Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '15

 
Kategori
Blog
 

ACIMADI Kİ / 48 Milliyet Blog Yazarından

ACIMADI Kİ / 48 Milliyet Blog Yazarından
 

http://www.pandora.com.tr


Daha önce birkaç kez bahsetmiş ve blog yazmıştım.Kitabımızın intenet üzerinden ve bazı D&R mağazalarında satışı başladı. Kitabın gelirini bağışlayacağımız kurum da belli oldu, SOMA ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ. Geçen yıl kaybettiğimiz madencilerimizin babasız kalan çocuklarının eğitiminde kullanılacak. 

Ben baştan beri paranın eğitime gitmesini istiyordum; konu eğitimle sağlık arasında birkaç yere gitti geldi. En son Soma'da karar kılındı.Hem çocuklar sevinecek hem de eğitime gittiği için daha uzun yıllara dağılacak etkisi. Rahmetli Ecevit'in bir lafı vardı hani, " İçime sinmedi" derdi hep, imza atsa bile. Ben öyle demeyeceğim, içime sonuna dek sindi çünkü!

Biz taşın altına elimizi soktuk, taşı kaldırmak artık okuyacak olan sizlerin elerinde olacak!

Kitabımız küçük çocuklara özellikle  "doğum günü armağanı" olarak çok yakışacak!

Önerilir!

ÖNSÖZ

Hepimiz çocuk olduk ...Farklı oyunlar oynayıp, farklı yerlerde büyüse de hemen her çocuğun pek çok ortak noktası vardır. Mesela hayalleri sınır tanımaz. Çocukların küçük hayallerinden daha büyüğünü düşünmeniz mumkun değildir .. Mesela çocukların canını acıtmak zordur. Acısa bile reaksiyonunda direniş vardır, acıyı hafife alma ve baş kaldırış vardır, meydan okuma vardır. 

"Acımadı ki" diyerek her şeye rağmen ayağa kalkar ve acıyı biriktirmeden yaşama sil baştan devam ederler. 

Ve içindeki çocuğu öldürmeyenlerdir ancak ona düştüğünde "acımadı ki" diyebilenler

Biz de birkac yıldan beri çeşitli konularda görüşlerimizi yazıp sosyal medya üzerinden paylaşan, zaman zaman da toplantılar düzenleyerek sosyal medyadaki bu paylaşımlarımızın ötesine geçip gerçek dostluklarda buluşan, her birimiz farklı alanlarda faaliyet gösteren Milliyet Blog Yazarları olarak bunu yazıya dökmeye karar verdik. 

Bu projeyle, çocukluğumuzda bizi en çok etkileyen derin iz bırakan birer anımızı yazarak bir kitapta toplayalım çocuklarına şimdinin, eskilerde çocuk olmanın tadından biraz tattıralım istedik ... düşündürelim onlari, hayal dünyalarına katkıda bulunalım, bilmedikleri bir dünyayı öğretelim ... 

Bununla da kalmayalım, şimdinin büyüklerini gülümsetelim. Bazi tatları hatırlatalım, şu anda kendi çocuklarını yetiştirmekte olanlarda tazelenmiş farkındalık yaratalım. 

Amacımız sadece dünyaya bir parmak bal çalmak hepsi bu! 

BEKİR GÜMÜŞ

Kitaptaki Yazarlar;

Tarık Dursun K. - Soner ARICA - Ali GÜLCÜ - Arif Öğütçü Ayşen ARSLANGİRAY - Bekir GÜMÜŞ - Betül Yasemin AKAR - Cansın EROL - Cenk Behram SU - Dilek ÇINAR - Eray ERGÜN - Fatma KÖSE - Feyzan AKSAN - Firuzan GÜRBÜZ - Fulya GÜMÜŞPALA TEKE - Fulya GÜRBÜZ - Gül TUNA - Gülname GÜMÜŞ - Haluk ZEKİ - İlyas BAYRAM - Kevser ŞEKERCİOĞLU - Leyla ÇALIŞKAN - Meral YAĞCIOĞLU - Merve BALLI - Murat ERTAŞ - Murat HACIOĞLU - Muzaffer CELLEK - Neşe İLERİ - Nezahat Özsoylu - Nuray SALTIK ORS - Özden ÖZPINAR - Özge CAN - Özlem ÖZAD Akaydın - Pelin KALYONCU - Rüşdiye DEMİR YILMAZ - Sabiha RANA - Seda Efsun Karamahmutoğlu - Sema Çürük - Sema ÖZTÜRK - Sema ŞENER - Seyran AKSOY - Soner ARICA - Şennur Köseli - Şükran OKYAY - Tuğba TARHAN İNAM - Tuncay TOKA - Ümit ÇAYIR - Yeşim ÖZDEMİR - Zeki ETFERAT Zühal Voigt

Yayıncı Noktürn Yayınlar  ( 04 / 2015 ) ISBN 9786054774326  |  13,5 x 21 cm  |  Türkçe  |  280 Sayfa  Türü Anı, 

http://www.pandora.com.tr/urun/acimadi-ki-milliyet-blog-yazarlarindan-cocukluk-anilari/430308

 

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..