Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '18

 
Kategori
Trafik
 

Alkollü Araç Kullanma Cezaları Ne Kadar Adil?

Alkollü Araç Kullanma Cezaları Ne Kadar Adil?
 

Tamam. Kabul. Alkollüyen araç kullanılmaz. Kullanılmamalı. Ama telefonla konuşarak ya da mesaj atarak da araç kullanılmamalı. 

Hatta uykusuzken de.  Uyurken araba kullanan kaç şoför gördük haberlerde.

Hatta sinirli ve psikoloji  bozukken de..  Deli gibi araç kullanıp, trafikte tehlike yaratıyorlar.

Adam alkollü olmuyor ama madde koklamış oluyor. Kafası güzel yani. Onun ne aldığını nasıl anlayacaksınız? Alet üfletiliyor mu? Ya bally koklamışsa?  Ya başka bir uyuşturucu kullanmışsa.. Kontrol noktasında çevirip hemen kan tahlili yapılıyor mu?

Yakın zamanda portakal suyu içtiği için alkollü çıkan bir taksicinin ehliyetine 6 aylığına el koyuldu. Adam 6 ay taksicilik yapamayacak. Ne ile geçinecek?

Bazı ilaç ve meyvelerin de alkollü gösterdiğini bilmiyor musunuz? Bunların ayırdı nasıl olacak?

Birkaç sene evvel annemle Kadıköy’de karşıdan karşıya geçiyorduk. Sona kalmıştık. Bir motosikletli hızla yerinden fırlayıp üzerimize gelecek gibi bir hareket yaptı ve bizim yüreğimiz ağzımıza geldi. Işık değişmemişti ama o motorcu genç annemle beni korkutmak için motoru çalıştırmış da üzerimize geliyor gibi yapınca o gün, o saat çok kötü olmuştuk.  Bunlara kim mani olacak?

Kafadan çatlak! Herkes yollarda. Cezalar artsa da kimse ne içtiğine, ne sürdüğüne aldırmıyor.  Yakalanmayacaklarını sanıyorlar ama yakalanıyorlar.

Böyle bir hikaye benim çok yakınımda da var da.. nasıl kaleme alırım bilmiyorum. Şimdilik cezalara bir giriş yapayım istedim.

Bu arada her polis memurunun kestiği cezanın da doğru olmadığını düşünün lütfen.  Haberlerde ciyak ciyak bağırdığını gördüğünüz öğretmen hanıma polis ehliyeti kırık diye “ehliyetsiz araç kullanma” cezası yazmış da kadıncağız ondan bağırıyormuş.  Ehliyet var. Numarası var ama kırık.  Doğru mu bu ceza şimdi?

Polislerin de beklenti içinde olanları var. Maaşlar yetmiyor tabi. İnternette hikayesini anlatanları görüyorum. Motorsikletini istedikleri de olmuş. Beklenti içinde birşeyleri vermelerini istediklerini çok kişinin anlatımları var nette. 

Hemen her gün haberlerde drift atanları görüyoruz. İşlek bir cadde üzerinde oturuyoruz. Cadde boş olduğunda içimizi ayağa kaldıran araç seslerini duyuyoruz.  O nasıl bir gaza basıştır öyle? Uykudan fırlar insan.  Bir yere gidip toslamaya niyeti varmış gibi. Yine o garip sesler çıkaranları var.  Alarm gibi.  Dirftçiler burada yok yok ama nette bolca var.

Çocuğu ya da hayvanı ile araba kullananlar var. Motora 6 kişi binen de var. Arabaya inek bindiren de.

Bunlar çok mu normal?  Onların ehliyetlerine el konmuyor mu?

Açın bir interneti bakın. Trafik magandaları marifet gibi araçları nasıl kullandıklarını paylaşıyorlar. Sürücü kapısını açıp da dans ederek araba kullananlar mı yok, araba giderken dışarı çıkıp göbek atanlar mı olmadı?  Minibüs kullanırken müziğe kendini kaptırıp, direksiyon başından ayrılıp, minibüs ya da otobüs girişinde halay çekenleri de gördük.

Canımızı emanet ettiğimiz bu araçların sürücülerinin ehliyetlerine el konmuyor mu?  Sadece bir üfleme cihazının dediklerine göre ceza kesmek ne kadar doğru siz söyleyin?

Sağlıklı günler dileğiyle…

 

 
Toplam blog
: 72
: 363
Kayıt tarihi
: 20.01.16
 
 

4 kitabı olan bir editör- yazar. Hayvansever. Çevreci. Kadın hakları savunucusu ..