Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '17

 
Kategori
Güncel
 

Almanya,"FETÖ imamları"nı tutuklayan Türkiye'ye misilleme olarak mı "Diyanet imamları"nı tutukluyor?

Almanya,"FETÖ imamları"nı tutuklayan Türkiye'ye misilleme olarak mı "Diyanet imamları"nı tutukluyor?
 

internetten alınmıştır


Diyanet'in resmi imamları elli seneden fazladır Almanya'da ve öteki Avrupa ülkelerinde görev yapıyor... Son yıllarda Türkiye, Almanyada gruplaşan(cemaatleşen) Türk toplumunu bir arada tutmak için Diyanet üzerinden daha yoğun ve etkili faaliyetler yapıyor.

Aslında olması gereken de budur... Eğer, devletin resmi imamları etkin ve yetkin olmazsa, dini alan çeşitli cemaatlerin eline geçiyor ve onların da FETÖ ve DAEŞ örneğinde olduğu gibi işi nerelere kadar götürebildiği görülüyor.

İslamiyetin daha doğru anlaşılması ve Avrupadaki Müslüman Türk toplumunun bölünüp parçalanmaması adına Türkiye Cumhuriyeti devletinin resmi görevlisi imamların başkalarına boş alan bırakmayacak kadar etkili olması çok önemlidir.

Ancak, bu birlik Türkiye için önemlidir, Almanya veya öteki Avrupa ülkeleri için değil... Herhalde Almanya, Almanyada yaşayan Türklerin farklı mezhep ve meşrepler üzerinden parça parça olmasından memnuniyet duyuyor... Nitekim, bizzat Alman devleti, kimi mezhebi yapıları destekleyerek bu bölünmeyi teşvik ediyor.

Son yıllarda Türkiye devletinin görevlendirdiği resmi imamlar üzerinden birlik ve bütünlük sağlaması Almanları huzursuz ediyor, anlaşılan... Özellikle NATO destekli FETÖ darbe girişiminin önlenmesi ve FETÖ "imam"larının bir bir ele geçirilip tutuklanması, Almanyanın da fena halde canını sıktı.

Oysa, FETÖ başarılı olsaydı, gerek Almanların, gerekse tüm NATO'nun istediği olacak ve Türkiye, yine onların alıştığı "emir kulu" olmaya devam edecekti... Bu yüzden FETÖ'nün imamları onlar için önemliydi.

Türkiye'nin darbe girişimini püskürtüp darbecileri tasfiye etmesine misilleme yine Almanya'dan geldi... Almanya, "madem siz bizim FETÖ'müzün imamlarını topluyorsunuz, biz de sizin cami imamlarınızı toplarız" dercesine, Almanyadaki cami imamlarını sorgulamaya başlıyor.

Elbette, tahmin edilebilir bir suçlamayla: Casusluk faaliyeti!...

Türkiye'nin casusluk suçlamasıyla Almanyadan istediklerine karşılık, Almanya da oralarda görevli imamları casus olarak suçluyor...Tam da soğuk savaş taktikleri... Utanmasalar yakında casus değişimi anlaşması bile isteyebilirler!!

Halbuki, bu cami imamları yarım asrı geçkin süredir oralarda görev yapıyor, bu zamana kadar yapmadılar da şimdi casusluk yapıyorlar??

Buna karşılık sizin FETÖ'nüz veya şeklen FETÖ'cü olmasa bile, FETÖ ile işbirliği içerisindeki gazeteci görünümlü casuslarınız, Türkiyede açık bir darbe girişiminde bulundular... Şimdi burdan nasıl bir suç uydurup da, "casuslarımıza" karşılık, "casuslarınızı" tutarız, diyebiliyor!!

Almanya ve hatta tüm AB, Türkiye'ye karşı olan "duruş bozuklukları" nedeniyle tam bir yalpalama halindeler... Türkiye sağlam duruşunu devam ettirdikçe, şekilden şekile girer oldular... Artık, her türlü çarpıklığı beklemek mümkün bunlardan.

Türkiye gibi NATO'nun en çok asker besleyen ülkelerinden biri olan bir devlete, NATO merkezli bir operasyon gerçekleşince, bu çarpıklık elbette alenen sırıtıyor.

Şimdi, suçluluk psikolojini aşmanın yolunu pişkinlik politikalarında arıyor Almanlar ve tüm Batı dünyası...

İşte Avrupa budur... Dostluğun, ahde vefanın asla yeri olmayan bir zihniyet... Özellikle de Türkiye'ye karşı hiç bir zaman gerçek dost olmamış bir Avrupa...

Ne demek istediğimi şurada yazmıştım:

http://blog.milliyet.com.tr/ah--askim--avrupa-/Blog/?BlogNo=486809

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..