Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '18

 
Kategori
Güncel
 

Afrin Harekatının Nedeni...

Afrin Harekatının Nedeni...
 

Üç gün önce saat 17:00’de Türkiye, Suriye Afrin’e hava harekatı başlattı… İlk önce 72 uçakla 150’yi aşkın Pkk terör örgütünün Suriye’deki uzantısı olan Ypg’nin yuvalandığı noktaları vurdu ve sonrasında yerden attığı füzelerle vurdu.
 
Amerika bir hafta önce Suriye’de bulunan bazı bölgelere silah yardımı yaparak Ypg’lileri Işid örgütüne karşı güçlendireceğini açıkladı. Amerika’nın destekleyeceği Ypg’liler ülkemiz sınırına çok yakın bir noktada olacağından ve bize göre Ypg’liler bir terör unsuru olduklarından anında tepki verdik.
 
Başta Cumhurbaşkanı ve Akp, sonrasındaysa Chp ve Mhp olmak üzere neredeyse tüm siyasetçiler tepki verdi. Sadece Hdp suskun kaldı, bunun nedeniyse Ypg’lilerin Pkk ile olan destekleyici ilişkisi.
 
Bana göre de ülkemize karşı bir terör tehdidi var, bu açıkça gün gibi ortada… Türkiye’nin de böyle bir tepki vermesi kadar doğal bir durum yok. Ama benim burada takıldığım asıl nokta; haklı olarak çok çabuk tepki verdik ve harekatı hemen başlattık. Keşke harekat için bu kadar acele edilmeseydi.
 
Eğer 1980’li yılların başında Pkk’ya karşı böyle tepki verseydik, şu an Pkk diye bir sorunumuz olmazdı, on binlerce vatandaşımız ölmezdi binlerce şehit vermezdik. 
 
Bana göre; Amerika az şeytan değil, bu adamları kullandı sonra kurtulmak içinse bizi kullandı…
Hem onlara oyun oynadı hem bize oyun oynadı ve onlara güvence verdi "orada kalın" deyip silah verdi, şu anda da bizim onlara operasyonumuza suskun kalıyor.
 
Amerika, hem silah sektörünün karnını doyurdu hem de can kaybı vermeden parasını cebinde tutup tereyağından kıl çeker gibi işini başkasına yaptırdı.
 
Kısacası; Afganistan’da Irak’da yaptığı hatayı yapmadı.

 

 
Toplam blog
: 120
: 522
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

His kaybı olmayan, sol tarafı felç, tekerlekli sandalyeli bir bedensel engelliyim... 1996 yılında..