Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '16

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Adalet ve Kalkınma Partisinin sonu olabilir mi?

Adalet ve Kalkınma Partisinin sonu olabilir mi?
 

İki gün önce yazmış olduğum "Geri tepebilir" başlıklı yazımı okudunuz mu sevgili okurlarım?

O yazımda "yastık altı dolarlarınızı altına çevirin" çağrısının ters tepebileceğinden söz ediyorum. Çağrı yapıldıkça doların yükseldiğinin altını çiziyorum.

Evet, dün de devam etti doların yükselişi, bugün de!

"15 Temmuz'da tankların önüne siper ederek kendini şehit eden milletim, yastık altındaki dolarlarını altına veya Türk Lirasına çevireceğine tüm kalbimle inanıyorum" hamasetinin para etmediğini görüyoruz.

Geçen yıl bu zamanda piyasa durgunluğunun geçici olmadığına vurgu yapmaya çalışıyordum esnaf arkadaşlarıma. Gizli ve uzun zaman dilimine yayılmaya yönelik bir ekonomik krizin eşiğinde olduğumuzu ve bu krizin ne 94 ne de 2001 ekonomik krize benzemeyeceğine dikkat çekmeye çalışıyordum.

94 ve 2001 ekonomi krizlerinden (ama doğru ama yanlış) cemaatin desteğiyle (ekonomik anlamda) kısa zamanda piyasa ekonomisi küçük kobilerin desteğiyle toparlanmaya gidebilmişti. Her iki krizde büyük şirketlerin daha da zenginleştiğini görmüştük. Son ondört yılda küçük esnafın desteğiyle reel sektör ayakta durmaktayken bugün dövizin durdurulamayan yükselişi sebebiyle piyasanın durma noktasına geldiğini görmekteyiz.

Ekonominin gidişatı gerçekten iyi değil. Altı yaşımdan beri tekstilin içinde biri olarak önümüzdeki dönemleri pek iyi görmediğimi ifade etmek istemezdim ama durum maalesef öyle!

Olası ekonomik krizin her ekonomi krizinde olduğu gibi iyi tarafını almak isteyen biriyimdir.

"Krizin iyi tarafı mı olur?" demeyin. Olur!

Ekonomik krizler bir bakıma her bireye her anlamda kendini sorgulama fırsatı doğurur.

Neyse, dolar'a dönersek..

Bu millet ne yapacağını iyi bilen millet olduğunu düşünüyorum dolar konusunda. Rakam hesap konusunda milimetriktir. En küçük salise hesabını bile yapabilen millettir. Kim takar Ardeşen Kaymakamını?

Her ne kadar berber esnafı "dolar bozduranlara traş bedava!" sloganıyla dolar kurunun düşmesine destek vermeye çalışıyorsa da bu millet fazla traşı da sevmez, bu böyle biline!

15 Temmuz gecesi tankların önüne yatma ruhu ayrı birşey, küçük birikimler ayrı birşey!

Bu millet hangi günde sesini çıkardı?

Doğalgaza zam geldiği sırada tezeğin tercih edildiği günlerde mi?

Elektrik kullanım bedeli kadar dağıtım bedeli altında alınan paraları gördüğünde mi?

*

Bakın efendiler, üç-dört gün içinde doların yükselişini aşağıya çektiniz çektiniz. Çekemezseniz M. Ali Erbil'in deyimiyle Babaeski'ye doğru yol almaya başlayabilirsiniz!

Neresi orası?

Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının güven rotasına giden yol..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..