Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Allah Niyetine Göre Versin

Allah Niyetine Göre Versin
 

Allah Niyetine Göre Versin


'Allah niyetine göre versin' iyi insan için dua, kötü insan için bedduadır. Kötü deyince aklımıza kavram değil insan gelmesi çok trajik. 
 
İyilik ticaret değildir. Allah için yapılır ve unutulur. İyiliğin limitini ayarlamak vicdanlı insanın işi değildir. Gerektiği ve ihtiyaç olduğu her yerde iyilik yapabilmeli. Bilen bilir, bilmeyende kendi bilir. İyi insan her zaman iyidir yaptığı iyiliklere karşılık beklemez, karşısındaki kişide nankör değilse iyilik karşılığında insanca davranır. Günümüzde insanlar para için, menfaatleri için her şeyi yapıyorlar; bu dünyanın adının etme bulma dünyası olduğunu ve ilahi adaleti unutarak.
 
İyi insanların kaybetmesini sağlayan insanlar aslında neyi kaybettiklerini bilmiyorlar. Halbuki iyiler ne bu dünyada kaybederler, ne de öbür dünyada. 
 
Güçlü kişilikler iyi olmayı başaranlardır. Kendini iyi yetiştirmek olumsuz yönlerini değiştirmeye çalışmakla başlar. Erdemli bireyin en önemli özelliğidir hatanın hata doğurmasını önlemek. Gerçeği acı tecrübeler edinince öğreniyor ve acı çektikçe de nerede hayır denmesi gerektiğini öğreniyoruz.
 
İnsanlar tam anlamıyla kendilerini yansıtmaz, yansıtamaz, yansıyamaz, hepimizin yaşanmışlıkları ayrıdır, kökene indikçe dahada farklılaşır bu bazen kendini bulmak, bazen kendini yansıtmaktır. 
 
Beni hayal kırıklığına uğratan kendimden başkası değil demiş Franz Kafka. Hayallerle yaşayanı gerçeklerle rencide ederler. İnsan acımasızca sadece kendisine düşman oluyor, en büyük zararı da kendisine veriyor. Yaşadığın hiçbir şey için pişmanlık duyma, yaşananlar yaşanması içindir.
 
İnsanı çukura düşmesin diyerek geriye iterseniz kabahatli olursunuz, izin verin düşsün böylece ağlamamaya alışır.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..