Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '13

 
Kategori
TV Programları
 

A.Ş.K.da Şebnem & Kerem evlendi / Dizinin konusu kaydırılıyor mu?

A.Ş.K.da Şebnem & Kerem evlendi / Dizinin konusu kaydırılıyor mu?
 

Yeni çiftimiz; Azra - Can.


Kanal D.in Hazal Kaya ile iyi giden güzel dizisi Aşk’ın 8. Bölümü dün akşam ekranlarımızdaydı. Reytinglerde geçen haftaya göre, AB’de 2 basamak gerileyerek 5.ci, Total’de 4 basamak yükselerek 11.ci olmuş.

Bu bölümde yaşananları kısaca satırbaşlarıyla özetlemek istiyorum.

Kerem ile Şebnem, Azra ve Orhan’ın şahitliğinde evliliğe evet dediler. 

Orhan, Azra’ya borcun ödendiği haberini verir.                                 

Nikâh sonunda kendini kuzeni olarak tanıtsa da, Kerem'in öz kardeşidir.                                                                            

Can, Coşkun hakkında devamlı kuşkuludur. Coşkuna direk sorar. Kimsin sen diye. O da yeğeniyim diye cevap verir.                                          

Azra şoku atlamamıştır. İlk fırsatta Kerem’e sorar? Borcun ödendiği doğru mu diye, Kerem suskun  kalır.                                                    

Azra’ın annesi Müzeyyen hanım küçük kızı ile Keremin "İpliğini pazara çıkartmaya" gelir, ama nikah bitmiştir. İçeri almazlar, o sırada kızı Azra ile karşılaşır. Azra alır eve giderler.

Orhan, Kerem’in annesi Sırma hanımın evine gider ve onu alıp, elinde tabanca ile annesi Leyla Aslan’ın mezarına götür. Annemin ölümüne sen sebep oldun, babamı elinden aldın, beni annesiz bıraktın der. Sırma Hanım beni öldür, oğluma dokunma dese de, Orhan Annesinin intikamını almakta ısrarlıdır. Oğlun borcunu ödedi ama, ben manevi borcu istiyorum der ve gider.

Kerem mutsuzdur, huzursuzdur, nikah gecesinde bile mutsuzluğu suratından okunur. Öylece yatağa girerler. Mustafa Ceceli’nin Es parçası fonda çalar, Azra kendi yatak odasında, kerem Zifaf odasında "Mazi gözlerinde canlanır, es nereye istersen, kalbim yanar durur, maziye savura savura es, es kaza sevdiysen, kalbimi savura savura es". Adeta şarkının sözleri Kerem’in içinde yaşadığı durumu anlatmaktadır. Kerem üzüntüden ağlar, teselli etmek Şebnem’e düşer. Gecenin ilk sabahında Azra telefon eder. Geliyorum der, otelin lobisinde Kerem’le buluşur. Şebnemle yattın mı? Borç ödendi mi? Hesabını sorar. Borç ödendiğine göre bırakıp gelmesini ister. Kerem hasta o, yapamam der, gelmez. Azra, çocuğu aldırmadığını söyler. Azra, oynanan oyunu, aldattığını  ve her şeyi Şebnem’e anlatacağını söyler. Aralarında tartışırlar. Kerem ben söylerim Şebnem’e der.

Azra’nın annesi Müzeyyen Hanım, Sırma Hanımın evinin kapısına dayanın, senin oğlun şerefsiz kızıma hamile bıraktı, başkasıyla evlendi der.

Şebnem ile Kerem Otelde sabah kahvaltında balayını konuşurlar. Şebnem Maldivler’e gitmek istemektedir. Kerem ikilem içindedir. Tam evlenme sebebini açıklayacaktı. Şebnem’e benim sana bir şey söylemem lazım der. Şebnem sanki kötü bir haber duyacağını anlamış gibi, düşer bayılır. Aynı anda sinirle otel lobisini terk eden Azra, hamileliğin verdiği sıkıntıyla düşer bayılır. Azra hastaneye, Şebnem de başka bir hastaneye sevk edilir.

