Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '14

 
Kategori
Haber
 

Amasra ve Bartın, tünelle birleşince, birbirlerinin mahallesi oldular.

Amasra ve Bartın,  tünelle birleşince, birbirlerinin mahallesi oldular.
 

Güzelim Amasra, o kadar direndiği halde, Bartının bir mahallesi oldu.


          İki yıl önce inşasına başlanan 12 Km. mesafedeki Bartın’ın sayfiye kıyısı şehri olan Amasra Tüneli. 1-2 ay içinde hizmete açılacak. Amasra ile olan mesafeyi 5 dakikaya indiren, virajlı yoldan kurtulan her iki şehir, bu günlerde tünel sevinci ile yatıyor, bu sevinçle kalkıyor.

          İşin başından beri de, vakitli vakitsiz inşaatın seyrini takip eden  Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, tünel geçişlerinin yakında başlayacağını belirterek “Eli kulağında” müjdesini verdi.

          Aldığımız bilgiye göre Amasra çıkışındaki viyadük inşaatının tamamlanmakta olduğu, kavşak ve bağlantı yollarının önümüzdeki ay içersinde, bitirileceği ümit ediliyor.

          Amasra-Bartın arasında inşa edilen 1070 metre uzunluğundaki tünelle Bartın ile Amasra ilçesini birleştirdiklerini belirten Milletvekili Yılmaz Tunç, artık Amasra'ya ulaşım 30 dakika virajlı yollardan değil, 5 dakikada daha güvenli ve kısa mesafede gerçekleştirileceğini, tünel ve bağlantı yollarının Amasra'nın ve Bartın'ın turizm potansiyeline de büyük bir katkı sağlayacağını söyledi.

BARTIN MİLLETVEKİLİ YILMAZ TUNÇ. MECLİSTE DE ÖNEMLİ GÖREVLER ÜSTLENMİŞ.

          Zaman zaman Amasra ve Bartın’dan inşaat alanına pikniğe gelen, “ne zaman bitiyor” diye kafa ütüleyen halkın bu dayanılmaz merak ve  tüzel arzusu karşısında ilgililer “ çok yakında” diye cevap veriyorlar. Hatta tünel sevdalıları, tünel önünde resim çektiriyorlar.

          Ankara’nın sayfiyelik arka bahçesi olarak da görülen Amasra, yaşadığı termik santral krizi ile sarsılsa bile, turizmin her şeyden üstün tutularak buraya santral yapımının bir cinayet olacağı konusu olgusu, zihinlerde hakim. Bu bakımdan  Amasra halkı, bu yüzden de gönlünü serin tutuyor.

          Burada çevrilen bir Türkan Şoray’lı filmi bile, turizmde tanıtımı ateşlemiş olması, her Amasra’lıların gönlünü kabartıyor. “Bize gelen mektuplar” filmi Amasra’yı tanıtmış olmakla birlikte turizm ilgilileri, “bir daha böylesi bir film Amasra’da çevrilse, Amasra’yı turizm açısından kimse tutamaz” diyor. “Üstüne şimdi de  sevimli bir tünelimiz de var” denilmekte.

          TÜRKAN ŞORAY:  Şoray’ın Amasra’da çevirdiği  filmin adı, “Gönderilmemiş Mektuplar” idi. Bu ilhamı nereden almışlardı? Şair Akkoyunlu’nun, “gönderilmemiş mektuplar” isimli eserinden.  “Yerli ve yabancı turizm üzerine drama türü bir “Romeo Juliet” veya Tahir ile Zöhre, Leyla ile Mecnun tipi kısa metrajlı, turizme dönük tavsiyelerde bulunmuştuk Bartın Valiliğe.

          Bartınlı Şair Nokta Noktam’ın yazarı Akkoyunlunun yapıtıyle paralel ilgi kurarak, Şoray Filmin konuyu nasıl cazipleştirdiğine tanık olduk. Filmciler, reklam uğruna çok uyanıklar.  Nokta Noktam’ın Şairinin senaryosu hazır, elimizde. O şiirden yola çıkarak bir yasak aşkın draması kısa filme çekilip, yerli ve yabancıya aktarılarak Bartın’ın turizm açısından öne çıkarılması sağlanabilirdi. Bunları önermiştik Valiliğe.

          Filmciler uyanık çıktı. Bizim Valimiz uyanık niye olmasın. Ama, neden tekliyor bu konuda acaba diye de sormak istedik bu vesile ile. Zira kendisinden menfi veya müspet  hiç “ses - nefes” çıkmadı. Bu vesile ile de hatırlatmış olduk. Ört ki, ölem !

          Fakat bazıları başlangıçta bu tünele karşı çıkarak, bu tünel, Amasra’yı,  Bartın’ın bir mahallesi yapacak.  İki iddialı şehir bir arada olur mu? Bizim turizm potansiyelimizi herkes biliyor. “Bizim  yol ile, tünel ile kalkınmamıza ihtiyacımız yok” demişlerdi. Son duruma göre, böylesi seslerin artık, kesilmiş olduğu yönünde.

          Böylelikle Bartın ve Amasra, bir tünelle birleşmiş oluyor. Her iki şehrin, şimdi birer“mahalleleri peydahlandı.Yani taraflar, durduk yerde, birer mahalle kazandılar. Açılış, eli kulağında. Bartın M. Vekili Sayın Tunç, konu ile çok ilgili.

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..