Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

24 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

Alevi subayları TSK'dan temizlemek...

Alevi subayları TSK'dan temizlemek...
 

Deniz Yarbay


" - TSK icerisindeki Alevi subayların YAS (Yuksek Askeri Sura) kararlari ile TSK'dan uzaklastirilmasi kisa surede basarilmasi zor bir yontem olarak gorulmektedir... Ancak; bu temizlik gerceklestirilmezse, arzu edilen hedefe ulasilmasi zordur...

- Alevi subaylarin amirleri tarafindan tespit edilerek, disiplinsizlik nedenleri ile TSK'dan uzaklastirilmasi dusunulebilinir.

- Oncelikle; Alevi subaylarin nasil ve saglikli olarak tespit edilmesi gerektiginde fikir birligine varilmasi sarttir:

    Isimleri; Ali, Mehmet, Veli, Hasan, Huseyin, Cafer, Riza, Haydar Cemal... gibi Alevilige yakin olan subaylar gozetim altina alinmalidir. Bu isim listesine "Mustafa Kemal" de dahildir. Esleri basi acik, Avrupai giyimli, yuksek tahsilli... olan subaylar takibe alinmalidir. Eline sarap kadehi aldigi tespit edilen bir subay esi ya Alevi, ya da Alevilige yakinlik derecesinde yozlasmis hanimlardandir. Bu kadinlarin esleri olan subaylar hangi konumda -rutbede- olursa olsunlar, takibe alinmalari zorunludur. Askeri Egitim Kurumlarinda ogretmen ve/veya komutan olarak gorev yapan Alevi subaylarin "acil" olarak gorevlerinden uzaklastirilmalari gerektiginden, sirali sicil amirlerinin yapacagi islemler ve YAS kararlari gibi uzun sure gerektiren cozumler beklenemez.... Bu durumda oldugu tespit edilen subaylar bulunduklari gorevlere devam edemezler! Derhal gorevden uzaklastirilmalari icin "teror" zanlisi olarak "içeri" alinmalari uygundur...

***

- Basin organlarimizin bazilarinda da belirtildigi uzere, TSK'nin duzeltilmesi-islahi- cok zor gorulmektedir. TSK'nin duzenlenmesi, duzeltilmesi, islah edilmesi yerine; tamamen temizlenerek, yeniden kurulmasi uygun olur.

- Bilindigi uzere; Yeniceri Ocagi'da mevcut Sunni Osmanli hukumetlerin kontroluna girmeyen Alevi- Bektasi- bir kurumdu. Duzenlenmesi-islah edilmesi yerine ortadan kaldirilmasina karar verilmis, Yeniceriler topa tutulmustur. Sag kalanlar Anadolu'ya kacarak saklanmis, kimliklerini gizleyerek yasamlarini surdurmuslerdir.

- Yeniceri Ocagi'nin kaldirilmasindan sonra kurulan "Muhammedin Ordulari" gibi bir uygulamaya gecilmesi simdilik zor gozukmekle birlikte; amaca ulasabilmek icin Sunni ve/veya Şafii mezhebinden olan Kurtlerle ayni cati altinda birlesme saglanmalidir."

...

Yukarida, bir bolumunu sundugum "Andic", tamamen uydurmadir!

Ben uydurdum!

Deniz Ogretmen Yarbay Ali Tatar'in intiharini ogrendikten sonra karaladim...

Sesli dusunmenin otesinde hic bir amaca hizmet etmemektedir!

22 Aralik, 2009

 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..