Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '16

 
Kategori
Haber
 

Aman dikkat! Çocuk havuza girince vücudunun bir kısmı yandı

Aman dikkat! Çocuk havuza girince vücudunun bir kısmı yandı
 

görsel netten alıntı


Bu haberi bir haber kanalında okuyunca sizlerle paylaşmak istedim. Zira benim de başıma geldi bahçe sularken hortumun içinde kalan su güneşte ısınıyor. Suyu açtım balkonu yıkayacaktım Ayaklarımda terlik vardı birden hortumdan kaynar suyun geldiğini fark ettim biraz daha bekleyince soğuk su gelmeye başladı. Özellikle küçük çocukları olanlar bu konulara çok dikkat etmeli. İşte o haber:

NAHİDE ÇELEBİ

Arizona’da yaşayan 9 aylık bebeği, annesi serinletmek için havuza soktu ve bebeğin vücudunun %30’unda 2. dereceden yanık oluştu.

Anne şimdi diğer anneleri bebek havuzu konusunda şiddetle uyarıyor.

Salı günü aşırı derecede sıcaktı. Hava sıcaklığı 40’ların üstündeydi ve anne Dominique Woodger 9 aylık erkek bebeğini çocuk havuza sokup biraz serinletmek istedi.

Bebeği havuza soktu. Kendi havuzları olduğundan, havuzu kendi bahçe hortumlarıyla doldurmaya başladı. Çocuk soğuk suyun şok etkisi yaratmasının etkisiyle birden ağlamaya başladı. Dominique, KNXV adlı yerel bir kanala, “Kızdığından ağladığını sandım. Çünkü suratını yıkayınca çok kızardı.” dedi. Ancak anne hemen şok edici bir şeyi farketti. Bebeğinin derisi kıpkırmızı olmuştu ve özellikle bebeğinin sırt kısmında bir takım soyulmalar meydana gelmişti. Sonradan anladığı kadarıyla, havuzu doldurmak için kullandığı hortumun içinde su varmış. Su da güneşin altında beklediğinden 65 derecelik sıcaklığa ulaşmış. Dominique, oğlunu apar topar hastaneye götürmüş. İncelemelerin ardından doktorlar, bebeğin vücudunun %30’unun 2. dereceden yanıklarla dolu olduğunu söylemiş. Bebeklerin derileri ve vücutları, yetişkinlerden çok daha hassas olduğundan 10-20 saniyelik sıcak su bebeği bu hale getirmiş.

Neyse ki doktorlar, bebeğin kısa süre içerisinde iyileşeceğini ve kalıcı bir izi olmayacağını söylemiş. Dominique, diğer tüm ebeveynleri bu potansiyel tehlike hakkında uyarıyor ki bir daha hiçbir çocuğun başına böyle talihsiz bir olay gelmesin.

Lütfen çocuklarının sağlığı için yazıyı tanıdığınız bütün ebeveynlere okutun. Güneşin altında bekleyen bahçe hortumu tehlike saçıyor. Çocuğunuzu yıkarken suyu önce kendi üzerinizde test etmeyi unutmayın.

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..