Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '18

 
Kategori
Dünya
 

Amerika’daki “Dinciler” Trump’ı Kutsallaştırıyor, Tehlike Çok Büyük!

Amerika’daki “Dinciler” Trump’ı Kutsallaştırıyor, Tehlike Çok Büyük!
 

Videoyu, 08 Ağustos akşamı AkitTv yayımladı.

Video, “Trump’ın Avengelistlerle  ilişkisini ortaya koyan bu görüntüler 2015’te çekildi” diye başlıyor.

Bir haham,  elinde bir İncil tutan Trump’ın sol tarafından, elini başına koyuyor ve “Baba Tanrı Yeşua’nın adıyla” diye duaya başlıyor. Trump’ın sağ tarafında “Avengelist vaiz” Paula White var. O kadın da başını eğmiş, ellerini birleştirmiş duaya eşlik ediyor.

Haham duasını “Tanrıyla ilişki kurabilen iki ulus olagelmiştir: İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri. Eğer bu adamı Oval Ofis’e getirirsen, kulların için senin hayır dualarını ediyorum. Tanrım senin rızan için, celalin ve krallığın için. Donald Trump, Tanrı seni kutsasın ve korusun. Tanrı aydın yüzünü göstersin ve sana lütufta bulunsun. Tanrım, kullarını idare etmesi için Süleyman’a hikmeti veren sensin.” şeklinde tamamlıyor.

Sonra, Trump’ın sağındaki kadın vaiz, elini Trump’ın üzerine koyuyor ve “Tanrım şu an onu İsa’nın kanıyla muhafaza ediyoruz. Şükürler olsun ki karşısında başarılı olmasını engelleyecek bir silah yok.  Ona karşı gelecek herhangi bir şey Tanrı’nın sözüne göre kınanacaktır. Ve biz elimizi onun üstüne koysak bile senin elin hep onun üstünde olsun. Azizlerin mirasının görkeminin zenginliğini ümit etmenin ne demek olduğunu bilebilsin. Bütün örtüler kalksın ve gözleri Tanrı’nın iyiliğindeki celali görebilmek için açılsın.. Görev aşkını İsa’nın adıyla muhafaza ediyorum. Amin.”diye dua ediyor.(1)

Sonra, kadınla sarılıyorlar ve “kutsama” bitiyor.

1. Bu “ayin”, Trump’ın “hangi akla” ve “gaye”ye hizmet ettiğini gayet net olarak gösteriyor.

2. Haham duasının başında, Tanrı’ya yakın olarak iki ulusu işaret ediyor; İsrail ve ABD! Bu zihniyet, “bizim yaptığımız Tanrı adına, yaptığımız her şey doğru, diğerleri bize uymalı” üst bakışını/kibrini –aslında sakatlığını-  getirmez mi? 

3. Haham, burada, Süleyman’a verilen “hikmet”i niçin dile getiriyor? Seçilince, Trump’a da“hikmet” verilecek diye mi? O halde, şimdi, Trump, kendisinde bir“hikmet” mi görmekte? Onun için mi bu kadar “pervasızca” hareket etmekte? 

4. Kadın vaizin söyledikleri ise başka bir facia! “İsa’nın kanıyla muhafaza edilmek” ne demek? Karşısında Trump’ı engelleyecek bir “silah” yokmuş! Hele hele,“ona karşı gelecek herhangi bir şey Tanrı’nın sözüne göre kınanacaktır” derseniz, Trump’ı nereye koymuş olursunuz? 

5. Böylesine kutsallık atfedilen bir “lider” kendini tutabilir mi? Böyle bir “lider” herhangi bir sınırlama kabul eder mi?

Dini siyasete alet etmenin ne kadar korkunç sonuçları olabileceğini düşünebiliyor musunuz?

Görebiliyor musunuz?

------------------------------------------------

(1): https://www.youtube.com/watch?v=e1Q65up8Iig

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..