından kafanız rahat oluyor.

Schengen Ülkeleri

Avusturya , Macaristan, Almanya, Danimarka, Hırvatistan, Slovakya, Yunanistan, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, İsviçre, , Norveç, Polonya, Malta, Portekiz, Slovenya, , Estonya, İsveç, Hollanda, Hırvatistan, İspanya, Fransa, İsviçre, İtalya, İzlanda, Litvanya, Lüksemburg, Letonya.

İnternette son dönemlerde her konuda çok net bilgi bulunabiliyor. Son 5-10 yılda Avrupa ve Amerika sokaklarını aşındıran Türkler, blog sayfalarını doldurarak Schengen Vizesi ve Amerikan Vizesi alma konusunda çok faydalı ve yol gösterici yazılar yazdılar. Bu sayede A’dan Z’ye ne yapmanız gerektiğini adım adım anlatan yazıla bulma şansınız var. Gördüğüm kadarıyla Milliyet blogta da Schengen vizesi ne olduğu, schengen vizesi için gerekli evraklar veya vize sürecinde yapılması gerekenler bolca anlatılmış. O yüzden kopyala-yapıştır şeklinde detaylara girmek yerine, sizi Schengen vizesi alma konusunda yüreklendirecek bir yazı yazmak istedim.

Schengen Vizesinin uzun süreli alınması nasıl oluyor? Diye merak edenler olacaktır. Belli bir Avrupa ülkesine çok sık seyahat eden ve pasaport, vize konusunda hiç problem yaşamamış insanlara (yani sicili temiz olanlara) 6 ay veya daha uzun süreli vize veren konsolosluklar da var. Ancak bu kadar sık seyahat etmeniz için ancak hostes, pilot ya da iş adamı olmak gerek diye düşünüyorum. Keşke böyle uzun süreli vizeler almak daha kolay olsaydı. Ya da Schengen Vizesi birkaç ay önce umutlandığımız üzere toptan kalksaydı.

 
Toplam blog
: 20
: 1034
Kayıt tarihi
: 31.10.16
 
 

Profesyonel tur rehberiyim. Seyahat etmek mesleğimin bir parçası olsa da, aynı zamanda benim için..