Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '14

 
Kategori
Dünya
 

Amerika'da Gazze yorumları işinden etti

Amerika'da Gazze yorumları işinden etti
 

Steven Salaita


Amerika'nın İlinois Üniversitesi'nde eğitim görevlisi olan Filistin kökenli Profesör Steven Salaita twitterda yazdığı Gazze yorumları nedeni ile işinden oldu.

Salaita ağustos ayında işe başlamayı planlarken büyük bir sürprizle karşılaştı. Üniversitenin yönetim kurulu sosyal paylaşım sitesi twitterdan akademistenin İsrail'e karşı yazdığı mesajları görünce iş teklifini geri çekmeye karar verdi.

Twitterdaki hesabında ''Siyonistlik Amerika'da yükseliyo; her küçük İsrail çocuğu bu sömürgeci katil rejimin lideri olabilir'' , ''Eğer İsrail başbakanı Netanyahu boynunda Filistinli çocukların dişlerinden bir kolye ile televizyona çıksa sanırım kimse şaşırmayacak'' yazarak Gazze'deki olan olaylara tepkisini gösterdi. Diğer mesajlarında da bu durumun bir ''soykırım'' olduğunu niteleyen Salaita işinden kovulduktan sonra da karşıt yazılarını yazmaya devam etti.

Profesörün kovulmasının ardından öğrencilerde de kararı eleştiren karşıt eylemler gerçekleştirildi. En çok eleştirilen konu ise ''ifade özgürlüğü'' oldu.
 

 
Toplam blog
: 13
: 3284
Kayıt tarihi
: 15.06.10
 
 

İstanbul Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Fulbright ile Amerika macerasına katıldım. 1 yıl ..