Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Almanlara: "Siz Kafayı mı Yediniz, Türkiye'de Ne İşiniz Var" Denilmesine Rağmen, Geldiler

Almanlara: "Siz Kafayı mı Yediniz, Türkiye'de Ne İşiniz Var" Denilmesine Rağmen, Geldiler
 

 

     Elde yok, avuçta yok. Üstte yok başta yok. Anadolu’nun kırlıklarında toprağa  bulana bulana pehlivanlığımızı, sülale boyu sürdürüyoruz. Yensek de yenilsek de, yedi ceddimizin eski kazançlarını hatırlayıp, onlarla tesellide birinciliği kimsele komadık

    Ayrıca pehlivanlık menkıbeleri ile yetişmiş bir milletiz. Toza toprağa ezelden bulanmışız,  o toz topraklar olmuş bizim hamurumuz. Kafamıza uymayanlara kafa atarız. Lüzumsuz laflar ede ede, dereyi bal gibi geçeriz. Bize “bişey  olmaz” İçimiz öyle dolu ki, kıl köprülerden sarhoşken bile geçeriz.

     Alaman’ya silah vermeyecekmiş. Vermesin. Rızkımızla oynarmış. Oynasın. Biz var ya biz, onların şehirlerini çok öncelerden bağrımıza basıp kardeşliğimizi ilan etmişiz. Bu kardeşliği kimse yıkamaz.

     Al işte misal. Türkiye’nin yarıdan çok belediyesi ve kurumunun Almanya’da şehirleri var. Kardeş kardeş bu yıllara kadar geldiler. Araya meşgaleler bile girse, hemen dost eller, tekrar tekrar birleşiverdi.

     Mesela Almanya’nın Lünnen şehri. Bartınlılarla uzun yıldır dost. Her bir Almanı  Bartınlı yaptık. Zaten  2 bin Bartınlı’dan  gayri 11 bin Türk vatandaşı yaşıyor ortada. İstanbul’a bakmayın siz.  350  ye yakın Bartınlılar derneği var. Kimse kimseyi tanımıyor. Birbirlerinden haberleri yok. BAR-DER adı altında çoğu birleşti amma, ipin ucu kaçmış vaziyette.  Herkes bir titr peşinde mi ne?!

      Ege’de durum değişik. Güzelbahçe’nin de kardeş şehri oldu. Almanya’nın Flörsheim kentinden gelen konuklar, İzmir ve Güzelbahçe’nin tarihi ve doğal güzelliklerini gezecek. Alman konukları Kardeş şehir Flörsheim Parkı’nda karşılayan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Türk-Alman halklarının dostluğu ağaçlar gibi büyüyecek” dedi. Ama Alman siyasilere, bizimkiler ne diyor: “ Dostluk olsa da olur, olmasa da” demeğe getirip, Almanları çıldırtıyorlar.

     Şu tabire bakar mısınız: “ Halklarımızın dostluğu ağaçlar gibi büyüyecek.” Tabi Salman misafirler, bu tabirlerden pek hoşnut. Aklımıza gelmişken söyleyelim, bizim dışişlerinin aklına böylesi laf neden gelmez.  Valla ortalığa çelik yapıştırıcılar gibi sağlam ve kaynamış dostluklar doğardı o an. Peyzaj Mühendisi Mustafa İnce’yi Dışişleri bakanı yapsak mı acaba diye de içimden geçirmedim değil.

     Türk Dostluk Derneği Başkanı Anton Geisinger başkanlığındaki Alman konuklar, Türkiye’ye gelmekten çok mutlu olduklarını söyledi.  Dernek Başkanı Geisinger, Türkiye ile Almanya arasında son aylarda yaşanan gerginliğin dostluklarına engel olamayacağını belirterek, “Biz buraya gelirken, Almanya’da bazı dostlarımız ‘Siz kafayı mı yediniz. Bu ortamda Türkiye’ye gidilir mi, işiniz mi yok?’ dediler. Ancak bugüne kadar belki 15-20 kez Türkiye’ye geldik. İlk kez havaalanında pasaport kontrollerinde bulunan polisler bizlere çok kibar davrandılar. Bizim Türk halkıyla bir sorunumuz yok. Sorun ülkeyi yöneten siyasiler arasında” diye konuştu.

      Başkan misafirini iyi gezdirecek ki, toplantı boyu hep öne atılarak önerilerde bulundu. Türk Alman kardeşliğinden sık sık bahsetti

     Bartın’daki Lünen’lilere yerli yemekler ikram eden Başkan  Cemal Akın, onları geldiklerinde boğazı da gezdirecek muhakkak. Pumpum Çorbası, Halışka yemeği ikram edecek.

      Güzelbahçe’nin Alman misafirleri İzmir’e bayılacaklar. Raylarda gezen İzmir Belediyesinin icadı olan, adına tramvay dedikleri nesnelere binecekler. Keten helvasının sihrine kapılıp, sıraya girecekler.  Bir ucundan da elma şekeri  yiyecekler. “ Ah İzmir ne güzelmiş” diyecekler. Hiç ayrılmak istemeyecekler.

     Huuu, diyorum, diğer şehirlerimiz. Sizin de kardeşiniz var mı? Şööööyle biraz uzakçalardan. Edinin hele. İyi oluyor iyi.

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar, masa ve iç mekan

BARTINLILAR, LÜNEN DE. HERKES MESUT.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

LÜNEN DE BİR BARTIN BELEDİYE BAŞKANI

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

GÜZELBAHÇEDE ALMANLAR. GÜZELBAHÇE İLE  KARDEŞ ŞEHİR OLMUŞLAR. BAŞKAN İNCE, ONLARI SICAK KARŞILADI.

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, ayakta duran insanlar, ağaç, gökyüzü, çocuk ve açık hava

VE İZMİR GÜZELBAHÇE BELEDİYESİ KARDEŞ  ŞEHİRİN ALMANLARINA BÖYLESİ İLTİFAT ETTİ. .İNCEDEN İNCEDEN. HERKES MEMNUNDU.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..