Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

kevser şekercioğlu akın

http://blog.milliyet.com.tr/kevser

23 Temmuz '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

ACITSA DA İLLA Kİ GERÇEKLE YAŞAMAK

ACITSA DA İLLA Kİ GERÇEKLE YAŞAMAK
 

internetten alıntıdır


Bazen bir şeyler olur, sen uyursun ruh uyumaz-güvenmez-inanmaz-bekler-dinler-koklar-hisseder bütün duyuları hep tetiktedir onun güvenmediklerine. Önce kokular gelir burnuna, huzursuz olursun gel-geçtir unutursun. Sesler gelir kulaklarına, görmediğine inanmaz yürek illa ki görecek, görecek de rahatlayacak. İçten bir ses "Acıtsa da gerçekle yaşamak istiyorum." der. Bu ses kime aittir bilemezsin. Hem senin hem seni sevenlerin rüyalarında sarı renkli dikkat uyarıları yanıp söner. Anlam veremezsin neyin ne olduğuna. Yılanlar kol gezer senin rüyalarında, güvenle dolaştığın bahçelerde ruhunu huzursuz eder. 
 
Kırmızıya döner sarı, yanıp söndükçe bir telaş bir boşa koşturmaca. Koşarsın neye koştuğunu anlamadan. Gözlerin hep dalmalarda. Bütün uyarılara rağmen hiç ummadığın anda görür gözlerin, gördüğüne göreceğine bin pişman. Ağır gelir gördüklerin taşıyamaz ezilirsin. Balçık çamurlar vardır ayaklarında.  Ezildiğin yerde değişir tüm inandıkların, geçmişine-geleceğine yeni bir bakış, yeni bir oluş. Çırılçıplak görüntüler tüm gerçekliğiyle öyle bir acıtır ki hislerinin hepsi çok yorgun, çekilirler  bir süreliğine dinlenmeye. Sen ve gözlerin kalırsınız başbaşa. Gördüklerinin inanmazlığında batar bakışlarına sırçalar, yanar gözlerin, yüreğine bakarsın yüreğinin gözlerinde yere bakan bakışlar.  
 
Sersemletmiş acıları da olsa ruhun, yürümek zorundadır hayat yolunda. Daha dik, daha asi, daha inanarak, daha fazla güvenerek kendine, daha bilmem ne... "Acıtsa da gerçekle yaşamak istiyorum" demeye devam eder içindeki ses. Tanırsın kimin söylediğini bilirsin ne demek istediğini ve acıtsa da gerçekle yaşamak istersin gerçekse insanlığın. Hangi dem de islah olur yalandan yaşamalar? Bilemezsin. Yeni gördüklerinle şekillenen bildiklerin, bütün bildiklerinle bilmediklerini eş kılar. Öyle bir sınır ki sadece gülümsersin. Susmak en güzel anlatım derler, doğrudur ama her şeyin doğruluğunu yeniden hesaba çekmek lazım. 
 
Ne atıp-tutmak,  ne böbürlenmek, ne de sahip olduklarına sahip olduğunu düşünmemek lazımdır. Mal bir kibrite bakarmış tükenmek için, güzellik bir irinli sivilceye... Gözlerin, inanarak gördükleriyle bakar dünyaya. Nefesin bile emanetse boğazında bırak gözlerin gerçekten  gerçeklerle yaşasın. Yüreğinden gelen ses "Acıtsa da gerçekle yaşamak istiyorum." dediğinde dinle tüm duyularınla sana her şeyi çok önceden anlatır ve anlarsın ki zaman hiç telaş etmez, telaş insanın meşgalesi. Zaman sabittir insandır akıp giden. Zaman suçsuz, insandır zamanı dikkatsiz kullanan. İnsanın sermayesiyse ne yazık ki yine zaman. Zamanın hayrının ve bereketinin göstergesi gözlerine yansıyan. Bunun adı büyümek. Büyümek, tüm büyümüş sandıklarını küçücük yansıtabilir gözbebeklerine. Kimseyi büyütmemek lazım. 
 
Hayat, sabit duran zamanın içinde sadece senin yürüdüğünü bilmektir aslında. Gördüğün kadardır yaşam, gözlerini yumduğunda durmuş demektir hayat. Gerçeklerle gerçekten yaşadığını düşünüyorsan yaşıyorsun. Gerisi teverruat. 
 
 
 
Toplam blog
: 374
: 869
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1965 Akçakoca doğumluyum. Evli ve dört kız annesiyim, küçük bir kızın  anneannesiyim. A.Ü. Halkla..