Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '17

 
Kategori
Okul Öncesi
 

Anaokulu ne demek, okul öncesi okul olur mu?

Anaokulu ne demek, okul öncesi okul olur mu?
 

Ben çocuk olayım birinin kontrolünde oynayamam; hata yapamam çünkü


Bizde okul öncesi eğitim diye bir şey var malum, bilmiyorum belki dünyada da var. Zaten asıl sorun “Bir şeyin dünyada da olması; dünyada da var! Dünyada da var! Biz de yapalım!” Bana ne dünyadan ya! Dünyada da var dediğiniz uygulamaların yarısı beş kuruş etmez, üstelik çoğu yanlış. Sanki diğer ülkelerdeki insanları Tanrı özel yarattı! Görüyoruz kardeşim abuk sabuk yaşıyorlar, niye taklit ediyorsun!

Örnek anaokulu işte… Niye baba okulu değil, o da olsun! Doğar doğmaz eline diplomasını verelim!

Tamamen yanlış, akıl dışı saçma sapan bir uygulama! Paranızı almak isteyenlerin oyunu, sizi tavuk gibi yoluyorlar!

El kadar çocuk için ne okulu ya! Cehaletiniz yüzünden sinir hastası oldum! Yapılan bir şeyin mantığı olmalı, çocuk bu ya, çocuk. Zaten 30-40 yaşına kadar eline kitabı defteri sıkıştırıyorsunuz, bırakın bari birkaç yıl rahat etsin, oynasın, çocukluğunu yaşasın!

Bu çocuklar istediğiniz zaman döndüreceğiniz topaç mı, oyuncağınız mı sizin! Anaokuluymuş, la onların anaları var zaten, sümüklü sümüklü dolaşsınlar ortada, size ne!

Kafanız basmıyor, çocuğa bir şey öğretilmez kardeşim; çocuk bu ya! Biz çocuklara şekil vereceksiniz, kendimiz olamayacağız sizin istediğiniz gibi birisi olacağız. Ayrıca para, çocuk başı kaç lira kim bilir! Çocuklar itiraz da edemezler; hem şekerle oyuncakla kandırırsınız onları! Ah Kerim Korkut sen ne kadar haklı söyledin, “Çocukları büyüklerin ellerinden kurtarın”

40 yaşında tahsil bitmiyor, hala talebe; ne dedik: “21 yaşında tahsil bitecek” Yukarıyı hallettik bu sefer de doğar doğmaz diploma veriyorlar. 3 yaşındaki çocuğa dünyanın nasıl döndüğünü falan mı öğretiyorsunuz; peki siz kendiniz biliyor musunuz?

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..