Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '16

 
Kategori
Teknoloji
 

Akıllı Telefonları Daha Hızlı Şarj Etme Yolları

Akıllı Telefonları Daha Hızlı Şarj Etme Yolları
 

Akıllı telefonlara her geçen gün yeni bir özellik daha eklenmekte ve her geçen gün gelişimini sürdürmektedir. Bu gelişime rağmen, akıllı telefon üreticileri bataryalarda aynı performansı ne yazık ki gösterememektedir. Pek çok akıllı telefon kullanıcısı bu durumdan şikayet etmekte haklılar. Çünkü genelde şarj kullanma süresi bir günü zor doldurmaktadır. Bunun yanında yakınılan bir durum daha, sürekli şarjı tükenen telefonların geç şarj olmasıdır. Bu nedenle, kullanıcılar genelde vakitlerinin çoğunu priz yanında geçirmek zorunda kalıyorlar.
Peki, bu durumun önüne geçerek en azından akıllı telefonları daha hızlı şarj etme yöntemleri var mıdır? İşte akıllı telefonları daha hızlı şarj etme yöntemleri !
Akıllı Telefonları Daha Hızlı Şarj Etme Yöntemleri
Akıllı cep telefonlarınızı daha hızlı şarj etmeniz için küçük detayları bilmeniz yeterlidir. Herkesin kolayca uygulayacağı bu yöntemler ile akıllı telefonları daha hızlı şarj etme imkanına sahip olabilirsiniz. Bunun için yapacaklarınız;
 
1) Doğru şarj cihazını kullanın
 
Akıllı Telefonları Daha Hızlı Şarj Etme Yolları 4
 
Pek çok akıllı telefon kullanıcıları genellikle ucuz şarj cihazlarını tercih etmekte ve bu nedenle telefonun şarj olma süresinin uzamasına neden olmaktadırlar. Bunun önüne geçebilmek için orjinal şarj cihazı kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü, orijinal şarj aletleri daha yüksek amper ile çalıştıklarından dolayı telefonunuzu daha hızlı şarj etmekte oldukça başarılıdır. Bu nedenle, şarj cihazınızın kaliteli olması hızlı şarj etme yönteminde birinci kuraldır.
 
2) Bilgisayar üzerinden şarj etmeyin
 
Akıllı Telefonları Daha Hızlı Şarj Etme Yolları 2
 
Akıllı telefonların hızlı şarj olmasındaki etken, şarj cihazının, cihaza verdiği yüksek amperdir ve bu amper değerini bilgisayar üzerinden gerçekleştireceğiniz şarj etme yöntemiyle ulaşmanız mümkün olmamaktadır. Bilgisayarda şarj etme sonucunda telefonunuza daha az güç aktarımı sağlanacak ve bu da şarjınızın süresini uzattığı gibi hemen tükenmesine de neden olacaktır.
 
3) Telefonunuzu kapalı şarj edin
 
Akıllı Telefonları Daha Hızlı Şarj Etme Yolları 3
 
Genelde bu kural pek tercih edilmez veya yapılmaz. Çünkü hiçbir kullanıcı cihazını kapatmaktan yana değil ama en azından şarj etme süresinin bir bölümünde dahi kapatma işlemi uygularsanız sizin için şarj süresi de o yönde azalacaktır. Bunun nedeni, telefonunuz kapalıyken güç tüketimi en aza ineceğinden ötürü cihazınız daha hızlı şarj olacaktır.
 
4) Ekran parlaklığını düşürün
 
Akıllı Telefonları Daha Hızlı Şarj Etme Yolları 1
 
Akıllı cep telefonunuzu kapatmayı tercih etmiyorsanız en azından bu yöntem ile şarj süresini kısaltmayı deneyebilirsiniz. Ekran parlaklığını düşürerek güç tüketimini biraz olsun aşağı çekmiş olacaksınız ve buna bağlı olarak daha hızlı bir şarj imkanına sahip olabilirsiniz.
Tüm bu tavsiyeleri uygulayarak akıllı telefonları daha hızlı şarj etme imkanına sahip olabilirsiniz. Bu sayede sürekli priz başında beklemekten kurtulabilir ve cihazınızın batarya ömrüne de katkıda bulunursunuz. Çünkü ne kadar doğru şarj etme yöntemi uygularsanız bataryanızda buna bağlı olarak ömrünü uzatır.
 
Help724.Com
 
 
Toplam blog
: 14
: 1974
Kayıt tarihi
: 26.03.16
 
 

Bilişim sektöründe çalışmalarda bulunan bilgi paylaşımını seven ve internet yayıncılık alanında h..