Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '16

 
Kategori
TV Programları
 

AB izleyicisi Acı Aşk'a sırt çevirdi!

AB izleyicisi Acı Aşk'a sırt çevirdi!
 

Son yıllarda televizyonların birbiriyle olan rekabetlerinin 2000'li yıllar özelinde daha sakinlediğini söyleyebiliriz. Bu durum kanalların birbirleriyle değil de, kendi yapımları arasında bir rekabetin olmasından kaynaklandığını düşünülebilir. Eski zamanlarda gazetelere sayfa sayfa ilan verip ''Birinciyiz! '' diye ilan veren kanallar varken , şimdilerde çok daha kurumsal özellik taşıyan ve profesyonel bakışın hakim olduğu yöneticilerin yönettiği kanalların var olduğunu görmekteyiz.

Ancak bu kurumsallık ve profesyonelliğin kanalların ağır yaptırımlar uygulamasına ve ani kararlar vermesine elbette engel olmadığını biliyoruz. Bu tanıma uygunluk gösteren en renkli kanal ise şüphesiz Show TV.

Yaşanan maddi krizler ve TMSF ile verilen mücadele sayesinde ciddi anlamda gerileme yaşayan Show TV, son yıllarda yapımlarının izlenmesi konusunda büyük hayal kırıklığı yaşıyordu. Geçtiğimiz yıllarda birçok dizisinin ve programının biletini anında kesen kanal, artık o kadar aceleci davranmıyor. Kanalın bekleneni veremeyen yapımları Mayıs Kraliçesi ve Acı Aşk'ı bu duruma rahatlıkla örnek gösterebiliriz. Onların vasat performanslarına rağmen bitirildiğini henüz görmedik.

Özellikle Acı Aşk'ın AB grubu ile yıldızı ilk bölümden beri hiç uyuşmadı. Hafta hafta milim milim ilerleyen ancak AB grubunda hala 40. - 50. olan dizinin seyirci kitlesi de bu duruma bir anlam veremiyor. Dizinin sosyal medya gücünün ne denli yüksek olduğu, yapımın yayınladığı gün olan pazarın sosyal medya reytinglerinde kendisini gösteriyor. Ama her yerde karşımıza çıkan şu '' Sosyal medya reytingten sayılmaz.'' durumu burada da kendisini gösteriyor.

Özellikle Selin Şekerci ve Seçkin Özdemir gibi genç neslin iyi oyuncularının yan yana gelmesi ve bu 2 oyuncunun hayran kitlesinin güç birliğine gitmeleri dahi bu durumu değiştiremiyor. Acı Aşk, tabiri caizse ''ağzıyla kuş tutsa'' kendisini AB grubuna izletemiyor.

Yayınlanan bir yapım, bir hafta ara verir de o hafta yapımın tekrarı yayınlanır ve o tekrar normalinden çok daha düşük sonuçlar alır ya hani. Durum Acı Aşk için buna benziyor. İzleyici sanki ''dizinin yeni bölümü yokmuş'' gibi bir tavır takınıyor. Bu durumun yaşanmasında kanalın etkisiz reklam tavrının mı yoksa dizinin konu açısından sönük kalmasının mı etkisinin olduğu bilinmese de, sonuç şu an için olumsuz durumda seyrediyor.

Durum ilerleyen zamanlarda düzelir mi bilinmez ama Show TV'nin karar mekanizmalarının ellerini ovuşturduğunu görür gibiyim. 

Bu aşkın sonu inşallah acı bitmez ne diyelim.

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..