Azra hastanede gözünü açar, annesine bebeğini sorar, kaybettiğini öğrenir. Sinir krizine girer. Azra sonra evine döner. Bunalıma girer adeta. Evdeki kerem’in resim çerçevelerini kırar, resimleri yırtar çöpe atar.

Şebnem’in doktoru size değil balayı eve bile göndermem doğru olmaz der. Şebnem hastanede kalır, Şebnem kendi arabasını kocasına verir. Kerem annesine gider. Annesinden bir dolu laf işitir.

Diğer taraftan gazete manşetleri Neslihan Hanımın canını sıkar. Kerem Gürsoy’un Şebnem Vural ile para için evlendiği yazıyordu. Oğlu Can gerçekleri yazmışlar deyip güler geçer.

Sırma Hanım, Azra’nın evine gider, çocuğun düştüğünü öğrenir. Kerem’de annesinden örenir. Azra’ya telefon açar, Azra yüzünü bile görmek istemiyorum deyip, telefonu suratına kapar. Evine gider, içeri alınmaz.

Orhan Bey, Sırma hanımın evine icradan haciz kağıdı gönderir, satışa çıkacak evi almakta kararlıdır.

Şebnemin eski nişanlısı Hakan, Neslihan Hanımın sekreteri Ece’yi arar, yardım ister. Şebnem’in işin peşini bırakmak niyetinde değildir. Şebnem’in hastalığını da öğrenir. Yeni planlar peşindedir.

Neslihan Hanım bir akşam yemeği sonrası damadı kerem ile konuşur. Kıyafetinden başlayarak değişmesi, işe müdürlerinden birinin yanında stajyer olarak çalışması ve kendisini bu piyasada kabul ettirmesini ister. Altına da gri bir sıfır araba çeker. Ama kayınbiraderi Can’ın gözünde, daha adam olamamıştır, kahvaltı ederken görür, çatal tutuşundan belli der.

Azra’nın arkadaşı Melis evine gelir, böyle olmaz deyip, sokağa çıkmasını ikna eder. Sokağa çıkıp dolaşır. Kulüp girişinde Can ve Şebnem ile karşılaşır, bir akşam yemeğe gel der. Azra, başka zaman der. Can ile tenis çalışması yaparlar. Can akşama yemeğe çıkmaya davet eder, Şebnem davet etti, ayıp olur der.

Can ile Azra akşam eve Şebnem’lere yemeğe gelir. Can, sürpriz yapmak istemiştir. Kerem’i yemekte beklerken, Can ile Azra dansa başlarlar. Azra sırf Kerem’e nispet olsun diye bu dansı kabul eder. O ara kerem içeri girer. Can ile dans ettiklerini görünce öylece baka kalır. Azra son derece mutlu görünmekte, gülmektedir. Bölüm burada sona erer.

Ne dersiniz, Kerem’e inat Can ile ilişkiyi geliştirip, onunla evlenir mi dersiniz!.  Valla pek güzel olur. Konu değişir. Can ile de Azra’yı ben yakıştırıyorum. Şaka bir tarafa, gene de dizinin senaristleri Elif Usman ve Serdar Soydan bilir.

Hazal Kaya (Azra) karakteriyle dizinin yüz akı. Oyun gücü tartışılmaz. Bravo Hazal, sen güzel olduğun kadar da iyi bir oyuncusun yola devam. Geçtiğimiz hafta Hazal Kaya komşumuz Yunan izleyicileri tarafından twitter'da “This is the Real result of the vote HAZAL is the bes” ile TT yapmışlar. Sonra da Yunanistan’daki Hazal Kaya çılgınlığı Türkiye’ye sıçramıştır.

Ülkemizde Twiteer da “İyiCandinOyuncusuHazalkaya” Tagı ile Dünya gündemine girmiştir.

Bu bölümde, yönetmen Nisan Akman görev yapmıştır. Dizinin yapımcısı Faruk Turgut geçen hafta bu değişikliği duyurmuştu.

Bu güzel dizide, önümüzdeki bölümlerde izleyici şok edecek gelişmeler yaşlanacak gibime geliyor. Ben dizinin yeni çifti olarak, Azra ile Can’ı (Kaan Urgancıoğlu) yakıştırıyorum.  Siz ne dersiniz?

Keyifli seyirler

 

 

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/cansever

 

 

 

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..