Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '17

 
Kategori
TV Programları
 

ATV'de ''Kanatsız Karılar'' Skandalı!

ATV'de ''Kanatsız Karılar'' Skandalı!
 

Hatasız kul olmayacağına dair klişeleşmiş bir şarkımız var malum. Büyük ünlü Türk düşünürü Orhan Gencebay abimizin şarkısında söylediği ve hemen her hatanın ardından insanımız tarafından ısrarla kullanılan ''Hatasız kul olmaz, hatamla sev beni.'' klişesi sayesinde en ufağından en ağırına kadar her hatanın bahanesi bu dizeler oluverdi. İnsanımızın kendini savunmak ya da bahane üretmek için çok kullandığı ifadelerden olan bu sözler sayesinde, bir çok hatanın affedildiğini bile biliyoruz. Ancak bazen öyle yanlışlarla karşılaşıyoruz ki, geri dönüşün imkansız hale gelmesi söz konusu olabiliyor.

Bu imkansızlık durumlarının kanıtlanabilir ve kayıt altına alınabilir olması da olayın diğer civcivli bölümü. Bu durum ise teknolojinin ve bunun bir ürünü olan sosyal medya sayesinde oluyor. Bir olayın videosunu, açıklamasını,resmini kısa süre içerisinde buralarda görebiliyoruz. Bu türden yeni bir durumun yaşandığı son mecra ise televizyon oldu. Hem de ulusal bir kanal.

ATV'nin yaz sezonundaki ağlamalı acılı dizisi Kanatsız Kuşlar'ı biliyorsunuzdur. Kanalın daha önce yine yaz mevsiminde başlattığı ve acıdan yüzlerin mimik manyağı olduğu dizisi Kırgın Çiçekler'in veliahtı olan bu yapım reytinglerde fena olmayan sonuçlar alması ile kanalının şimdilik yüzünü güldürmüştü. Bu durum yüzünden ATV sıkıştıkça dizinin tekrar bölümünü ekrana sürüyor. Bu durumun bir benzeri dün gece yaşandı. Dizinin son bölümü dün gece ATV ekranlarında yayınlandı. Tabi ki kanalın Avrupa versiyonunda da yayındaydı dizi.

Avrupa versiyonunun saat olarak bizden 1 saat geride olması, yapılan bazı programların ve reklamların bizdekinden farklı olduğunu falan biliyoruz ama genel olarak baktığımızda işleyişler aynı. Ama o aynılıktan mıdır ya da aksilikten midir bilinmez, ATV Avrupa'da dizi ile ilgili skandal bir ibare kullanıldı ki eyvah yani!

Ekranın sağ altında yer alan ve hemen her program yayınında tanıtma hedefi yüzünden kullanılan isim bölümüne Kanatsız Kuşlar yerine Kanatsız Karılar yazıldı. Kuşlar ile karılar kelimelerinin arasında anlam açısından bir benzerlik yok. Yalnızca görüntü olarak bir benzerlik var o kadar. O yüzden bu yanlışın nasıl yapıldığı, altında bir art niyet ya da mesaj var mı bilinmiyor. Yoksa çok senaryo üretilir buradan.

Bu durum hemen sosyal medyaya düştü tabi. Hatta bu yazının olduğu anlardaki fotoğraf bile var. Olay troll değil yani. 

Sonuç olarak ; reklamın iyisinin kötüsünün olmayacağını bildiğimizden bu hadiseye gülüp geçmekten başka bir şansımız olmamalı. 

Yoksa komplo teorileri ürete ürete dellenmemek mümkün değil bu ülkede vallahi.

 

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..