Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '15

 
Kategori
Futbol
 

Akhisar neyse de Gençlerbirliğini yeneydik iyiydi

Akhisar neyse de Gençlerbirliğini yeneydik iyiydi
 

Süper Ligde şampiyonluk mücadelesinde ikinci derbi haftası yaşanacak.

Fenerbahçe, Galatasaray galibiyetinden sonra kendi sahasında yeniden şampiyonluk mücadelesine  ortak olabilmek için kazanmak zorunda.

Son maçlarda beklenmedik puan kayıpları yaşayan Fenerbahçe için zor maç olacak. Özellikle dün Beşiktaşın Club Brugge mağlubiyeti ve elenmesinden sonra bu maç çok daha zor geçecek.

Beşiktaş eğer bu hafta sonu  üç büyükler hariç diğer takımlarla biri ile oynayacak olsaydı puan kabı yaşaması daha mümkün idi. Ancak beklenmedik şekilde elenen Beşiktaşın derbi maçına motivasyonu daha kolay olacaktır.

Eğer Beşiktaş Club Brugge maçını geçerek çeyrek finale kalabilseydi bu maç Fenerbahçe için daha kolay olabilirdi. Şimdi sakatlara rağmen Beşiktaşın daha dirençli olacağını düşünüyorum. Birde buna Fenerbahçenin yaşadığı gol sıkıntılarını eklersek gerçekten heyecanla sonu beklenen bir maç olacaktır.

Club Brugge ün sakin dikkatli ve asla telaş yapmayan oyununa karşılık ikinci yarıda birde öne geçen Beşiktaşın  telaşlı heyecanlı oyunu hataları getirdi. Üstelik rakibe göre oyuncular çok ta tecrübesiz sayılmazdı. Ancak Belçika takımının ve hocasının Biliç e göre ve Beşiktaşlı oyunculara göre saha sakin olması daha takım oyunu olması ne yaptığını bilerek oynaması  onlara turu rahatlıkla getirdi.

Fenerbahçe için kendi sahasındaki Akhisar mağlubiyeti Gençlerbirliği maçına göre daha büyük süpriz sayılsa da bir çok Fenerbahçeli gibi bende Akhisardan çok Gençlerbirliği mağlubiyetine üzüldüm.

Bu maç sadece üç puan değil başka bir çok kazanımları da beraberinde getirecekti. Ancak geçmişe değil önüne bakması gereken Fenerbahçe nin hafta sonu Beşiktaşı yenmekten başka bir düşüncesi olmamalı.

TFF  ve MHK  organizasyonu ile Gençlerbirliği maçına Galatasaraylı Halis Özkahya nın ve bu maça da sahada düdük çalmak ve oyunu yönetmekten çok maçı durdurup oyunculara  konferans vermeye çalışan duymadığı küfüre kırmızı kart çıkaran Fırat Aydınusun atanması soru işareti olarak duruyor.

Muhtemelen Fırat Aydınus maçın beraberlikle bitmesi yönünde eyyamcılığını yapacaktır. Fenerbahçenin bu nedenle bir değil iki veya daha fazla gol atması gerekiyor. Tek gol kazanmak için yetmeyebilir. Son haftaları oldukça kısır geçen Fenerbahçenin bu  maçta moralsiz ama motivasyonlu olacağını düşündüğüm Beşiktaşa iki veya daha fazla gol atıp atamayacağını göreceğiz.

Beşiktaşın forveti de  gol sıkıntısı çekiyor. Ancak yine de son KAİ Erciyes maçı ve her iki Brugge maçında da gol buldular. Bu nedenle defansta Egemen in sakatlığı nedeniyle uyum sorunu yaşayabilecek defans bloğu  Beşiktaşa en az bir gol sayısını Fırat Aydınus un da gayretiyle verebilir.

Forvet hattının hareketli ve hızlı olması nedeniyle Fenerbahçenin her iki defans golcüleri Gökhan ve Canerin ofansa diğer maçlara göre daha az destek vereceği düşünülürse zaten kalabalık olma ve pozisyonları gole çevirmede sıkıtı yaşayan Sow Emenike ve Kuyt ın biraz daha yalnız kalacağı söylenebilir. 

O halde Fenerbahçe duran top organizasyonlarını çok  iyi değerlendirmeli kornerleri yarım penaltı frikikleri ise tam penaltı gibi düşünerek gol bulmaya çalışmalıdır. 

İlk devrenin muhtemelen berabere bitmesi yüksek ihtimal gibi görünüyor. Bu skor Fenerbahçe için avantaj olacaktır. Ancak ligde ilk golü atamadığı hiç bir maçı kazanamayan Fenerbahçe için de bir handikap olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle ilk yarının 35-45 dakikalarında bir gol bulmak devreyi önde kapatarak ikinci yarıda biraz daha orta saha ve kendi alanında bekleyerek Emenike veya Sow a defans arkasına top atarak  ikinci golü hedefleyen bir maç akışını seziyorum.

Fenerbahçenin kendi evinde seyircinin ileri itmesine ne derece bekleyecek cevap verebileceği de tartışma konusu. En iyi defans hücumdur mu diyecek yoksa  öne geçinceye kadar saldır öne geçince  bu skoru koru stratejisimi hakim olacak. Bu soru İsmail Kartalın  bileceği bir soru.

Biliç in büyük  maçlardaki acemice oyuncu ve taktik tercihlerini gördüğümüzde İsmail Kartalın daha yerinde  ve makul bir strateji uygulayacağını söyleyebiliriz. Ancak İsmail Kartalın ve oyuncuların Fırat Aydınus etkisini gözden uzak tutmamalarında fayda var.

Her iki takıma da verilen veya verilmeyen  bir penaltı ve kırmızı kart  herşeyin akışını değiştirebilir.

 
Toplam blog
: 96
: 648
Kayıt tarihi
: 12.08.08
 
 

Karadenizliyim. İzmir' de yaşıyorum.  Dünyanın tek bir ülke  olduğuna inanarak  bütün insanların ..