Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '17

 
Kategori
Dünya
 

Amerika'da İktidar Olan Trump "Muktedir" Olabilecek mi?

Amerika'da İktidar Olan Trump "Muktedir" Olabilecek mi?
 

Amerika "derin devleti" Trump'ı kabullenmekte zorlanıyor... Obama gibi bir "zenci"yi kısmen de olsa kabullenen Beyaz Amerika, Trump gibi bir "Amerikan milleyetçisi" ni kabullenemiyor.

Yani, Amerikaya iktidar olan Trump, bir türlü "muktedir" olamıyor... Trump seçildiğinden beri bunun çok örneğini gördük... Son örneği de Türkiye Büyükelçiliği'nin vizeleri askıya alma kararı oldu.

Bu kararın Başkandan habersiz alınmış olma ihtimalini Cumhurbaşkanı Erdoğan da dile getirdi....Nedendir bilinmez, dünkü grup konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu buna ilk itirazı yapan siyasetçi oldu.

Bugün de ABD'den kararın devlet kararı olduğu açıklaması geldi... Elbett, böyle bir açıklama bekleniyordu; çünkü hiç bir devlet karar alındıktan sonra, bundan bizim haberimiz yok, diyemez.

Ancak, Trump'ın Başkan olduktan sonraki serencamına bakınca, bu kararın Amerika Neoconlarından olduğu söylenen Bay Bass'ın Trump'ı "bypass" etmesi ile alınmış olabilir.

Bu Bay Bass, bugün yaptığı veda konuşmasında da, Türkiye'ye aba altından sopa göstermeyi ihmal etmedi: Türkiye'de 9,5 aydır İŞİD saldırısı olmuyorsa, bu bizim sayemizde, diyor...

Bundan neyi anlamalıyız: Yani istersek elimizdeki IŞİD'e yeni saldırı emri verebiliriz!!

Önceki gün yazdığım, "Vizenize vize; füzenize füze" başlıklı yazımda, Amerikada "devlet aklı"nın sağlıklı işlemediğini yazmıştım... Trump'ın böyle Amerika'da muktedir olması kolay olmayacak.

Vize krizinin mimarı Bay Bass gittikten sonra, Türkiye'ye atanacak Büyükelçi'nin kimliği, kişiliği ve angajmanları Amerika'da kimin muktedir olduğunu bir kere daha göstermiş olacak.

Eğer, Trump Hükumetinin aklına uygun bir büyükelçi gelirse, Trump'ın muktedir olmaya başladığını söyleyebileceğiz; değilse yine işlerin CİA eliyle idare edildiğini anlayacağız.

Amerika'da akıl olsa, terör örgütleriyle dayanışma içine girip ittifak devleti olanTürkiye'yi, ihtilaf devlet yapmazdı ama Amerika'da o akıl yok...

Ya da doğru ifadeyle, Amerika'da "aklı selim" yok... FETÖ darbe girişiminin arkasında oldukları ayan beyan ortadayken hala kendilerini akıllı alemi kör sanmaları, ciddi devlet imajını bitiriyor.

Belki de Amerika hep böyleydi de biz anlamıyorduk... Öylesine büyük bir Amerika imajı çiziliyordu ki, devasa kusurlarını göremiyorduk.

Amerika Ortadoğu'ya (İslama) musallat olduğundan beri, gerçek yüzünü görmeye başladık...Türkiye, onların sahte dünyasını yıkabilecek tek ülkedir ve bunun farkındalar.

Bu yüzden Türkiye'nin yeniden "Büyük Türkiye" olmasından dehşetli korkuyorlar... Ama bir Türk Atasözü'nde dendiği gibi: Korkunun ecele faydası yoktur!

Şurası kesin ki, Ortadoğu meydanı, Amerika'nın küçüldüğü ama Türkiye'nin büyüdüğü meydan olacak...

Haktan hayırlısını diliyoruz!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..