Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ama zamanım yok!!

Ama zamanım yok!!
 

Zaman... Bazen en büyük bahane, bazen en büyük umut, bazen en büyük çözüm...

Ben işin en çok bahane kısmı ile ilgileniyorum.

Zaman bir süreç ve biz süreci yönetmeyi beceremediğimizde başlıyoruz "ama"lara. Kitap okumak için zamanım yok, tiyatroya gitmek için zamanım yok, film izlemek için zamanım yok, işleri yetiştirmek için zamanım yok, spor yapmak için zamanım yok, arkadaşlarımla görüşmek için zamanım yok.

Acaba olmayan şey zaman mı, istek mi?

Kitap okuyan biri değilim. Ve konu kitap olduğunda hep dürüst oldum. Kitap okumayı sevmiyorum.

Sinemaya gitmeyi de saatine ben karar veremediğim için sevmiyorum. Ama dvdler benim film izlemem için raflarda.

Tiyatro ve konser etkinlikleri eğer ilgimi çekiyorsa (gitmek istiyorsam) haftaiçi ya da haftasonu programımın içinde yerini alır ve kendimi buna göre planlamak hiç zor olmaz.

Yaklaşık 15 yıldır çalışıyorum. Mesaiye kalma sebebim asla iş yetiştirememek olmamıştır. Genelde ekibe destek olmak ya da elimdeki bir işe benden istenilenden fazlasını katmak vb sebeplerdir. 

Spor salonlarına üye olmama sebebim de zamansızlık olmamıştır. Amaç enerji harcamaksa hayatımdaki fırsatları değerlendirmeyi seçtim. Otobüsten bir durak erken inmek, yürüyen merdiven kullanmamak, çocuğumla dans etmek, parkta top oynamak....

Arkadaşlarım ve ailem en hassas olduğum konu. Mesafelere rağmen gel dediklerinde giderim, gelin dediğimde gelirler. Bu konuda sosyal medyada çok iyi bir iletişim aracı. İnsan arkadaşlarına ve ailesine zaman ayıramayacaksa neye ayıracak.??

Ben hayatımdan çıkarttığımda, hayatımın anlamı bozmayacak şeyleri çıkarttım. Neye ne kadar zaman ayırdığımı ölçümledim. Vazgeçebileceklerimin yerine yenilerini aldım. Dizi yerine dvd, candy crush yerine kitap, evde temizlik yerine tiyatro...

Haa elbette ki herkes kitap okuyacak, film izleyecek, spor yapacak diye bir kural yok. Ama lütfen bahaneniz zaman olmasın. Zaman bir bahane olmaktan çok daha değerli ve anlamlı bir kelime. Kontrolü ele geçirin.

 
Toplam blog
: 17
: 887
Kayıt tarihi
: 03.08.10
 
 

Düşüncelerin, yaşananların uçup gitmesine izin vermemek için yazmak istiyorum. Yazdıklarımı paylaşma..