Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '15

 
Kategori
İnançlar
 

Allah'ı özümsemek

Herkes Allah'a inandığını ve Yaratan'ın tek olduğunu söyler. Bu çok doğrudur fakat herkes bunu tam özümseyerek yaşamaz. İşte hayatımızdaki en büyük mutsuzluğumuz da tam  buradan kaynaklanır.
Allah'ı  özümsemek demek tam olarak herşeyin onun tarafından bize sınav amacıyla verildiğini kabul etmek demektir. Bunun içinde hastalık, parasızlık, karşılaştığımız iyi- kötü insanlar, zenginlik, mevki vs...istediğimiz kadar çoğaltabiliriz.

Kimimiz iyi olaylarla sınava tabi tutulurken, kimimiz de ne yazık ki biraz daha zor şartlarda sınavdan geçeriz ama hepsinde amaç insanı eğitmek ve belirli bir farkındalık seviyesine getirmektir. Sadece sınavdan başarıyla geçenler bir üst mertebeye geçişi yaşayabilir.

Olayların iyi ya da kötü olması önemli değildir. Önemli olan tam tevekkülle kötü olana isyan etmeyip, iyi olana şükretmektir.İşte bunu içimizde hissettiğimizde, Allah'ı anarken içimiz titrediğinde, ALLAH'I TAM ÖZÜMSEMİŞ oluruz.

Allah'a dua ederken "Allah'ım senden uzaklaşmamı sağlayacak varlık, yokluk, iyilik, kötülük ne varsa benden uzak et" demek gerekir. İşte bunu anladığımızda hayat amacını bulmuş ve mutluluğun formülü çözmüş oluruz.
Hayatta tek bağımlılığımız Allah'a olmalı. Maddi, manevi  fani olan hiçbirşeye karşı olmamalı.
Umarım sizde şu saate kadar mutlu olmuş olanlardansınızdır.

 

http://dilekhorasandagli.blogspot.com.tr/

 

 
Toplam blog
: 6
: 227
Kayıt tarihi
: 31.10.14
 
 

İlkokula başladığım dönemden tutunda 2013 yılına kadar okula gittim. Bilgisayar Teknolojileri, İş..