Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '14

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Ağız kokusu sizi rahatsız ediyor mu?

Ağız kokusu sizi rahatsız ediyor mu?
 

Ya kokuyorsa?


Sevgili Okurlar,

Ağzımız zaman zaman kokar. Çeşitli nedenleri olan bu hastalıktan bir çok insan maalesef rahatsızlık duyar. Nedenlerinden biri ve bence en önemlisi ağız ve diş bakımı yaptırmamak. Dişleri frıçalamamak.

Diğer önemli nedenlerinden biri ise, dişhekimine gitmeyip ağzımızın içerisinde biriken bakteriler ile birlikte yaşamaya çalışmak. Dişeti hastalıkları insanı en önce dişlerini, ağzını sonra tüm vücudunu yer bitirir. Gerçekten çok zararlı bir hastalıktır diş eti hastalığı. Hamilelikte de sık sık karşımıza çıktığından, dişhekimine ziyaret önemlidir.

Günümüzde ağız kokusu büyük bir sosyal olgu olarak karşımıza çıkmaktadır. Birçok kişi bu durumda ne yapacağını bilemez halde ağız gargaralarına yönelmektedir. Burada en önemli öge, bu ağız kokusunun nedenini bulmaktır; eğer ki ağızda bir enfeksiyon varsa, bu enfeksiyon diş kaynaklı da dişeti kaynaklı da olabilir.

Bunun için öncelikle diş hekimi ziyareti son derece önem taşır. Ağız kaynaklı enfeksiyonların tedavisi sırasında kullandığınız kür şeklindeki ağız gargaraları sonrasında günlük kullanıma yönelik gargaralara yönelebilirsiniz. Herhangi bir sorun olmayan ve aynı zamanda sindirim sisteminde de problem olmayan hastalarda ağız kokusunun sebebi genellikle biriken mikroorganizmaların neden oldukları sülfür bileşikleridir. Bireyler beslenme alışkanlıklarını değiştirmenin yanı sıra ağız bakımına ek olarak kullanacakları gargaralarla bu sorunun üstesinden gelebilirler.

 

 
Toplam blog
: 7
: 240
Kayıt tarihi
: 13.06.14
 
 

Sosyoloji eğitimi aldım. Toplumu analiz etmeyi ve ona göre dünyamız için faydalı projeler üretmey..