Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '16

 
Kategori
Ekonomi Yayınları
 

Affiliate marketing nasıl yapılır?

Affiliate marketing nasıl yapılır?
 

Affiliate Marketing Nasıl Yapılır


Affiliate marketing, Türkçe ismi ile ‘satış ortaklığı’ internetten kazanç sağlama yollarından getirisi en yüksek değerde olanıdır. Ancak doğru adımları ve stratejileri uygulamak son derece önemlidir. Önemli olan diğer hususlar ise, sürekli takip, araştırma, düzenli ve disiplinli bir şekilde olarak sıralanabilir. Tabi bolca sabra da ihtiyacınız olacak. Tüm bu bahsetmiş olduğumuz unsurları tek bir zemin üzerine oturtmayı başarabilirseniz o zaman istediğiniz kazanca ulaşabilmeniz mümkündür. Tabi bu işlemleri yerine getirmeniz için zaman faktörünü de işin içine dahil etmemiz gerekir. İnternet ortamında da, gerçek dünyada olduğu gibi birden çok büyük kazanç sağlamak zor ve tehlikelidir. Bizler size risksiz olarak affiliate marketing üzerinden kazanç sağlama yollarını sunacağız. Affiliate marketing nasıl yapılır ve hangi stratejiler izlenmelidir makalemizde bu konuları bulabilirsiniz.

Sabırlı ve Düzenli Çalışma

Sabırlı olmayı ve düzenli çalışmayı prensip haline getirmemiz satış ortaklığı üzerinden kazanç sağlamamıza anahtar olacaktır. Bu kapıyı aşarak başarı sağlayabilmek istiyorsak sabır ve düzenli çalışma olmazsa olmazımız olmalı. Ayrıca kısa yoldan çok zengin olmanın peşinde koşmanızı asla tavsiye etmiyoruz. Böyle bir yok mu? Elbette var. Ancak hızlı gereksiz hırs ile gelen anlık yükselişler her zaman hızlı düşüşler yaşatmaya mahkumdur. Her işte olduğu gibi insanların eleştiri kabiliyeti bu konuda da üst noktadadır. Hemen olumsuz gözlüklerini takarak sizlere gördükleri olumsuzlukları teker teker sıralamaya başlayacaklardır. ‘Bu şekilde kazanç sağlanmaz’, ‘bu şekilde iş mi oluyormuş’, ‘nasıl yani sen otur ama para kazan, yok böyle bir dünya’ şeklinde alacağınız olumsuz tepkilere hazırlıklı olun. Ve siz onların gözlerine taktıkları olumsuz gözlükleri çıkartmalarını beklemek yerine kendi olumlu gözlüklerinizi takıp, kulaklarınıza da pamuk tıkayın. En ufak acaba mı diye düşünce içerisine girdiğiniz bir durumda o minik kurtlar üremeye başlar ve olacak işinizi de olmaza sokar. Çünkü o kabul ettiğiniz tek ve minik kurt üreyerek tüm umutlarınızı ve şevkinizi yemeye başlar.

Affiliate Marketing ile Kazanç Tüyoları

Affiliate marketing kazanç arttırmaiçin öncelikle işinize odaklanın. Düzenli olarak yapılması gerekenler listesi oluşturun ve tamamladığınız her işlemi listenizden silin. Devamlı olarak güncelleyeceğiniz bu liste sizin başarı kılavuzunuz olacaktır.

Bu sistem dahilinde gelir elde etmek istiyorsanız, satış ortaklığı yaptığınız ürünün reklamı ile oluşturmuş olduğunuz yazının içeriğini dengede tutabilmeniz çok önemlidir. Yazılarınızın çok fazla konunun dışında olması ya da tam tersi olarak çok az bir bilgi sunumu yapıp reklamı ön planı çıkarmak satış işlemlerinizde zorluk yaşamanıza sebebiyet verir. Her ikisini de optimum seviyede tutarak dengeli hareket etmelisiniz. Takipçileriniz yayınlarınızda ürününüzle ilgili olmak üzere yararlı bilgiler okurken, onların ilgisini çekip sunduğunuz ürüne yöneltebilmek burada en önemli detaydır.

Affiliate Marketing Sistemine Nasıl Başlanır?

Sizlere önerebileceğimiz XTicaret ve Clickmerkez gibi Türkiye’nin bilinmiş, tanınmış ve uzun yıllardır hizmet sunan sitelerden bir tanesine satış ortaklığı için üye olun. Bu aşamada verdiğiniz karar, bundan sonraki kazançlarınız açısından çok önemlidir. Emin olmadığınız, güvenilir olmayan satış ortaklığı veren siteler içerisinden bir tanesine üye olup, sistem içerisinde çok çaba sarf edipte kazançlarınızı alamamanız sizi büyük bir sıkıntıya iter. Bu sebeple bu aşamada çok dikkatli ve seçici olun. Komisyon oranlarının yüksekliğine tabi ki dikkat edin ama en büyük önceliğiniz çalıştığınız sistemin size verdiği güven olsun. Başlangıçta tek ama güvenilir tek bir site ile çalışmakta fayda vardır. Tecrübelenip, deneyim kazandığınıza inandığınızda diğer satış ortaklığı ağlarına da dahil olabilirsiniz.

Karar vermiş olduğunuz ağ üzerinden üyelik işleminizi tamamlamanızın ardından satışını gerçekleştirebileceğiniz ürünlere karar vermeye geliyor sıra. Karar verdiğiniz ürüne ait takip kodu (izleme kodu) size bağlı olduğunuz sistem tarafından üretilip verilecektir. Almış olduğunuz bu kodu kullanarak ürünün bulunduğu ana sayfaya yönlendirmeler yapmanız istenir. Yapmış olduğunuz yönlendirmelerden kaç tanesi başarılı bir alışverişe dönüşmüşse ve kaç adet ürün satılmışsa onun oranında sizin hesabınıza para aktarılır. Peki, bu izleme kodlarını nerede kullanacağız? İsterseniz ücretli bir web sitesi kurarak oluşturmuş olduğunuz özgün makalelerin içerisinde tanıtım ile birlikte ya da ücretsiz olarak blog açarak yine özgün makaleleriniz içerisinde tanıtım şeklinde müşteri yönlendirmesine yardımcı olabilirsiniz. Bundan sonraki aşama ise tamamen sabır.

Kaynak:serikazanc.com

 
Toplam blog
: 8
: 7870
Kayıt tarihi
: 14.02.16
 
 

İşletme mezunu ve işletme alınında yüksek lisans yaptım ayrıca şuan Radyo ve Televizyon Programcı..