Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '17

 
Kategori
Güncel
 

Amerika'dan Ne Karar Çıkacak?

Amerika'dan Ne Karar Çıkacak?
 

Bana sorulmuş olunsaydı, Tanrı'nın insanlara bahşetmiş olduğu yeryüzü topraklarının tüm dünya halkının kardeşçe sınır oluşturmadan kullanılmasını ister, dolayisiyle günümüz koşullarına göre kurulmasında sakınca bulmadığım ama Barzani tarafından Kuzey Irak'ta kurulması istenen bir Kürt devletinin de anlamsız olacağını söylemek isterim.

Dün de yazdım devlet kurulabilmesi için yeterli nufüsa dile ve kültüre sahiptir ama olası bir Kürt devletinin varlığı Kürt halkına değil dünyadaki silah petrol borsa gaz tuccarlarına yarayacaktır.

Kurulacak olacaksa da Amerika'nın onayı doğrultusunda gerçekleşecektir.

Kuzey Irak'da Kürt devletinin mevcudiyeti Büyük Ortadoğu Projesini işlevsel hale getirmekte kolaylaştıracağından Amerika tarafından referandum'a karşı çıkıyor gibi görünse de kazın ayağı öyle olmadığı ayann beyan belli olmaktadır.

Yıllardır yazılıp çizilmekte olan Kürt devleti Amerika'nın isteği doğrultusunda gerçekleşecek olacağı herkesce bilinmektedir tahmin edilmektedir.

Irak'taki azınlık Kürt halkının bir Kürt devletinin kurulmasından yana olduklarını pek düşünememekle birlikte yapılması düşünülen referandumun da sağlıklı gerçekleşeceğine kanaatım gelmemekte çünkü yeni global ekonomi sisteminde Troump'un başkan seçilmesi bile şaibeler oluştuğuna göre dünya ülkelerinde yapılmakta olan seçimlerin hiç birinin sağlıklı olduğunu olacağını düşünmemekteyim.

Dünyadaki silah petrol dolar gaz tuccarları dünya ekonomisini yönettiklerine göre ülkelerdeki politika stratejilerini de onlar belirlemekte ve uygulamaya koymaktadır.

Amerika'ya gidildi.

Kuzey Irak'taki referandumun ertelenip ertelenmeyeceği kararı orada alınacak. Hatta 2019 seçimleriyle ilgili yol haritası da orada belirlenecek, mevcut sistemle yola devam mı ediilecek yoksa yeni bir oluşumla 2023'e doğru gidilecek hep birlikte göreceğiz.

Siz istediğiniz kadar mevcut iktidarı istemez olun veya tam tersi istediğiniz kadar mevcut iktidarın devamını isteyin Amerika neye karar verecekse ülkede o gerçekleşecektir.

İki kere iki dört!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..