Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '14

 
Kategori
Eğitim
 

AÖF'den tek dersten kalanlara müjde

AÖF'den tek dersten kalanlara müjde
 

aöf tek ders sınavı


Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri için geçen yıl luygulanan tek ders sınavı 2014 yılı içerisindede uygulanacak.

AÖF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kamil Çekerol, yaptığı açıklamada geçen yıl uygulanan tek ders sınavında çok yüksek başarı olduğunu kaydetti. Geçen yıl 56 bin öğrencinin tek dersten dolayı 1 yıl öğrenimlerinin uzayacağını söyleyen Çekerol, bu sayının 45 bininin yani yüzde 80'i başarılı olarak mezun olduklarını belirtti.

Yurt içi programlar için tek ders sınavı 20 Temmuz 2014 tarihinde yapılacak. Bu sınava katılabilmek için o dersten kayıdın olması ve sadece o dersten kalmış olmaları gerekmektedir. Bu yıl içi tek dersten dolayı mezun olamayan öğrenci sayısının 100 bin civarı olacağı düşünülüyor.

Yurt dışı programlarında ise tek ders sınavı 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak. Açık Öğretim sisteminde 8 farklı ülkede 17 farklı şehirde eğitim-öğretimini sürdüren öğrencilerin Almanya-Köln, Azerbaycan-Bakü, Kosova-Priştina ve Makedonya-Üsküp’te tek ders sınavı gerçekleştirilecek.

 
Toplam blog
: 13
: 780
Kayıt tarihi
: 13.02.14
 
 

Haberler, yazılar, blog yazıları, teknoloji, eticaret ve seo. ..