Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '18

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulayamamak ve Alt-Üst Olmak

Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulayamamak ve Alt-Üst Olmak
 

Alt-Üst Olmak


Son zamanlarda e-Devlet uygulamalarında Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama Uygulaması Konuldu. Herkes soyunu, sopunu, cibilliyetini öğrenmek için tabir-i caizse taarruza geçti. Günde 4 milyona yakın kişinin uygulamayı kullanmaya çalıştığı için öğrenildi. Dolayısıyla sistem çöktü. İyi de bu uygulamanın bu kadar rağbet görmesi olası değil miydi? Yoksa tahmin edilemedi mi?

Sonuç olarak herkeste ufakta olsa bir küskünlük oluştu. 
Neyse er yada geç bu sorun çözülecektir.

Beni asıl ilgilendiren, bu sorundan çok, neden böyle bir çılgınlık oluştu? Neden insanlar bu kadar merak ettiler? Neden daha evvel merak edenler olmadı?

Bu uygulama olmasaydı belki de hiç soyunu öğrenmeyecek, öğrenemeyecek milyonlar varmış demek ki... 
Peki ama daha evvelden bunu araştırıp öğrenenler yok mudur? Elbette vardır. Bunlardan birisi de benim. Soyumu ve sopumu 1400lü yıllara kadar takip edebiliyorum. Nedeni kafkasya kökenli olmam ve sülale ismimizin hala yaygın ve kullanılıyor olmasıdır. Komik olan şu ki bugün Nasa'da çalışanlar da var. Gangter olanlar da var. Demem o ki, cibilliyet evet önemli ama insan insandır. Ve dünyada insanlar sadece ikiye ayrılır. İyi insanlar ve kötü insanlar.

Fakat ne var ki benzer özellikler ve kalıtım her zaman DNA ile nesillere aktarılır. Burada önemli olan tam bir karma-melez ırk olan mezopotomyada hepimizin birbirimize benzememiz. Çoğu zaman bir Yunanlı ile bir Türk görüntü olarak bile aynıdır. Kimse dış görünüşü ile belirgin değildir. 

''Katranı kaynatsam olur mu şeker, cinsini sevdiğim cinsine çeker''.
Burada iyi yada kötü genlerimizin sebepsiz değil bir aktarım olduğunu görebilirsiniz. Her zaman düşünmüşümdür. Birilerinin hayali olan süper ırk denilen, hastalıksız ve üstün ırk oluşumu adına kalıtsal hastalıklı insanları yok etmek ve üremelerine engel olmak söz konusu. Oysa her insan ayrı bir renk ve ayrı bir tat taşır. Birilerine göre kaslı ve güçlü olanlar üstün, bazılarına ve bize göre zeka üstünlüktür. Dünyanın en etkili insanlarından biri olan Stephen Hawking herkese canlı bir örnektir. 

Şimdi birilerinin egosu ve poh pohlaması ile üstünlük yada aşağılık söz konusu değildir.
Aziz Sancar hocamızın deyişi ile ne kimseden aşağıyız ne de kimseden üstün. Sadece çok çalışmak ve çok üretmek zorundayız. Hayatta kalmanın ve başarılı olmanın tek yolu budur.

Bakın ne güzel söylemiş Charles Darwin:
''Ne en güçlü ne de en zeki hayatta kalır. Sadece ortama adapte olabilendir, neslini devam ettirebilen.''

En güzel yarınlar ve en güzeller nesiller bizim olsun inşallah.
Öğretmenler, gelecek nesil sizin eseriniz olacaktır diyen, güzel insanın güzel sözünün hakkını veren, güzel öğretmenlere ihtiyacımız var. Yoksa çoğalmak değil mesele, kültürlü ve eğitimli nesiller yetiştirmek. Dindar yada kindar değil, aklı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirebilmek gereklidir.

Hepinize saygı ve selamlarımla,
C.Demircan 
 

 
Toplam blog
: 23
: 295
Kayıt tarihi
: 22.12.17
 
 

Şair, şiir heveslisi. Dans ve latin tutkulu. Müziksever, sanatyaşar. Tarihten ders almaya çalışan..