- Kategori
- Türk Mutfağı
Açma
MALZEMELER:
4,5 su bardağı un
1,5 çorba kaşığı kuru may
1 su bardağı ılık süt
1 paket margarin ama ben yarısını zeytinyağ koydum
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
2 yumurta sarısı üzeri için
Çörekotu
YAPILIŞI:
Kurumayayı 1 tatlı kaşığı şeker ilave edilmiş sütün içinde 10 dak.bekletelim,kabarsın
Ben hamurla birlikte mayalanan YUVA MAYA kullanıyorum,önceden kabartmaya gerek kalmıyor
Una şeker,mahlep ve tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açalım
Mayayı,sütü,yumurtayı ve yağı ilave ederek elimizle veya kaşıkla karıştıralım
Yanlardaki undan ala ala hamuru yoğurmaya başlayalım
Yumuşak bir hamur elde edince üzerini kapatarak en az 40 dak.mayalanmaya bırakalım
Hamur iki katına ulaştığında yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım
Masaya koyduğumuz hamuru İki elimizle öne arkaya ve yana doğru hareket ettirerek iyice uzatalım
Ortasından tutup iki parça haline getirdiğimiz fitil şeklinde hamuru birbirine saralım
Çevirerek birleştirelim
Yağlanmış veya kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürelim
Yumurta sarılarına biraz sıvı yağ ekleyip sürersek açmalar daha da parlak görünür..
Çörekotu da serperek 20 dakika daha dinlendirelim
190-200 derecedeki sıcak fırında kızarana kadar pişirelim.
Fırından alınca üzerine temiz bir mutfak havlusu sererek dinlendirelim.
AFİYET OLSUN...