Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '18

 
Kategori
Dünya
 

Afrin’in Kudüs’le Alâkası Var mı?

Afrin’in Kudüs’le Alâkası Var mı?
 

Kudüs’ü bütün dünya tanır-bilirken, Afrin’i kimse tanımaz, bilmezdi. Hatay ve Kilis illerimize bitişik olduğu halde biz de bilmezdik.

20 Ocak 2018 Cumartesi akşamından beri dünyanın gözü Afrin’in üzerinde… Bugünlerde, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Ortadoğu’yu, İsrail’i, Kudüs’ü ziyaret ettiği halde, ilgi Kudüs’ten ziyade Afrin’de…

Afrin, nasıl Kudüs’ten daha önemli ve ilgi çekici hale geldi? Bunun Kudüs’le ne alâkası var?

Mike Pence, 22 Ocak 2018 Pazartesi günü, İsrail Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, üstüne basa basa tekrar etti: “Kudüs, İsrail’in başkentidir”. Pence’in konuşmasını protesto eden bir avuç Arap milletvekili yaka-paça dışarı çıkarıldı.

Afrin’in Kudüs’le alâkası, İsrail-Amerikan “kankalığıyla” bağlantılı…

Düşünün!

7 yıl geriye, 2011 Mart’ına gidin!

Eğer o günlerde Suriye karıştırılmasa, bir iç savaş çıkartılmasa, bugünAfrin diye, El-Bab diye, Kobani diye bir derdimiz olacak mıydı? Biz dâhil, dünya Afrin’in varlığından bile haberdar olacak mıydı?

Hayır!

İşte, Amerika, İsrail Kudüs’ü kolayca başkent yapabilsin diye, tepkiler asgarî düzeyde kalabilsin diye, dünya Suriye’yle, Afrin’le meşgul olsun diye iç savaş çıkartı.

Daha ilerisi, İsrail daha güvenli bir devlet olabilsin diye Suriye’de, Irak’ta kukla Kürt devletleri, daha doğrusu ikinci İsrail’ler inşa etmeye girişti.

Geç de olsa Amerika’nın planları, niyetleri görüldü, açığa çıktı.

Türkiye, önce Fırat Kalkanı/El-Bab, sonra da Zeytin Dalı/Afrin harekâtlarıyla oyunu gördüğünü ve bu oyunu bozacağını gösterdi.

Afrin’deki, Menbiç’teki, Kobani’deki PKK/YPG’ye 4,900 TIR silahı veren kendisi değilmiş gibi, ABD,“Türkiye’nin kendisini koruma hakkı”ndan, “Türkiye’yi anladıkları”ndan bahsediyor.

 Tabii “itidalli olmamızı”, “harekâtı kısa sürede bitirmemizi tavsiye”yi de ihmal etmeden!

Şimdiye kadar ne olduysa oldu, hangi hatalar yapıldıysa yapıldı… Şimdi, çok yerinde, çok haklı bir harekât başlatıldı. Türkiye’nin kararlılığı sürmeli…

Son "terörist" etkisiz hale getirilene kadar!

 

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..