Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Altın yoğurt kürü(Yoğurt, Zerdeçal, Zencefil, Tarçın) ile zayıflama…

Altın yoğurt kürü(Yoğurt, Zerdeçal, Zencefil, Tarçın) ile zayıflama…
 

ABD Tennesse Üniversitesinde yapılmış bir araştırma sonucuna göre yağsız yoğurt tek başına bile tüketildiği zaman göbek bölgesindeki yağları %80’e kadar yakıyor. Yoğurdun haricinde zencefilin yağ yakıcı etkisinin olduğu, tarçının zayıflamayı kolaylaştırdığı ve zerdeçalın ödemi vücuttan attığı, metabolizmayı hızlandırdığı ve hafızaya çok iyi geldiği yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır.

Zencefil; Yağ yakıcı özelliğe sahiptir ve zayıflamaya yardımcı bir baharattır. Zerdeçal; Hazmı kolaylaştırıcı etkisi vardır, ayrıca vücuttaki ödemi atmaya katkı sağlar. Zerdeçalın hafıza güçlendirici etkisi de bilinmektedir. Tarçın; zayıflamada oldukça etkili bir baharattır. Yoğurt; Tam bir protein kaynağıdır ve kalorisi oldukça düşüktür. Tokluk hissi verir. Zayıflama için bu kadar etkili olan bu baharatlar ve yoğurt bir araya geldiğinde oldukça etkili bir kür haline gelerek kısa sürede etkili sonuçlar vermektedir. Bu kür Şems Aslan Altın Yoğurt Kürü olarak da bilinmektedir.

Altın Yoğurt ile Zayıflama (Yoğurt Zencefil Zerdeçal Tarçın Karışımı)

Bu kür evimizde buluna kolaylıkla ulaşabileceğimiz malzemelerden oluşmaktadır. Ayrıca uygulaması da bir o kadar kolay olan bir kürdür. Tek yapmanız gereken zencefil, zerdeçal, tarçın, yağsız yoğurt ve isteğe bağlı olarak bir miktar zeytin yağını karıştırmak.

Altın Yoğurt Kürü Yapılışı için Gerekli Malzemeler:

5 yemek kaşığı yağsız yoğurt

1 çay kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı toz zencefil

1 çay kaşığı toz zerdeçal

1 çay kaşığı tarçın

Not: Bu karışımda tarçın ve zeytinyağı arzuya bağlı olarak ilave edilmelidir. Dilerseniz ilave etmeyebilirsiniz. Fakat zerdeçal ve zencefilin muhakkak eklenmesi gerekmektedir.

Altın Yoğurt Kürü Nasıl Yapılır ve Uygulanır?

Hazırlanışı: Öncelikle 5 yemek kaşığı yoğurdu bir kâseye koyalım. Üzerine 1 er çay kaşığı zerdeçal, zencefil, zeytinyağı ve tarçını ilave edip karıştıralım.

Altın yoğurt kürünüz hazır.

Hazırlamış olduğunuz bu kürü 3 öğün yemeklerden 1-2 saat kadar önce aç karnına tüketmeniz gerekmektedir.

Bu kür hem lezzetli hem de faydalı olması açısından zayıflamak için oldukça tercih edilmelidir. Kürün tok tutma özelliği sayesinde zayıflamak zor bir hale gelmeyecektir. Ayrıca yoğurdun kemiklere ve dişlere olan etkisi de ileriki yaşlarda fayda sağlayacaktır.

Zencefilli Zerdeçallı Yoğurt Kürünün Zararı Var mı?

Eğer bu kürün içerisindeki malzemelere karşı herhangi bir alerjiniz yok ise bu kürün sizin için hiç bir zararı yoktur. Hamile ve emziren bayanlar için bu kürü tavsiye edilmez.

Altın kürü her öğün taze olarak hazırlamamız gerekmektedir. Haftada 2 gün uygulamamız gerekiyor. Yani uyguladıktan sonra 3-4 gün ara vermelisiniz.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..