Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '14

 
Kategori
TV Programları
 

Adını Kalbime Yazdım / Ömer Ağa öldü. Leyla’nın yeni aşkı Halil Ağa mı olacak!

Adını Kalbime Yazdım / Ömer Ağa öldü. Leyla’nın yeni aşkı Halil Ağa mı olacak!
 

Show TV.in Doğu Anadolu’da aşiret kurallarının işlediği bir dizi olan “Adını Kalbime Yazdım” dün akşam 11.Bölümüyle ekranlarımızdaydı. Fatih Harbiye’nin hemen arkasından gelen dizimiz geç saatlere kadar sürmesine rağmen AB’de geçen hafta olduğu gibi 5.ci, Total’de bir basamak düşerek 8.ci olmuş.

Bugün twitter’da bir açıklama okudum. Başrol oyuncusu Serhan Yavaş diziden ayrılmış. Bu ani karar izleyiciyi şok etti. Bu bölümdeki çatışmada ağır yaralandı. Ve sonunda ölüyormuş. İddiaya göre Serhan Yavaş Mardin'de çekimlerdeki hayat standardının çok kötü olmasından şikayetçiymiş. Bu nedenle diziden ayrıldığı söyleniyor.

Geçen bölüm sonunda Leyla’nın kapısı önünde Ömer ile Halil yumruk yumruğa kavga ederler. Leyla Halil Ağayı içeri alır, yüzündeki yaraları tedavi eder. Leyla sen bana takip mi ediyorsun diye sorar. Beraber kahve içerler. Halil bundan sonra sağlık ocağına ben götürüp, getireceğim der.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Kadir ağa Adana’da bar basmış, teneke Hasan’ın elinden Ceylan’ı kurtarmak istemişti. Ceylan’ın odasına girer, söylenir al sana para der, bir tomar para atar önüne, çeker gider. Ceylan kendini anlatamaz. Çıkışta annesi Gülbahar bir not cebine bırakır. Kadir sonra notu okur, geri gelir.

 

Kureyşa, Celil’e oğullarını sorar, Fidan’ı arar, nikâh olacak diye haber eder. Dicle konuşmayı duyar, annesine söylenir, çok sevinir.

 

Zilan, hizmetli Emine ile tartışır, Kadir Ağa Adana’ya gitmiş, sana kuma getirecekmiş deyince düşer bayılır. Hemen hastaneye yetiştirirler. Doktor hamile olmadığını söyler. Kureyşa torununun olmayacağını öğrenince çok sinirlenir. Evde çeker odasında, topla pılını pırtını git buradan der.

Bu defa Adana’ya Halil ağanın adamları gelir, Gülbahar’ı kurtarmak için. Teneke Hasan’a sende Halil ağanın emanetlerini almaya geldik derler. Silahlar patlar, karşılıkla müsadere başlar. Bu arada Ceylan ve annesi Gülbahar toparlanırlar, Hasan, Ceylan'ın annesini adamıyla arka kapıdan gönderir. Kadir gelir, Ceylan’ı Hasan’ın elinden alır. Mardin’e doğru beraber yola çıkarlar. Kadir en güvenli yer otel der ve onu otele götürür. Kadir konağa gider, Kureyşa karısının hamile olmadığını, kendilerini aldattığı söyler. Kadir, hırsla Zilan'nın odasına çıkar, tokatı aşk eder, vurmaz. Ağır konuşur, çeker gider, arkasından Zilan ağlar, yalvarır. 

Gömülü resim için kalıcı bağlantı 

Kureyşa, Ömer ile konuşur, yarın nikâh kıyılacak, töre ne diyorsa o alacak der. Kureyşe son söz, yarın başkan gelecek, Pehlivanlar Konağına gidilecek, o nikâh kıyılacak, Dicle’yi de alıp geleceğiz. Ertesi gün nikah kıyılır, Dicle de alınıp, konağa dönülür.

Leyla’nın arkadaşı Selin İstanbul’dan gelir. Leyla, onu evde bırakır sağlık ocağına gider. Çadır yıkılmıştır, Kureyşa içeri alınmasın diye talimat vermiştir. Leyla, Mardin’i başıma yıksa da hiçbir yere gitmiyorum. Der. Kureyşa Celil’e talimat verir, Doktoru kaçıracaktır. Ve doktor acil hasta var diyerek bir arabaya bindirilip kaçırılır. O sıra oraya gelen Selin taksi ile onları takip eder. Halil ağayı telefon açar. Halil yardıma gider. Leyla’yı bir yıkıntı odaya bırakırlar, eline pimi çekilmiş bir bomba verirler, bırakırsa anında patlayacaktır. Halil ağa gelir, adamları yakalar, Leyla’yı elinde bomba ile dışarı çıkarlar, birden fırlatır ve bomba patlar. Leyla'yı bu azaptan kurtarır.

 

Teneke Hasan adamlarıyla otele gelir, Kadir Ceylan’ı evine götürürken peşlerine 3 araba takılırlar. Kovalamaca başlar, Kadir Celil’e telefon eder, Ömer telefonu alır, Kadir acil yardım ister. Ömer ağa ve adamları yolu keserler. Pazarlık başlar, bir tarafta Ceylan’ın annesi Gülbahar başına tabanca dayalı, yaklaşırsanız öldürürüz. Karşılıklı silahlar patlar, Ceylan anne diye o tarafa koşar. O anda Ömer ağa göğsünden bir kurşun yer, vurulur. Kadir’in kuşağına yığılır kalır. Bölüm burada biter.

 

Serhan Yavaş diziden ayrıldı. Ömer ağa karakteri olarak yediği bu kurşun ile ölmüş oldu. Önünüzdeki hafta dizide yok. Herhalde cenaze merasimini göreceğiz.

Focus Filmin bu heyecanlı dizisinde başrol oyuncusu Serhan Yavaş yok. Leyla’yı seven Halil ağa var.  Ömer ağa öldü, Leyla’nın yeni aşkı Halil ağa mı olacak. İlerleyen bölümlerde hep birlikte göreceğiz.

İyi seyirler.

Saygılar, sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Face : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: milliyet.com.tr/Cansever

Not: Görseller internetten alınmıştır.

 

  

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..